Zanderige LJC wedstrijd MTB jeugd

11:32 09-6-2021 - By John van Middendorp - View Comments

En de 3e LJC wedstrijd is gereden door onze Gele Brigade.

In een mooi duingebied bij Westerschouwen had de plaatselijke mtb vereniging X-treme het LJC parcours opgebouwd. Op een zwaar en zanderig parcours waren onze geel gekleurde mtb'ers er goed vertegenwoordigd  in bijna alle categorieën. Met een waterig zonnetje bij de start was het moeilijk op gang komen. Gaandeweg de dag steeds mooier weer en bij onze jeugd zeker wel frisse koppies hoor, schijnbaar is in de zomervakantie goed gewerkt aan de conditie. Er is vooral technisch gereden met af en toe rennen over het zand.

Zoë van Waardenburg moest vroeg opstaan en helemaal klaar voor  haar wedstrijd in C-1 meisjes en dat liet ze merken in de wedstrijd met een mooie 6e plek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In C-2 jongens een nieuwkomer bij de gele brigade: Sem Knip reed zijn eerste competitiewedstrijd en deed dat prima  met een 14e plek.

Samen met Willem van Wijngaarden die  op de 13e plek eindigde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals in eerdere wedstrijden is in C-3 de gele brigade goed vooraan te vinden, ook hier weer een mooie strijd. Bij de jongens kwamen zij in een treintje over de lijn,  Max van Kolfschoten  finishte als 3e en weer het podium voor hem. Myliam van Kapel reed ook sterk en net erachter als 4e met  Niek Wolthuis als 5e.  bij de meisjes zat Imke van Houwelingen er net achter en kwam als 4e  binnen.

In C-4 meisjes is Isis Versluis bijna onaantastbaar echter dit keer moest ze genoegen nemen met een 2e plek. 

 

 

 

Helaas voor Tristan van boven speelde een flinke spierblessure mee na een valpartij en op karakter uitgereden op een 38e plek.

In C-6 jongens Stan Holthuis, Xander van Waardenburg en Darian Groeneveld aan de start.

Voor laatstgenoemde na loting een laatste startplek in een heel grote groepen en in de 1e

ronde vóór hem een valpartij waardoor hij een ongelijke strijd aanging en toch nog als 21e eindigde.Xander zet zijn lijn van opbouwen door en finishte op plek 28, een spannende race zeker ook omdat dit parcours voor hem een symbolische waarde heeft.

 

En Stan finishte netjes en haalde netjes de 29e plek.

 

In de laatste categorie, C-7, wordt de wedstrijd gemaakt door een aantal renners waaronder Rick Versloot, dit keer werd het een 2e plek voor hem. Met Luuk Wolthuis knap erachter op een 14e plek. Bij de funklasse streed Björn van Waardenburg mee en reed heel knap naar een 10e plek, mooie race voor hem in aanloop naar het NK. 

 

Met dank weer aan alle JvA mtb'ers, de ouders en begeleiders.

Foto's van Peter van kapel en Audrey Versloot

 

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl