Wintercompetitie Ottoland – Verslag

18:38 01-19-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

De 8e wedstrijd van de Wintercompetitie vond plaats bij de Slingelandse Plassen onder regie van comité Ottoland. Het gebied rondom de plassen biedt van nature al een prachtige basis voor het uitzetten van een uitdagend parcours voor de wintercompetitie. Om na de vele regen niet al te veel in de bagger te belanden werd deze keer gekozen voor meer bospassages. Het laveren tussen de bomen vereiste de nodige behendigheid, maar ook de renners met power kwamen aan hun trekken in de zandpassages langs het strand. De weersomstandigheden waren perfect voor de tijd van het jaar en het was dan ook een genot om de eerste stralen van de voorjaarszon weer te voelen. De renners maakten er weer een mooie strijd van en de toeschouwers konden volop genieten.

A-klasse (Licentiehouders – 22 deelnemers): Met een wat kleiner aantal renners aan de start werd het toch een mooie strijd waarbij de jongste renners de boventoon voerden. Verrassende outsider was Erik Dekker die als kersverse Nederlands Kampioen Veldrijden 50+ voor de eerste keer zijn neus liet zien in de wintercompetitie. Ondanks zijn uitgebreide ervaring kon hij zich niet mengen in de strijd om de overwinning en eindigde op de 9e plaats. Vooraan ging het tussen Mika Bouman en Ruben van der Stelt, op korte afstand gevolgd door Ruben Nederveen, Wim de Bruin, Ando Overbeek en Sam Stolk. Daar achter moest Bart van den Berg het afleggen tegen de goed rijdende Joël Nederveen. In de laatste ronde zorgde Ruben van der Stelt voor een verrassing door weg te rijden bij Mika Bouman. Wim de Bruin was hersteld van een kwakkelperiode en kwam als derde over de meet.

Uitslag A-klasse: 1. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk) 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3. Wim de Bruin (Hardinxveld) 4.Ruben Nederveen (Hardinxveld) 5.  Ando Overbeek (Schoonhoven).

Klassement A-klasse: 1. Mika Bouman, 2. Ruben van der Stelt, 3. Wim de Bruin  4. Sam Stolk (Nieuwendijk)  5. Ruben Nederveen.

B-klasse (Recreanten tot 45 jaar – 79 deelnemers): Fausto van Tuyl heeft in deze competitie slechts één keer het podium gemist. Ook deze keer liet hij zich weer van zijn beste kant zien en reed met voorsprong naar de overwinning. De strijd om de overige podiumplaatsen ging tussen de goed rijdende Senna Middelkoop en Sten Hopstaken met Adriaan Brandwijk steeds op het vinkentouw.  Gerben Baan komt steeds beter op dreef en werkte zich naar een mooie 5e plaats.

Uitslag B-klasse: 1. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 2. Senna Middelkoop (Gorinchem) 3. Sten Hopstaken (Noordeloos) 4. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 5. Gerben Baan (Molenaarsgraaf).

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Sten Hopstaken 3. Senna Middelkoop (Gorinchem)  4. Adriaan Brandwijk  5. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers).

B-Masters (Recreanten vanaf 45 jaar – 66 deelnemers): Na de misser in Groot-Ammers stond Ron Timmer gewoon weer bovenop het podium. Jaap de Bruijn was tegen het einde net wat sneller dan Jacco van Mastrigt. Sascha van den Anker en Bas den Breejen vochten zich langzaam maar zeker naar voren ten koste van Hans-Jos Liefhebber en Peter Buitendijk.

Uitslag B-Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Jaap de Bruijn (Noordeloos) 3. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 4. Sascha van den Anker (Langerak) 5. Bas den Breejen (Leerdam).

Klassement B-Masters: 1. Ron Timmer, 2. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 3. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg), 4. Sascha van den Anker, 5. Jaap de Bruijn.

