Wintercompetitie onder zomerse temperaturen

9:57 10-15-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 13 oktober ging in Noordeloos de Wintercompetitie van start met 383 deelnemers.

Van winterse omstandigheden was totaal geen sprake, bij een temperatuur van 25 graden onder volle zon kon iedereen genieten van deze prachtige zomerse dag in oktober. De deelnemers vonden het best. Beter een droge snelle ondergrond dan nat gras en modder. Het schoonmaken van de fietsen was deze keer snel gebeurd.

Tussen 11 en 13 uur reden de jeugdrenners hun wedstrijden in vier series. Mooi om te zien hoe deze toekomstige toppers zich uitleven op hun kleine fietsjes. Aangemoedigd door ouders en grootouders gaan ze tot het uiterste en komen uitgeteld aan de finish. Bij de jongens en meiden van 13 en 14 jaar gaat het er al serieus aan toe. Talenten genoeg om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Uitslagen Jeugd:

G-klasse (6 t/m 8 jaar)

Jongens: 1. Ferno Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Wessel den Harder (Maassluis) 3. Niek Wolthuis (Hank)

Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Milou van Ooord (Hank) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld)

F-klasse (9/10 jaar)

Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Nick Verkleij (Gouda) 3. Jurgen den Harder (Maassluis)

Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 3. Feline Steijn (Naaldwijk)

E-klasse (11/12/jaar)

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon)

Meisjes: 1. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos) 3. Lotte Griep (Oosterhout)

D-klasse (13/14 jaar)

Jongens: 1. Nick Klijn (Leerdam) 2. Rowan van Oord (Hank) 3. Dion Slomp (Hoornaar)

Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdam) 2. Melanie Bron (Schelluinen) 3. Anouk Bijl (Papendrecht)

 

De B-klasse voor recreanten zonder licentie is dit jaar vanwege het grote aantal deelnemers gesplitst in twee groepen, t.w. de reguliere B-klasse voor deelnemers tot 45 jaar en B-klasse Masters voor deelnemers van 45 jaar en ouder.

Als eerste gingen de Masters van start met 65 deelnemers. Het bleek een groot succes want er ontstond een mooie strijd tussen een aantal plaatselijke favorieten. Jan-Piet Bikker (Noordeloos) leek lange tijd voor de winst te gaan, maar moest tegen het einde zijn meerdere erkennen in plaatsgenoot Jaap de Bruijn. Ries den Otter (Hoornaar) was reuze blij met zijn derde plaats. Hij hield Peter Buitendijk (Ottoland), Edwin Bos (Gorinchem) en Teus van Dijk (Giessenburg) van het podium.

Uitslag B-Masters: 1. Jaap de Bruijn 2. Jan-Piet Bikker 3. Ries den Otter

Ondanks de aparte start van de Masters stonden er bij de reguliere B-klasse toch nog 112 deelnemers aan het vertrek. In een lange rij slingerde de groep tussen de 2,5 km rood/witte linten door het groene landschap. Onder leiding van de ervaren Jan Bassa was weer een prachtig parcours aangelegd, wat ondanks de zomers omstandigheden toch nog de nodige uitdagingen inhield. Het vele draaien en keren vergde de nodige behendigheid van de rijders. De startpositie is in deze categorie wel belangrijk en werd bepaald door de uitslag van de tijdrit in de Biesbosch.

Tim van Lopik (Gorinchem), Fausto van Tuyl (Nieuwaal)  en Ralf van Herwijnen (Almkerk) namen het initiatief, gevolgd door Niels van den Dool (Polsbroek) en Koen Molenaar (Giessenburg). De jonge Jelle den Hartog (Hoornaar) had een goede start maar moest zich toch wat terug laten zakken tussen de meer ervaren renners. Ralf van Herwijnen ging als eerste over de streep voor Tim van Lopik en Niels van den Dool.

Uitslag B-klasse: 1. Ralf van Herwijnen 2. Tim van Lopik 3. Niels van den Dool.

De C-klasse werd gevormd door 17 sportieve dames waarvan de meesten uit de omgeving kwamen. Mooi dat de wintercompetitie ook bij de dames steeds populairder wordt. Het was een leuke wedstrijd waarin Dieke van Wilgen (Arkel) als sterkste naar voren kwam. Fenna Hoegee (Giessen) reed vorig jaar nog bij de jeugd en toonde haar klasse met een tweede plaats. Larissa Mesker (Noordeloos) had de gang er goed in en overtroefde Noa Stolk (Nieuwendijk) en Gerie de Bruin (Hardinxveld). Wilma Korevaar (Groot-Ammers) begon de eerste wedstrijd met pech.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Fenna Hoegee 3. Larissa Mesker

Ook bij de A-klasse (Licentiehouders) stond een mooi veld aan de start van 45 deelnemers. In deze wedstrijd was één ding duidelijk: Max van Hoorne (Noordeloos) gaf een demonstratie waar iedereen bewondering voor had. In wijd opengeritst shirt snelde hij als een hinde door het veld op grote afstand van de rest. Het was voor hem een trainingsritje, want hij zit eigenlijk in een rustperiode. Jesse Bikker (Hoogblokland) kon zich vanuit de achterhoede nog knap opwerken naar de tweede plaats. Wim de Bruin (Hardinxveld) handhaafde zich goed voorin en hield Max de Jong (Giessenburg), Sam Stolk (Nieuwendijk) en Sjoerd Bax (Uppel) achter zich. Zo stonden drie renners van het Merida-Bassa Team op het podium en mocht good old Jan Bassa met hen op de foto.

Uitslag A-klasse: 1. Max van Hoorne 2. Jesse Bikker 3. Wim de Bruin

Dank aan het comité en vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement en voor het mooie weer.

We kijken nu al uit naar het vervolg in Giessenburg op 3 november 2018.

Voor een fotoreportage ga naar de knop Foto's op deze site.

Voor volledige uitslagen en klassement ga naar de knop Wintercompetitie.

Leave a Reply

   Banner     Banner