Zeer geslaagde Polder Gravel Ride

8:42 02-17-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

Ruim honderd enthousiaste fietsliefhebbers hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de eerste Alblasserwaardse Polder Gravel Ride over 40 en 60 km.

De deelnemers werden ingedeeld in vier verschillende groepen, afhankelijk van conditie en ambitie. Zo kon iedereen in eigen tempo genieten van deze unieke tocht. De organisatie had zoveel mogelijk gravelpaden opgezocht en zo ging het vanuit Giessenburg via Hardinxveld, Schelluinen, Hoornaar en Meerkerk naar Tienhoven aan de Lek. In Nieuwpoort reed men via een smal paadje over de top van de wallen met aan weerszijden een smal talud. Voor sommige deelnemers best eng, maar wel leuk. Via het nog te asfalteren fietspad langs de Ammersekade en de Slingelandse Plassen voerde de route terug naar Giessenburg.

Naar gravelpaden moet je in de Alblasserwaard best wel even zoeken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een mooie route te bedenken over halfverharde paden en wegen die her en der door de polder te vinden zijn. Om de hotspots te bereiken werd er gebruik gemaakt van rustige landelijke routes over asfaltwegen.

Met dank aan de MountainMasters kunnen de deelnemers terugkijken op een fijne tocht die hopelijk een vervolg gaat krijgen.

Het aangename werd aan het nuttige gekoppeld, door het inschrijfgeld te schenken aan het KWF voor onderzoek naar kanker.

Onder de knop foto's kun je nog eens rustig terugkijken naar dit mooie evenement.

Leave a Reply

   Banner     Banner