C-klasse (Dames – 9 deelnemers): Noa Stolk nam de leiding vanaf de start en deze keer wist ze dit prima tot het einde vol te houden. Dieke van Wilgen moest opgeven en Geerie de Bruin reed als 2e naar haar beste uitslag in deze competitie.  Jacobien Viveen reed na een lange periode van afwezigheid naar een mooie 3e plaats. In het klassement staan Noa Stolk en Dieke van Wilgen nu gelijk, dus het wordt nog spannend in Arkel.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Geerie de Bruin (Hardinxveld) 3. Jacobien Viveen (Woudrichem).

Klassement C-klasse:  1.  Noa Stolk  2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Geerie de Bruin.

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 28 deelnemers): De JvA renners Luuk Viveen en Dion Slomp konden niet verhinderen dat Matthijs Bink naar zijn tweede overwinning reed. Thuisrijder Jost van de Streek eindigde als 4e. Elena Poppelaars was opnieuw winnares bij de meisjes en lijkt onverslaanbaar voor het eindklassement. 

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Matthijs Bink (Rijen) 2. Dion Slomp (Hoornaar) 3. Luuk Viveen (Woudrichem).

Klassement D-klasse Jongens : 1. Dion Slomp 2. Matthijs Bink 3. Luuk Viveen.  

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos).

Klassement D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars, 2. Elisa van Kerkvoorde, 3. Jiska Verspuij.

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 38 deelnemers): Klassementsleider Rick Versloot reed naar zijn 7e opeenvolgende overwinning. De meeste tegenstand kwam nog van Daan Hartog die in de achterhoede van start ging. Ronde na ronde kwam hij dichterbij en eindigde uiteindelijk op enkele seconden. Luuk Wolthuis stelde zijn eindklassering veilig met een 3e plaats. Bij de meisjes kwam alleskunner Mae Cabaca uit Vlaardingen de overwinning ophalen. 

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Luuk Wolthuis (Hank).

Klassement E-klasse Jongens: Rick Versloot, 2. Luuk Wolthuis (Hank), 3. Robin van Bruggen (Ridderkerk)

Uitslag E-klasse Meisjes: 1. Mae Cabaca (Vlaardingen) 2. Melissa Nuyten (Heinkenszand)  3. Joy den Braver (Den Hoorn).

Klassement E-klasse Meisjes: 1. Joy den Braver 2. Reza Roks (Fijnaart) 3. Melissa Nuyten

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 24 deelnemers):  Bas Herman is in deze categorie onverslaanbaar en reed naar zijn 7e overwinning. Bij de meisjes geldt hetzelfde voor Isis Versluis, zij staat zelfs 3e in het klassement tussen de jongens. Imke van Houwelingen reed opnieuw naar de 3e plaats.  

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Roan Kerklaan (Delfgauw) 3. Stan Zeelenberg (’s-Gravendeel)

Klassement F-klasse Jongens: 1. Bas Herman, 2. Brett Timmer (Papendrecht) 3. Stan Zeelenberg

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld).

Klassement F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis, 2. Rosalie van Bruggen, 3. Imke van Houwelingen

G-klasse (Jeugd 6/8 jr –24 deelnemers): Ook in deze categorie zo’n grote winnaar. Klein van stuk maar groot in daden. Niek Wolthuis en Max van Kolfschoten doen er alles aan, maar voorlopig is Erik Bikker niet te verslaan. Julia Herman rijdt als meisje voorin mee met de jongens en reed opnieuw naar de overwinning.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg).

Klassement G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis 3. Max van Kolfschoten.

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Marit Elgersma (Waspik).

Klassement G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman, 2. Nikita Verhoeven, 3. Marit Elgersma.

Dank aan het comité voor de organisatie van dit evenement.

Volgende wedstrijd tevens finale en prijsuitreiking: JvA Clubparcours te Arkel

Complete uitslagen en klassementen: Ga naar knop Wintercompetitie

Voor een visuele terugblik: Ga naar knop Foto’s 

Leave a Reply

   Banner     Banner