Wintercompetitie Tienhoven – verslag

21:53 11-17-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Noordoosten wind en een lage temperatuur brachten camping De Koekoek zaterdag in een winterse sfeer. Gelukkig geen regen, dus eigenlijk prima weer om weer eens lekker los te gaan in de wintercompetitie. Zo dachten de 375 deelnemers er ook over. De aan de Lek gelegen camping is een prima locatie om een gevarieerd parcours uit te zetten met vooral uitgestrekte snelle sporen langs de konijnenholen door het grasland, passages langs het strand, een klim tegen de dijk met een glibberige afdaling en een carrousel waar het krioelt van de renners. Je gelooft je ogen niet, renners draaien tussen de linten een aantal cirkels rechtsom en komen linksom draaiend weer naar buiten. Heel knap hoe dit is opgezet en een waar spektakelstuk voor publiek en renners.   

De jeugd mocht zich verheugen in de komst van Fabio Jakobsen en Jeanne Korevaar, de twee toppers van Jan van Arckel. Na een fotosessie gaven ze het startsein bij de eerste categorie.

G-klasse Jeugd 6/8jr (38 deelnemers)

Erik Bikker is dit seizoen moeilijk te verslaan en reed opnieuw naar de overwinning. Zijn naaste belagers was Julia Herman, het snelste meisje in deze groep. Niek Wolthuis was deze keer sneller dan  Max van Kolfschoten.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank)  3. Max van Kolfschoten (Giessenburg). Klassement: 1. Erik Bikker

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Marit Elgersma (Waspik). Klassement : 1. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel)

 

F-klasse Jeugd 9/10 jr (30 deelnemers)

Na een week afwezigheid was Bas Herman met afstand de snelste. In de strijd om de tweede plaats moest Isis Versluis Brett Timmer voor zich dulden. Stan Zeelenberg en Rosalie van Bruggen eindigden als vierde en vijfde.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Brett Timmer (Papendrecht) 3. Stan Zeelenberg  (‘s-Gravendeel) Klassement: 1. Brett Timmer

Uitslag F-klasse F-klasse Meisjes: 1

1. Isis Versluis (Meerkerk) , 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk), 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld). Klassement F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis

 

E-klasse Jeugd 11/12 jr (34 deelnemers)

Rick Versloot is in deze categorie nog geen enkele keer verslagen. Ook deze keer mocht hij weer op de hoogste trede van het podium plaatsnemen en legde zo een mooie basis voor het eindklassement. Luuk Wolthuis en Robin van Bruggen klommen beide een plaatsje ten opzichte van de vorige wedstrijden. Joy den Braver eindigde als 20e en was daarmee het snelste meisje.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Luuk Wolthuis (Hank) 3. Robin van Bruggen (Ridderkerk). Klassement : 1. Rick Versloot.

Uitslag E-klasse meisjes: 1. Joy den Braver (Den Hoorn) 2. Gwen Versluis (Meerkerk).

Klassement E-klasse Meisjes: 1. Joy den Braver.

 

D-klasseJeugd 13/14 jr  (26 deelnemers)

In de hoogste jeugdcategorie ontstond een kopgroep met favorieten die elkaar geen centimeter ruimte gaven. Feiko van der Dussen voerde het tempo aan met Jost van de Streek lange tijd in zijn wiel. Luuk Viveen en Dion Slomp zaten op het vinkentouw. Het was wonderbaarlijk hoe Feiko van der Dussen tot het einde kon doorzetten en zo een mooie overwinning binnenhaalde.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Feiko van der Dussen (Arkel) 2. Luuk Viveen (Woidrichem) 3. Jost van de Streek (Ottoland). Klassement: 1. Dion Slomp.

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Lisa van Heel (Zaltbommel) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem). Klassement D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars.

