Wintercompetitie Nieuwpoort – verslag

19:33 11-25-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Er werd regen voorspeld op de dag van de Wintercompetitie Nieuwpoort, maar de voorspellers kregen gelukkig ongelijk. Bij een temperatuur van enkele graden boven nul en wind van de rivier was het best pittig, maar met goede kleding was het goed te doen.

De organisatie had met rood-witte linten een schitterend parcours uitgezet over de vestingwallen en een stukje strand langs de Lek. Extra hindernissen waren niet nodig, het parcours was zo al zwaar genoeg. Het publiek had boven vanaf de wallen een mooi  overzicht en kon genieten van prachtige wedstrijden.

A-klasse (Licentiehouders – 46 deelnemers) : Met Max van Hoorne deze keer als toeschouwer leek dit de kans voor Jesse Bikker. Na een tweede, derde en vierde plaats was hij gebrand op een overwinning. Vanaf de start koos hij de aanval, maar kon zich niet losmaken van Lennart van Houwelingen die opnieuw een sterke indruk maakte. De hele wedstrijd reden ze afgescheiden voor de rest uit. In de strijd om de derde plaats moest Kelvin van den Dool Max de Jong en Christiaan de Graaff laten gaan. Jesse Bikker nam een lange aanloop naar de eindsprint en ging in hoog tempo op de laatste bocht af. Daar bleek Lennart van Houwelingen over iets meer inhoud te beschikken. Hij kon dan ook met handen in lucht de streep passeren.

Uitslag A-klasse: 1. Lennart van Houwelingen (Hardinxveld) 2. Jesse Bikker (Hoogblokland) 3. Christiaan de Graaf (Rijswijk) 4. Max de Jong (Giessenburg) 5. Kelvin van den Dool (Noordeloos).

Klassement A-klasse: 1. Max van Hoorne 2. Jesse Bikker 3. Lennart van Houwelingen 4. Christiaan de Graaff 5. Max de Jong.

B-klasse (Recreanten – 105 deelnemers) : Na enkele ronden vormde zich uit het langgerekte peloton een kopgroep van 5 man, t.w. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers), Edwin de Ruiter, Tim van Lopik, Adriaan Brandwijk en Bart Wolthuis (Hank). Hoogendoorn en Wolthuis moesten afhaken en de overige drie gaven elkaar geen duimbreed toe. In de slotfase reed Edwin de Ruiter naar zijn tweede overwinning.

Uitslag B-klasse: 1. Edwin de Ruiter (Giessenburg) 2. Tim van Lopik (Gorinchem) 3. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 4. Bart Wolthuis (Hank) 5. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers).

Klassement B-klasse: 1. Edwin de Ruiter 2. Sten Hopstaken (Noordeloos) 3. Tim van Lopik

BM-klasse (Masters vanaf 45 jaar – 58 deelnemers): Voor de start werd aandacht geschonken aan het overlijden van Jacky Renes, een van de gewaardeerde initiatiefnemers van het organiserende comité. In aanwezigheid van haar man Koos en de kinderen werden de helmen afgedaan en  werd een minuut stilte in acht genomen. In de wedstrijd ontstond al snel een kopgroep met de drie leiders van het klassement. Jan-Piet Bikker, Marinus de Vries en Ron Timmer maakten er een spannende strijd van. Ron Timmer reed naar zijn tweede overwinning met 10 meter voorsprong op Marinus de Vries.

Uitslag BM-klasse: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Marinus de Vries (Zeist) 3. Jan-Piet Bikker (Noordeloos)

Klassement BM-klasse: 1. Ron Timmer 2. Marinus de Vries 3. Jan-Piet Bikker.

