Zomercompetitiereglement 2019.

Funklasse
De wedstrijden staan open voor deelnemers woonachtig in een straal van 25km of aantoonbaar werkzaam binnen een straal van 25km of leden Jan van Arckel. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. De funklasse wedstrijden worden naast op onze website ook aangekondigd op de site van de KNWU en er wordt streng gehandhaafd. Bij deze klasse wordt een zomerklassement bijgehouden en is er een leiderstrui ter beschikking gesteld door Verspuij Bouwsystemen.
Uitsluitend basisleden KNWU kunnen gebruik maken van systeem van voor inschrijving tot 5 dagen voor wedstrijddag via email aan baukeminkema@hotmail.com onder vermelding lidmaatschap nummer.

Prijzenschema’s zijn ereprijzen (categorie W). Per wedstrijd wordt door het organiserende comité bepaald of er premiespurts of andere middelen worden ingezet om het wedstrijdverloop aantrekkelijker te maken. Dwingend advies is om in deze klasse te rijden met een geregistreerde transponder, anders geen vermelding in de uitslag. De wedstrijden zullen een koerslengte hebben van rond de 30-35km.

 

Puntentelling
De eerste 15 in de uitslag krijgen extra punten. Winnaars krijgen 25 ,21, 19 punten en vanaf plek 4 en lager 17,16,15,14,13,12,11,10,9,8,7,6 punten De overige krijgen altijd 5 punten. De winnaar van Zomercompetitie krijgt eenmalig gratis een licentie sportklasse/amateurs door Jan van Arckel aangeboden mits renner lid is/wordt van Jan van Arckel.

 

Startklasse regiorenners
Deze categorie is vooral laagdrempelig en bedoeld voor de startende of incidentele deelnemer om kennis te maken met wielersport De wedstrijden staan open voor inwoners Alblasserwaard en Vijf Heerenlanden en een basislicentie is niet verplicht. Minimum leeftijd 16 jaar. In deze klasse is ook geen transponder verplicht Indien een renner gedurende het seizoen drie keer podium of twee keer winst rijdt volgt directe doorplaatsing naar de funklasse (met uitzondering van 50+ renners). Maximale duur van de wedstrijd zal 30 minuten bedragen.

 

Transponders
Er zijn verschillende mogelijkheden om over een mylaps transponder te kunnen beschikken en deze juist te registreren d.w.z. bij KNWU. We adviseren om vooraf een mylaps transponder aan te schaffen.

 

Dorpenklassement
Naast het individuele klassement bij de funklasse zal er ook een dorpenklassement worden opgemaakt. Hoogste drie klasseringen tellen mee voor dorpenklassement.