 

C-klasse Dames  (15 deelnemers)

Jeanne Korevaar, ’s-morgens aanwezig om het startsein te geven bij de jeugd, kwam ’s-middags terug om bij de dames mee te rijden. Het was een kwestie van ‘ik kwam, ik zag, ik overwon’. Ondanks dat Jeanne dit jaar geen veldritten op haar programma heeft , was ze duidelijk sterker en vooral sneller dan de concurrentie. Niet verwonderlijk als we kijken naar de ervaring die ze heeft opgedaan in het internationale profpeloton. Dieke van Wilgen stelde haar positie in het klassement veilig door als tweede te eindigen voor Noa Stolk en Geerie de Bruin.  

Uitslag C-klasse: 1. Jeanne Korevaar (Groot-Ammers) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk)  Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen

 

B-klasse Recreanten tot 45 jr  (108 deelnemers)

Het was een lust voor het oog om het langgerekte peloton over het uitgestrekte terrein van de camping te zien waaieren. Als zo’n grote groep de carrousel in draait weet je niet waar je kijken moet. Je zou denken dat alles vastloopt, maar uiteindelijk verdwijnt iedereen weer in de verte naar de strandpassages aan de Lek.

De leiders in het klassement houden elkaar goed in de gaten, zo ontstond er al snel een kopgroep met Daan van Vuuren, Senna Middelkoop, Fausto van Tuyl en Adriaan Brandwijk. Sten Hopstaken heeft na zijn verrassende overwinning van vorig jaar in Giessenburg de weg naar boven weer gevonden en eindigde verrassend als derde. Fausto van Tuyl was deze keer Senna Middelkoop te snel af. In deze categorie is het dringen in de top 10, wat de competitie tot het einde toe spannend maakt.

Uitslag B-klasse: 1. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 2. Senna Middelkoop (Gorinchem) 3. Sten Hopstaken (Noordeloos).

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Senna van Middeloop 3. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf).

 

B-klasse Masters Recreanten vanaf 45 jr  (77 deelnemers)

Ron Timmer reed naar zijn derde overwinning op rij, maar kreeg het deze keer zeker niet cadeau. Sacha van den Anker en Jacco van Mastrigt kleefden tot de laatste ronde aan zijn wiel en het leek uit te draaien op een spannende eindsprint. Jammer genoeg gleed Sacha van den Anker onderuit op het gladde dijktalud en even later ging ook Jacco van Mastrigt onderuit. Jan Groeneveld bleek over een goede conditie te beschikken en greep met zijn vierde plaats net naast een podiumplek.

Uitslag B-klasse Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Sacha van den Anker (Langerak) 3. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) Klassement B-Masters: 1. Ron Timmer, 2. Jacco van Mastrigt, 3. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg).

 

A-klasse Licentiehouders  (47 deelnemers)

Bij de A-klasse een aantal kleppers aan de start met o.a. Kelvin en Jens van den Dool, Wessel Verschueren, Sjoerd Bax en Bas Ottevanger. Het parcours leek in het voordeel van deze hardrijders dus dat beloofde een mooie strijd te worden met de gevestigde renners in het klassement. Er was één renner die daar anders over dacht. Jesse Bikker kwam na een ronde al met 10 seconden voorsprong voorbij en raasde als een hazewindhond over het terrein. Op veilige afstand volgde de strijd om de tweede plaats tussen Wim de Bruin, Ruben van der Stelt, Bart de Haas en Mika Bouman.

De gebroeders van den Dool eindigden met Sjoerd Bax bij de eerste tien, maar vormden nog geen bedreiging voor de kopgroep. Hopelijk zien we ze nog terug in de competitie. 

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 3. Wim de Bruin (Hardinxveld)

Klassement A-klasse: 1. Mika Bouman 2. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 3. Bart de Haas.

 

Hartelijk dank aan comité Ameide en alle vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement.

Volledige uitslagen, klassementen en foto’s: zie de knoppen Wintercompetitie en Foto's.

Volgende wedstrijd: Nieuwpoort 30-11-2019

 

Leave a Reply

   Banner     Banner