Wintercompetitie Nieuwpoort – verslag

22:06 12-1-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Na een week met veel regen voorspelde het weerbericht een droge maar koude zaterdag. Dus na het ijsvrij maken van de autoruiten met trui en winterjas naar Nieuwpoort gereden. De vestings wallen lagen er prachtig bij, de zon scheen fel op de gekleurde bomen en de rood-witte linten toonden de contouren van een uitgestrekt parcours. In Nieuwpoort hoeven geen extra hindernissen te worden bedacht. Een aantal keren de wallen op en af, een slingerroute door het Dalletje, een strandpassage bij laag water langs De Lek en de zompige ondergrond maakten het al zwaar genoeg. Sommige passages werden glad en glibberig. Er schoof wel eens iemand onderuit , tot vermaak van het publiek, maar gelukkig bleef de schade beperkt. Na het middaguur deed de zon z’n werk en kon de winterjas worden uitgedaan. Met 333 deelnemers en minstens evenveel publiek hebben we weer kunnen genieten van een mooie dag met prachtige wedstrijden. Het was na de prijsuitreiking nog lang gezellig in Café De Dam.

A-klasse (Licentiehouders – 36 deelnemers): De afwezigheid van Jesse Bikker beloofde een mooie strijd tussen de overige favorieten. Met name Kelvin van den Dool en Max de Jong hadden er zin in en waren al snel van voren te vinden in gezelschap van Wim de Bruin. Jens van den Dool, Ruben Nederveen en Ando Overbeek bleven hangen op 1 minuut en Mika Bouman moest op dit zware parcours een gaatje laten. De kopgroep bleef lang bij elkaar tot Wim de Bruin in de laatste ronde met zijn ervaring als marathonrijder extra gas gaf en verrassend de overwinning opeiste. Met deze uitslag neemt hij de leiding in het klassement over van Mika Bouman.

Uitslag A-klasse: 1. Wim de Bruin (Hardinxveld) 2. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 3. Max de Jong (Giessenburg 4. Jens van den Dool 5. Ruben Nederveen.

Klassement A-klasse: 1. Wim de Bruin 2. Mika Bouman 3. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk).

B-klasse (Receanten <45 jaar – 101 deelnemers): De vraag in deze categorie was, wie houdt Fausto van Tuyl van de overwinning af? Fausto kreeg het sowieso niet cadeau, Matthias Hoogendoorn bleef goed in de buurt en Bart Wolthuis ging steeds sneller rijden. Tegen het einde van de wedstrijd brak Van Tuyl zijn derailleur in een valpartij en was plotseling uitgeschakeld. Sten Hopstaken, die steeds beter gaat rijden, zag zijn kans schoon en sprintte dolblij naar de overwinning. Door het wegvallen van Fausto van Tuyl neemt Senna Middelkoop de koppositie over in het klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Sten Hopstaken (Noordeloos) 2. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers) 3. Bart Wolthuis (Hank) 4. Pieter v an der Sluijs (Werkendam) 5. Senna Middelkoop (Gorinchem).  

Klassement B-klasse: 1. Senna Middelkoop 2. Sten Hopstaken 3. Bart Wolthuis (Hank).

B-Masters (Recreanten >45 jaar – 72 deelnemers): In deze categorie is de winnaar van tevoren bekend. Ron Timmer won voor de vijfde keer op rij met grote voorsprong. De strijd om de tweede plaats ging tussen thuisrijder Sacha van den Anker, Jacco van Mastrigt en Hans-Jos Liefhebber die als Dakar rally rijder zijn draai gevonden heeft in de wintercompetitie. De ervaren Jan Groeneveld bleef op het vinkentouw, en eindigde op de vijfde plaats. Sacha van den Anker deed nog een uiterste poging voor de derde plaats, maar Jacco van Mastrigt gaf geen ruimte in de sprint.

Uitslag B-Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg)  3. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 4. Sacha van den Anker (Langerak) 5. Jan Groeneveld (Sleeuwijk).

