Wintercompetitie Groot-Ammers – NU MET VIDEOBEELDEN

18:36 01-6-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen zaterdag waren we in Groot-Ammers voor de zevende wedstrijd van de Wintercompetitie. Op het grasland tussen de haven en de Voorstraat met het tankpark van Den Hartog op de achtergrond was een  ogenschijnlijk snel parcours uitgezet. Toch was het zwaarder dan gedacht, want iedereen kwam moe aan de finish. Een steile passage over de zomerdijk zorgde voor extra pijn in de kuiten. Het publiek had vanaf de zomerdijk prima uitzicht over het hele parcours en de organisatie had gezorgd voor een verwarmde tent met koek en zopie, waar menigeen zich tegoed deed aan broodjes worst of erwtensoep. Een goede remedie tegen de gure noordenwind. Met 323 deelnemers en minstens evenveel publiek kon de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

A-klasse (Licentiehouders – 29 deelnemers): Na een snelle start van Jesse Bikker kwam  Kelvin van den Dool uit het peloton naar voren en leek bij hem aan te sluiten. Snelle Jesse was ook op dit parcours niet te stoppen en reed ronde na ronde verder weg van de rest. Van den Dool werd als eenzame achtervolger op afstand gereden. Daarachter volgde een boeiende strijd om de derde plaats tussen Ando Overbeek, Bart van den Berg, Mika Bouman, Max de Jong en Ruben Nederveen. Bart van den Berg beschikte over de langste adem en mocht als derde het podium betreden.

Uitslag A-klasse: 1. Jesse Bikker (Hoogblokland) 2. Kelvin van den Dool (Hoogblokland) 3.Bart van den Berg (Wijngaarden) 4.Ando Overbeek (Schoonhoven) 5.Mika Bouman (Rijswijk)

Klassement A-klasse: 1. Jesse Bikker 2. Wim de Bruin (Hardinxveld) 3.  Mika Bouman

 

B-klasse (Recreanten – 97 deelnemers): Vanuit het lang gestrekte grote peloton ontstond al snel een kopgroep met Tim van Lopik, Fausto van Tuyl, Jamie den Dikken, Senna Middelkoop, Adriaan Brandwijk en André Baas. Er vielen enkele gaten in de kopgroep en daaruit kwam Jamie den Dikken als verrassende winnaar naar voren. De overige ereplaatsen werden behaald door Fausto van Tuyl en Tim van Lopik. Adriaan Brandwijk kwam met een vierde plaats dicht bij het podium.

Uitslag B-klasse: 1. Jamie den Dikken (Hardinxveld) 2. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 3. Tim van Lopik (Gorinchem)

Klassement B-klasse: 1. Tim van Lopik 2. Edwin de Ruijter (Giessenburg) 3. Fausto van Tuyl

 

BM-klasse (Masters 45+ - 56 deelnemers): De winnaar was geen verrassing. Ron Timmer won voor de vijfde keer. Met slechts één tweede plaats is hij nu al redelijk zeker van de eindoverwinning. Zijn naaste belager Marinus de Vries had onderweg met pech te kampen maar kon met een uiterste inspanning Jaap de Bruijn en Jan-Piet Bikker nog passeren voor een derde plaats.

Uitslag BM-klasse: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Gerrit van Os (Kaatsheuvel) 3. Marinus de Vries (Zeist)

Klassement BM-klasse: 1. Ron Timmer 2. Marinus de Vries 3. Jan-Piet Bikker (Noordeloos)

 

C-klasse (Dames – 11 deelnemers): Bij de dames gaf Dieke van Wilgen de concurrentie geen kans. Na even aftasten ging ze er al vroeg vandoor en reed onbedreigd naar de overwinning. Larissa Mesker rijdt de hele competitie al goed en overtrof zich deze keer met een tweede plaats. Zo ook Karin van Leeuwen die in een felle eindsprint als derde eindigde.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Larissa Mesker (Noordeloos) 3.Karin van Leeuwen (Meerkerk)

