Wintercompetitie Tienhoven – verslag

20:25 11-18-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Onder perfecte omstandigheden werd zaterdag 17-11-2018 in Tienhoven de derde wedstrijd van de Wintercompetitie verreden.

Op het uitgestrekte terrein van Camping De Koekoek was een parcours uitgezet met alle facetten die een mooie wedstrijd nodig heeft. De lange grasstroken werden afgewisseld met de aanwezige natuurlijke hindernissen zoals een stukje strand, de klim en afdaling tegen het dijktalud. De vernuftig geconstrueerde carrousel werd zeer gewaardeerd door renners en publiek. Je moet even goed kijken hoe het mogelijk is dat renners op zo’n kleine ruimte in tegengestelde richting cirkels draaien. Na een aantal bochten naar rechts volgen er evenveel naar links en het lijkt op een doolhof. Zolang iedereen maar tussen de linten blijft komt alles goed.

A-klasse (Licentiehouders – 46 deelnemers): De renners van de A-klasse zorgden voor een boeiende wedstrijd. Max van Hoorne had deze keer geduchte tegenstand van Lennart van Houwelingen en de taaie Jesse Bikker. Gedrieën vormden ze de kopgroep en werden op korte afstand gevolgd door Mika Bouman en Wim de Bruin. De ervaren Christiaan de Graaff moest even op stoom komen en kon aansluiten bij de kopgroep. De vier koplopers namen om beurten het initiatief en waren niet van plan de winst cadeau te geven. Tegen het einde kwam Jens van den Dool nog fel opzetten en leek te gaan meedoen voor de overwinning tot hij door een stuurfout onderuit ging. De grote pechvogel werd Jesse Bikker. In de eindfase probeerde hij de concurrentie in een hoog tempo van zich af te schudden. Bij een inhaalpoging reed Max van Hoorne onbedoeld met zijn voorwiel in de derailleur van Jesse. Zo reed Max met enig geluk naar zijn derde overwinning en kwam Jesse balend te voet als vierde over de streep.

Uitslag A-klasse: 1. Max van Hoorne (Noordeloos) 2. Christiaan de Graaff (Rijswijk) 3. Lennart van Houwelingen (Hardinxveld) 4. Jesse Bikker (Hoogblokland) 5. Jens van den Dool (Hoogblokland).

Klassement A-klasse: 1. Max van Hoorne 2. Jesse Bikker 3. Wim de Bruin (Hardinxveld) 4. Mika Bouman (Rijswijk) 5. Bart van den Berg (Wijngaarden).

 

B-klasse (Recreanten – 101 deelnemers): Tot heden hebben we in de B-klasse elke wedstrijd opnieuw een verrassende winnaar. Deze keer vond Edwin de Ruijter in de laatste ronde nog de energie om Tim van Lopik en Bart Wolthuis te verslaan.

Uitslag B-klasse: 1.Edwin de Ruijter (Giessenburg)  2. Tim van Lopik (Gorinchem) 3. Bart Wolthuis (Hank)

Klassement B-klasse: 1. Sten Hopstaken (Noordeloos) 2. Edwin de Ruijter 3. Tim van Lopik.

 

BM-klasse (Masters vanaf 45 jaar – 63 deelnemers):  Bij de Masters reed Marinus de Vries van start tot finish aan de leiding. Plaats twee en drie werden afgewisseld door Ron Timmer en Gerrit van Os. Jan Korevaar en Jan-Piet Bikker bleven in het spoor maar kwamen tekort voor een podiumplaats.

Uitslag BM-klasse: 1. Marinus de Vries (Zeist) 2. Ron Timmer (Schelluinen) 3. Gerrit van Os (Kaatsheuvel).

 

C-klasse (Dames – 15 deelnemers): Dieke van Wilgen behaalde haar derde overwinning op rij en legt daarmee een goede basis voor het eindklassement. Thirza Korevaar reed een goede wedstrijd en mocht het podium beklimmen naast Daimy Hellemons die voor de tweede keer derde werd. Noa Stolk (Nieuwendijk), Larissa Mesker (Noordeloos)  en Gerie de Bruin (Hardinxveld) volgden op gepaste afstand.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Thirza Korevaar (Groot-Ammers) 3. Daimy Hellemons (Hoeven).

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk 3. Larissa Mesker

 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 25 deelnemers): De eerste twee wedstrijden was hij niet aanwezig, dus moest hij achteraan starten. Dat was geen probleem voor alleskunner Christiaan van Rees die behendig door het peloton laveerde en een voor een iedereen opslokte. Een mooie overwinning met ruime voorsprong op klassementsaanvoerder Rowan van Oord en Nick Klijn. Bryant Boogert reed voor de tweede keer naar de vierde plaats en stijgt in het klassement.

Uitslag D-klasse:

Jongens : 1. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) 2. Rowan van Oord (Hank) 3. Nick Klijn (Leerdam).

Meisjes: 1.Lise Korf (Leerdam)  2. Melanie Bron (Schelluinen).

Klassement D-klasse:

Jongens : 1. Rowan van Oord 2. Nick Klijn 3. Feiko van der Dussen (Arkel).

Meisjes: 1. Lise Korf 2. Melanie Bron 3. Merel Hartog

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 36 deelnemers): In de E-klasse gaf Mae Cabaca fietsles aan alle deelnemers. De meervoudig kampioene reed in haar rood-wit-blauwe tenue ver voor de rest naar de overwinning. Ook de jongens hadden het nakijken. Stijn van Wingerden werd tweede en moest zich haasten om Elena Poppelaars voor te blijven. Klassementsaanvoerder Rick Versloot kwam deze keer niet verder dan een 7e plaats.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 2. Luuk Wolthuis (Hank) 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon)

Meisjes:  1. Mae Cabaca (Vlaardingen) 2. Elena Poppelaars (Sleeuwijk)  3. Elisa van Kerkvoor (Gorinchem)

Klassement E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Stijn van Wingerden 3. Bjorn van Waardenburg.

Meisjes: 1. Elisa van Kerkvoorde 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Lotte Griep (Oosterhout)

 

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 41 deelnemers) : Bas Herman (Nootdorp) kwam na twee overwinningen deze keer op de vijfde plaats binnen. Maurice Verhoeven gaat steeds beter rijden en ging als eerste over de streep voor Darian Groeneveld en Xander van Waardenburg die ook een goede dag hadden.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Darian Groeneveld (Rijswijk) 3. Xander van Waardenburg (Rhoon).

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk)  3. Jil Koot (Rotterdam)

Klassement F-klasse:

Jongens: 1. Bas Herman 2. Maurice Verhoeven 3. Darian Groeneveld  

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen 2. Isis Versluis 3. Jennifer de Groot (Hoornaar)

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 25 deelnemers) : Niek Wolthuis en Imke van Houwelingen mochten namens Jan van Arckel het podium beklimmen. Beiden behaalden ze een mooie derde plaats.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Ferno Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Niek Wolthuis (Hank).

Meisjes: : 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Milou van Oord (Hank) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld)

Klassement G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker 3. Niek Wolthuis

Meisjes: 1. Julia Herman  2. Milou van Oord  3. Imke van Houwelingen

 

Dank aan het comité en vrijwilligers voor de perfecte organisatie.

Volgende wedstrijd: Nieuwpoort 24-11-2018

Voor een terugblik kijk onder het kopje ‘Video impressie MTB Tienhoven’ en voor foto’s onder de knop <Foto’s> op deze site. 

Leave a Reply

   Banner     Banner