Klassement B-Masters: 1. Ron Timmer 2. Jacco van Mastrigt 3. Hans-Jos Liefhebber.

C-klasse (Dames – 10 deelnemers): Noa Stolk nam een mooie voorsprong vanuit de start en leek vlot op haar eerste overwinning af te gaan. Dieke van Wilgen bleek op dit zware parcours uiteindelijk sterker, ze boog haar achterstand uiteindelijk om in een ruime voorsprong. Geerie de Bruin reed zoals altijd een solide wedstrijd en mocht voor de eerste keer het podium beklimmen.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld).

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk 3. Geerie de Bruin.

D-klasse (Jeugd 13/14 jaar – 24 deelnemers): Jost van de Streek onderhield een strak tempo vanaf de start met Dion Slomp en Bjorn van Waardenburg in zijn wiel. Matthijs Bink zag het gevaar, sloot aan bij de koplopers en reed met voorsprong naar de finish. Van de Streek was de beste van de rest en was tevreden met zijn tweede plaats. Bij de meisjes was Elena Poppelaars opnieuw de snelste. Jiska Verspuij deed met haar derde plaats goede zaken voor het eindklassement.

Uitslag D-klasse jongens: 1. Matthijs Bink (Rijen) 2. Jost van de Streek (Ottoland) 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon). Klassement: 1. Dion Slomp (Hoornaar) 2. Jost van de Streek 3. Luuk Viveen (Woudrichem).

Uitslag D-klasse meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Lisa van Heel (Zaltbommel) 3. Jiska Verspuij (Noordeloos). Klassement: 1. Elena Poppelaars 2. Lisa van Heel 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

E-klasse (Jeugd 11/12 jaar – 32 deelnemers): Luuk Wolthuis stond na elke wedstrijd al op het podium, maar mocht deze keer voor het eerst op de hoogste trede plaatsnemen. Rick Versloot was niet aanwezig en verloor daardoor voorlopig de eerste plaats in het klassement.

Uitslag E-klasse jongens: 1. Luuk Wolthuis (Hank) 2. Julian te Winkel (Rotterdam) 3. Robin van Bruggen (Ridderkerk). Klassement: 1. Luuk Wolthuis 2. Robin van Bruggen 3. Tim Verwolf (Langerak).

Uitslag E-klasse meisjes: 1. Joy den Braver (Den Hoorn) 2. Reza Roks (Fijnaart).

F-klasse (Jeugd 9/10 jaar – 26 deelnemers): In deze klasse geven de meisjes goed partij aan de jongens. Rosalie van Bruggen en Imke van Houwelingen eindigden als 4e en 7e tussen de jongens. Bas Herman reed zoals verwacht naar de overwinning en Brett Timmer handhaafde zich keurig als tweede.

Uitslag F-klasse jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Brett Timmer (Papendrecht) 3. Roan Kerklaan (Delfgauw). Klassement: 1. Bas Herman 2. Brett Timmer 3. Finn Stolk (Nieuwendijk).

Uitslag F-klasse meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) 3. Marilene van de Graaf (Groot-Ammers).

G-klasse (Jeugd 6/8 jaar – 32 deelnemers): Bij de jongste categorie heeft Erik Bikker een abonnement op de eerste plaats. In de strijd om de tweede plaats is het steeds stuivertje wisselen tussen Niek Wolthuis en Julia Herman die bij de meisjes haar mannetje staat. Max van Kolfschoten blijft met zijn derde plaats mooi in de buurt van de top.

Uitslag G-klasse jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg). Klassement: 1. Erik Bikker 2. Niek Wolthuis 3. Max van Kolfschoten.

Uitslag G-klasse meisjes: 1. Julia Herman 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Marit Elgersma (Waspik). Klassement: 1. Julia Herman.

We danken Stichting Sportevenementen voor de voortreffelijke organisatie van dit evenement.

Klik op de knoppen <Wintercompetitie> en <Foto’s> voor de complete uitslagen en een terugblik.

Tot ziens bij de volgende wedstrijd in Arkel op 14-12-2019.

Leave a Reply

   Banner     Banner