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen 2. Noa Stolk 3. Larissa Mesker (Noordeloos)

 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 20 deelnemers): Thuisrijder Christiaan van Rees gaf een heuse demonstratie. Nadat hij had meegeholpen het parcours te bouwen kon hij nu zijn lusten botvieren. Niemand die hem kon volgen en zo reed hij vanaf de start iedereen op grote afstand. Klassementsleider Rowan van Oord reed eenzaam op de tweede plaats. Daarachter ontstond een leuke strijd tussen Evan Terlouw, Feiko van der Dussen, Dion Slomp en Ruben van Kerkvoorde. Feiko van der Dussen kwam hier als beste uit en werd als derde gehuldigd. Bij de meisjes won Lise Korf vóór Melanie Bron.

Uitslag D-klasse:

Jongens: 1. Christiaan van Rees (Groot-Ammers)  2. Rowan van Oord (Hank) 3. Feiko van der Dussen (Arkel)

Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdam) 2. Melanie Bron (Schelluinen)

Klassement D-klasse:

Jongens: 1. Rowan van Oord  2.Feiko van der Dussen (Arkel) 3. Levi Schrijver (Hoornaar).

Meisjes: 1. Lise Korf (Leerdfam) 2. Melanie Bron 3. Merel Hartog (Giessenburg)

 

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 30 deelnemers): Rick Versloot moest deze keer zijn meerdere erkennen in Robin van Bruggen die steeds een plaatsje hoger eindigt. Daan Hartog heeft niet alle ritten meegedaan en moest achteraan starten. Toch werkte hij zich langzaam maar zeker naar de derde plaats. Elena Poppelaars eindigde op de derde plaats tussen de jongens en vierde haar overwinning bij de meisjes met de handen in de lucht.  

Uitslag E-klasse:

Jongens: 1. Robin van Bruggen (Ridderkerk) 2. Rick Versloot (Hardinxveld) 3. Daan Hartog (Giessenburg)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Lotte Griep (Oosterhout) 3.  Jiska Verspuij (Noordeloos)

Klassement E-klasse:

Jongens:  1. Rick Versloot 2. Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon)

Meisjes: 1. Elena Poppelaars 2. Elisa van  Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Jiska Verspuij

 

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 44 deelnemers): Maurice Verhoeven en Xander van Waardenburg waren deze keer sterker dan Bas Herman. De leiderstrui komt in handen van Maurice Verhoeven. Isis Versluis eindigde opnieuw als tweede achter Rosalie van Bruggen.

Uitslag F-klasse: Jongens: 1. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Xander van Waardenburg (Rhoon)  3. Bas Herman (Nootdorp)

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Reza Roks (Fijnaart) )

Klassement F-klasse:

Jongens: 1. Maurice Verhoeven 2. Bas Herman 3. Darian Groeneveld

Meisjes: 1. Rosalie van Bruggen 2. Isis Versluis 3. Jil Koot

 

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 36 deelnemers): Niek Wolthuis reed een goede wedstrijd maar moest klassementsleider Ferno Verhoeven voor laten gaan. Julia Herman wist ondanks een pijnlijke val haar eerste plaats bij de meisjes veilig te stellen.

Uitslag G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven (Kaatsheuvel) 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Erik Bikker (Rotterdam)

Meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld)

Klassement G-klasse:

Jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker 3. Niek Wolthuis

Meisjes: 1. Julia Herman 2. Nikita Verhoeven 3. Imke van Houwelingen

Dank aan het lokale comité voor de organisatie en dank aan alle vrijwilligers voor de medewerking.

Zie volledige uitslagen en klassementen onder de knop Wintercompetitie.

Voor een terugblik ga naar de knop Foto’s op deze site.

Zie prachtige videobeelden vanuit de drone van Janniek van der Wal   

Leave a Reply

   Banner     Banner