C-klasse (Dames – 10 deelnemers): Met een kleinere groep dan gewoonlijk kwam er toch een spannende strijd tevoorschijn. Dieke van Wilgen, alle drie voorgaande keren winnares, nam de leiding met Thirza Korevaar strak aan het wiel. Noa Stolk volgde op enige afstand met daar achter Larissa Mesker (Noordeloos).  Gerie de Bruin (Hardinxveld) en Wilma Korevaar (Groot-Ammers) hielden elkaar tot op de streep in evenwicht. In de laatste ronde zag Thirza Korevaar haar kans en reed weg van Dieke van Wilgen. Een mooie eerste overwinning voor Thirza.

Uitslag C-klasse: 1. Thirza Korevaar (Groot-Ammers) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk).

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Thirza Korevaar 3. Noa Stolk.

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 25 deelnemers): En de winnaar is. . . . . Christiaan van Rees! Het was pas de tweede wedstrijd voor Christiaan dus zijn startpositie was achteraan. Geen probleem voor deze alleskunner, binnen de kortste keren reed hij door het peloton naar voren en reed solo naar de overwinning. Nick Klijn reed als tweede over de streep voor Rowan van Oord. Bij de meisjes is het steeds stuivertje wisselen tussen Melanie Bron en Lise Korf met deze keer Melanie Bron als winnares.

Uitslag D-klasse:

Jongens:  1. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) 2. Nick Klijn (Leerdam) 3. Rowan van Oord (Hank).

Meisjes: 1. Melanie Bron (Schelluinen) 2. Lise Korf (Leerdam).

Klassement D-klasse:

Jongens: 1. Nick Klijn 2. Rowan van Oord 3. Feiko van der Dussen (Arkel).

Meisjes: 1. Lise Korf 2. Melanie Bron 3. Merel Hartog

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr. – 30 deelnemers) : Rick Versloot had deze keer geduchte concurrentie van Daan Hartog en Stijn van Wingerden.  Gedrieën reden zij in een kopgroep voor Robin van Waardenburg (Rhoon) en Robin van Bruggen met daar tussenin de altijd strijdbare Elena Poppelaars (Sleeuwijk).  Daan Hartog ging tot het uiterste maar Rick Versloot bleek tenslotte de slimste en de sterkste.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Stijn van Wingerden ( Hardinxveld).

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk)  2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem)  3. Jiska Verspuij (Noordeloos)

Klassement E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot 2. Stijn van Wingerden 3. Bjorn van Waardenburg (Ridderkerk)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars 2. Elisa van Kerkvoorde 3. Jiska Verspuij

 

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 44 deelnemers) : Maurice Verhoeven behaalde zijn tweede overwinning op rij en versloeg Bas Herman en Ivar Huijben. Isis Versluis moest genoegen nemen met de tweede plaats achter winnares Rosalie van Bruggen bij de meisjes.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Bas Herman (Nootdorp) 3. Ivar Huijben (Oosterhout).

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Jil Koot (Rotterdam)

Klassement F-klasse:

Jongens: 1. Bas Herman 2. Maurice Verhoeven 3. Darian Groeneveld (Rijswijk)

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen 2. Isis Versluis 3. Jil Koot

 

G-klasse Jeugd 6/8 jr – 25 deelnemers) : Ferno Verhoeven was deze keer sneller dan Erik Bikker. Verrassend was de derde plaats van Julia Herman als eerste meisje tussen de jongens.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Erik Bikker (Rotterdam) 3. Wessel den Harder (Maassluis)

Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Inke van Houwelingen (Hardinxveld).

Klassement G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker 3. Wessel den Harder

Meisjes: 1. Julia Herman 2. Milou van Oord (Hank) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld)

Voor complete uitslagen en klassementen: zie onder de knop Wintercompetitie.

Nog even nagenieten? Ga naar de knop Foto's op deze site.

We kijken weer terug op een fantastische dag in de reeks van de Wintercompetitie en danken comité en vrijwilligers voor de organisatie.

Tot ziens bij de volgende wedstrijd in Bleskensgraaf op 8 december.

Leave a Reply

   Banner     Banner