Wintercompetitie Hoornaar – verslag

20:20 12-23-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

De laatste wedstrijd van de het jaar, traditioneel in Hoornaar. Rondom het terrein van zwembad ‘De Donk’ was weer een mooi parcours uitgezet. Het stukje strand en de bospassage zorgen sowieso al voor een leuke uitdaging, maar ook het naastgelegen grasland werd uitgebreid benut. Een slingerend parcours tussen rood-witte linten over greppels en bruggetjes maakten het niet al te gemakkelijk voor de renners. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met de lokale ijsclub. Er was een ruime tent opgezet waar de ‘koek en zopie’ uitgebreid over de toonbank ging. En natuurlijk ontbraken ook de heerlijke oliebollen niet.

A-klasse (Licentiehouders – 28 deelnemers): Jesse Bikker verstevigde zijn leiderspositie in het klassement. Direct vanuit de start zocht hij met hoge snelheid de ruimte. Mika Bouman en Wim de Bruin konden niets anders dan achtervolgen, maar tegen het tempo van Jesse was geen kruid gewassen. Bart van den Berg sloot nog aan bij de achtervolgers maar moest tegen het einde toch weer een gaatje laten vallen. Max de Jong kwam in zijn kampioenstrui Tegen de Wind Fietsen niet verder dan een zesde plaats en Max van Hoorne bleef na een minder goede voorbereiding hangen op een tiende plaats. Jesse Bikker kon met ruim een minuut voorsprong rustig over de streep lopen, zijn fiets als uiting van blijdschap hoog boven de grond.

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Mika Bouman (Rijswijk) 3.Wim de Bruin (Hardinxveld) 4. Bart van den Berg (Wijngaarden) 5. Ando Overbeek (Schoonhoven)

Klassement A-klasse: 1. Jesse Bikker 2. Wim de Bruin 3.  Mika Bouman

B-klasse (Recreanten – 86 deelnemers): Een mooie strijd tussen de klassementsaanvoerders Tim van Lopik en Fausto van Tuyl. Zij reden samen voorop en werden op enige afstand gevolgd door Edwin de Ruijter en Senna Middelkoop. Zoals meestal in dit soort wedstrijden kwam de rest van het veld verbrokkeld over de streep. Fausto van Tuyl was deze keer de sterkste en reed naar zijn eerste overwinning in deze competitie.

Uitslag B-klasse: 1. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 2. Tim van Lopik (Gorinchem) 3. Senna Middelkoop (Gorinchem).

Klassement B-klasse: 1. Tim van Lopik 2. Edwin de Ruijter (Giessenburg) 3. Fausto van Tuyl

BM-klasse (Masters 45+ - 51 deelnemers): Ron Timmer lijkt in deze klasse onbedreigd op de eindoverwinning af te gaan. Marinus de Vries was de enige die hem kon volgen. Beiden staan dan ook bovenaan in het klassement.  Leo Groeneveld en Jaap de Bruijn streden om de derde podiumplaats die door De Bruijn werd gewonnen.

Uitslag BM-klasse: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Marinus de Vries (Zeist) 3. Jaap de Bruijn (Noordeloos)

Klassement BM-klasse: 1. Ron Timmer 2. Marinus de Vries 3. Jan-Piet Bikker (Noordeloos)

 

C-klasse (Dames – 14 deelnemers): Noa Stolk had de vorige wedstrijd overgeslagen. Deze rustperiode heeft haar kennelijk goed gedaan, of heeft ze misschien stiekem extra getraind? Ze reed in ieder geval zodanig hard over het zware parcours van Hoornaar dat niemand bij haar in de buurt kon blijven. Zo kon ze haar eerste overwinning vieren en moest Dieke van Wilgen deze keer genoegen nemen met de tweede plaats. Geerie de Bruin was de sterkste van de rest.

Uitslag C-klasse: 1. Noa Stolk (Nieuwendijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Geerie de Bruin (Hardinxveld)

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk 3. Larissa Mesker (Noordeloos)

 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 23 deelnemers): Hier werd een show opgevoerd door klassementsleider Rowan van Ooord, die van begin tot eind alleen voorop reed. Dion Slomp reed een mooie wedstrijd op zijn thuisparcours maar kon niet voorkomen dat de sterk rijdende Bryant Boogert hem tegen het einde nog passeerde. Levi Schrijver en Feiko van der Dussen voerden een mooie strijd die in het voordeel van Feiko werd beslist. Bij de meisjes ging de overwinning naar de Zeeuwse Demi Nuyten die heel blij was met haar eerste overwinning. Lise Korf moest deze keer genoegen nemen met een vierde plaats.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Rowan van Oord (Hank) 2. Bryant Boogert (Hoogblokland) 3. Dion Slomp (Hoornaar)

Meisjes: 1. Demi Nuyten (Heinkenszand) 2. Melanie Bron (Schelluinen) 3. Rosalie de Haas (Pijnacker)

Klassement D-klasse:

Jongens: 1. Rowan van Oord 2. Nick Klijn (Leerdam) 3 Feiko van der Dussen (Arkel)

Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdfam) 2. Melanie Bron 3. Merel Hartog (Giessenburg)

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 33 deelnemers): Een mooie wedstrijd met verschillende favorieten. Rick Versloot reed naar zijn vijfde overwinning. Achter hem ging de strijd tussen Stijn van Wingerden, Daan Hartog, Robin van Bruggen, Bjorn van Waardenburg  en Luuk Wolthuis. Tussen deze jongens wist de stoere Elena Poppelaars zich als meisje naar de derde plaats te werken. Daan Hartog kwam als derde op het podium naast Robin van Bruggen.

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Robin van Bruggen (Ridderkerk) 3. Daan Hartog (Giessenburg)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Melissa Nuyten (Heinkenszand) 2. Jiska Verspuij (Noordeloos)

Klassement E-klasse:

Jongens:  1. Rick Versloot 2. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars 2. Elisa van  Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij

 

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 39 deelnemers): Darian Groeneveld verdedigde de JvA kleuren met een mooie tweede plaats tussen de overige prijsrijders van buitenaf. De strijd om het eindklassement blijft spannend tussen Bas Herman en Maurice Verhoeven. Bij de meisjes eindigde Isis Versluis als tweede tussen Rosalie van Bruggen en Jil Koot.

Uitslag F-klasse:

Jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Darian Groeneveld (Rijswijk) 3. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel)

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Jil Koot (Rotterdam)

Klassement F-klasse:

Jongens: 1. Bas Herman 2. Maurice Verhoeven 3. Darian Groeneveld

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen 2. Isis Versluis 3. Jil Koot

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 29 deelnemers): Niek Wolthuis en Imke van Houwelingen redden beiden met een derde plaats de eer voor JvA .

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Erik Bikker (Rotterdam) 3. Niek Wolthuis (Hank)

Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld)

Klassement G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker 3. Niek Wolthuis

Meisjes: 1. Julia Herman 2. Nikita Verhoeven 3. Imke van Houwelingen

 

Dank aan het lokale comité voor de organisatie en dank aan alle vrijwilligers voor de medewerking.

Zie volledige uitslagen en klassementen onder de knop Wintercompetitie.

Voor een terugblik ga naar de knop Foto’s op deze site.

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner