Wintercompetitie Noordeloos – verslag

10:19 10-14-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

In Noordeloos ging afgelopen zaterdag de Wintercompetitie weer van start. Het comité was met een  aantal vrijwilligers al enkele weken bezig geweest met de voorbereidingen. Het vaste MTB parcours langs de provinciale weg werd uitgebreid met een slingerend gedeelte over het achtergelegen weiland tot aan Het Laantje.

Alles was gedaan om een perfect evenement neer te zetten. En dat is zeker gelukt. Er is echter één element wat we niet in de hand hebben en dat is het weer. De onophoudelijke regen van de afgelopen weken had er voor gezorgd dat het parcours super nat was en dat resulteerde na afloop in kilo’s modder op de fietsen en de kleding van de deelnemers. Was het daarom minder leuk? In tegendeel, de temperatuur was goed en het was perfect weer om te sporten. “Precies zoals een crosswedstrijd hoort te zijn” volgens een van de masters.

G-klasse Jeugd 6/8jr (33 deelnemers)

De jongste deelnemers konden niet wachten om als eerste van start te gaan. Prachtig om deze kinderen op hun kleine fietsjes over het zware parcours te zien gaan. Zowel bij de jongens als bij de meisjes stond een Nederlands kampioen aan de start. Beiden gingen met de overwinning naar huis.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg)

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Otte Paans (Giessenburg).

F-klasse Jeugd 9/10 jr (28 deelnemers)

Bas Herman volgde het voorbeeld van zijn zus Julia en reed met voorsprong naar de eerste plaats.

Isis Versluis was als kersverse Nederlands kampioen in haar rood-wit-blauw te sterk voor Imke van Houwelingen die naar een mooie tweede plaats reed. 

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Stan Zeelenberg  (‘s-Gravendeel) 3. (Brett Timmer (Papendrecht)

Uitslag F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Imke van Houwelignen (Hardinxveld) 3. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk).

E-klasse Jeugd 11/12 jr (38 deelnemers)

In de E-klasse een volledig podium met JvA renners bij de jongens. Daan Hartog had een goede start maar Rick Versloot was op dit zware parcours net wat sterker en nam de leiding over. Luuk Wolthuis volgde op korte afstand als derde. Dit belooft nog een mooie competitie te worden tussen deze toppers.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2.  Daan Hartog (Giessenburg) 3. Luuk Wolthuis (Hank)

D-klasseJeugd 13/14 jr  (29 deelnemers)

Dion Slomp ging als een pijl uit een boog van start en reed de hele wedstrijd ruim voorop. Elena Poppelaars kwam als meisje nog het dichtst in de buurt op amper een halve minuut. Jordy Verkleij volgde als tweede jongen. Feiko van der Dussen, Joas Houweling  en Jost van de Streek moesten meer dan een minuut achterstand toestaan.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Dion Slomp (Hoornaar) 2. Jordy Verkleij (Gouda) 3. Feiko van der Dussen (Arkel)

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Lisa van Heel (Zaltbommel)

C-klasse Dames  (12 deelnemers)

Bij de dames een mooie strijd tussen de youngsters Noa Stolk en Dieke van Wilgen. Op het gladde parcours was het een kwestie van overeind  blijven. Dieke was vandaag de sterkste met Noa op de tweede plaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Woudrichemmers Melanie Viveen en Joy van Vuuren die na lange tijd weer terug is op de fiets.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Melanie Viveen (Woudrichem)

B-klasse Recreanten tot 45 jr  (111deelnemers)

De recreanten vormen nog steeds de grootste groep en waarschijnlijk beleven ze in deze klasse ook het meeste plezier. Natuurlijk is ook dit een wedstrijd en wordt er fanatiek gestreden om de bloemen, maar het gros van de deelnemers komt puur voor de fun. En hoe leuk is het dan als je na afloop in het zweet en onder de bagger met je maten kunt nagenieten na een uurtje afzien.

In de wedstrijd ging de strijd voornamelijk tussen Rien van der Dussen en Fausto van Tuyl. De laatste trok aan het langste eind. Adriaan Brandwijk werkte zich op een half minuutje naar een mooie derde plaats.

Uitslag B-klasse: 1. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 2. Rien van der Dussen (Arkel) 3. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf)

B-klasse Masters Recreanten vanaf 45 jr  (68 deelnemers)

Bij de Masters pakte Ron Timmer gewoon de draad van vorig jaar weer op. De klassementswinnaar van vorig jaar is in deze klasse nog steeds ongenaakbaar. Van begin tot einde reed hij onbedreigd naar de leiding. Als tweede eindigde Hans-Jos Liefhebber, de Dakar rally rijder die blijkbaar ook op de mountainbike goed uit de voeten kan. De ervaren Marinus de Vries bleef de rest van de concurrentie voor met Peter Buitendijk en Jaap de Bruijn in zijn spoor.    

Uitslag B-klasse Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg) 3. Marinus de Vries (Zeist)

A-klasse Licentiehouders  (38 deelnemers)

Jesse Bikker ging als favoriet van start, maar het was Mika Bouman die de wedstrijd hard maakte. In een hoog tempo leek hij naar de overwinning te rijden. Vooral in de bochten was Mika de behendigste maar vechter Jesse Bikker wist op de rechte stukken steeds terug te komen. Het duurde tot in de laatste ronde voor Mika Bouman kraakte. Een zwaar bevochten overwinning voor Jesse Bikker en een mooie start van de competitie. Max de Jong eindigde als derde vóór Ruben van der Stelt, Bart de Haas, Wim de Bruin en Joël Nederveen. 

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoog-Blokland) 2. Mika Bouman (Rijswijk)  3. Max de Jong (Giessenburg)

We danken het comité en alle vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement.

De volledige uitslagen en overige informatie vind je op deze site onder de knop Wintercompetitie en geniet nog eens na bij het bekijken van de foto’s.

Volgende wedstrijd: Giessenburg 26-10-2019

Leave a Reply

   Banner     Banner