Wintercompetitie Giessenburg – verslag

22:29 11-7-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Wellicht mede dankzij het mooie weer was het in Giessenburg nog drukker dan vorige week in Noordeloos. De deelnemers waren in groten getale al vroeg aanwezig en ook het publiek kwam volop opdraven om van een mooie dag wielersport te genieten.

In het park achter de Doetse Kom ligt een vast mountainbike parcours wat door lokale vrijwilligers wordt onderhouden. De bestaande paden zijn grotendeels voorzien van vulmateriaal waardoor deze ook bij regen nog goed begaanbaar blijven. Het parcours slingert zich via heuse kombochten door het uitgebreide park en is op zich al uitdagend genoeg voor de doorsnee recreant. Maar niet voor de Oranje Brigade, die voor de wintercompetitie telkens weer nieuwe uitdagingen weet te realiseren. Een flink hoge brug van steigermateriaal vormde het eerste obstakel en achter in het park was een brug over een dikke buis gebouwd, die de renners boven en onder langs moesten passeren. Er was op het horecaplein een tent gebouwd om in de avonduren niet door regen verrast te worden. Natuurlijk werden de renners door deze tent geleid alvorens nog even over een palletbrug op de finish af te stormen. Het deed me denken aan de oude legertent van Arie Boer met de warme kachel in het midden, waar de renners jaren geleden ook al doorheen reden.

G-klasse (Jeugd 6-8 jaar): Het is altijd weer een genot om deze kinderen op hun kleine fietsjes door het veld te zien wroeten. Sommigen al echt serieus in een mooi wielerpak en op een echte mountainbike, anderen op hun gewone fiets en met kaplaarzen aan. Allemaal geen probleem, het gaat om het plezier en dat straalde er aan alle kanten vanaf. Op de hoge steigerbrug was voldoende bemanning om de kinderen naar boven te helpen en ook bij de afdaling werd de nodige voorzichtigheid betracht. Bij de jongens reed Zeb Mesker (Meerkerk) naar zijn eerste overwinning en Zoë van Waardenburg (Rhoon) won bij de meisjes voor de tweede keer.

F-klasse (Jeugd 9-10 jaar): Rotterdammer Erik Bikker is Nederlands kampioen in zijn klasse. Geen wonder dat hij hier ook favoriet is, maar hij moet zich toch flink inspannen om thuisrijder Max van Kolfschoten van het lijf te houden. De Jan van Arckel renners Niek Wolthuis (Hank) en Myliam Kapel (Nieuwendijk) zitten ook op het vinkentouw, dus de competitie is nog lang niet beslist. Bij de meisjes won Marit Elgersma (Waspik) voor de tweede keer en Agnes Koorevaar (Ottoland) werd opnieuw derde.

E-klasse (Jeugd 11-12 jaar): In deze categorie timmert Ottolander Andreas van de Streek flink aan de weg. Hij reed voor de tweede keer naar winst bij de jongens en bleef deze keer ook Isis Versluijs (Meerkerk) voor die in haar rood-wit-blauwe kampioenentrui eerste werd bij de meisjes. Finn Stolk (Nieuwendijk) reed dapper naar plaats twee en bij de meisjes eindigde Imke van Houwelingen (Hardinxveld) als derde.

D-klasse (Jeugd 13-14 jaar): Deze tieners rijden bijna als volwassenen en maken er al een echte wedstrijd van. Het ging bij de jongens van begin tot eind tussen drie koplopers, Tim Verwolf (Langerak-ZH), Luuk v.d. Biggelaar (Tilburg) en Darian Groeneveld (Rijswijk). Mooi om te zien hoe de handige Darian de andere twee te slim af was.

Uitslag: 1. Darian Groeneveld (Rijswijk) 2. Luuk v.d. Biggelaar (Tilburg) 3. Tim Vrwolf (Langerak).

Bij de meisjes won Jiska Verspuy (Noordeloos) voor Britt van Stigt (Giessen).

A-klasse (Licentiehouders): Bram Tiesters, de winnaar van Noordeloos pakt de wintercompetitie serieus aan. Vanaf zijn woonplaats in het Belgische Maaseik kwam hij al een dag van tevoren met de camper naar Giessenburg. Zo kon hij alvast het parcours verkennen en hoefde hij op de dag van de wedstrijd niet te reizen. Dat betekende echter niet dat hij zo maar even de wedstrijd kwam winnen, daar dacht de concurrentie anders over.

Na een snelle start van Jesse Bikker en Rick Versloot ontstond al snel een kopgroep met Wim de Bruin, Bram Tiesters en de uit Oostenrijk teruggekeerde  Kjell Roerbag. Daar kort achter streden o.m. Ruben Nederveen, Sten Hopstaken en Bart van den Berg die de grootste moeite had de jonge Thijs Wemmers van het lijf te houden. Vooraan was het stuivertje wisselen tussen de koplopers, maar tegen het einde toonde de ervaren Wim de Bruin zich de sterkste.

Uitslag: 1. Wim de Bruin (Hardinxveld) 2. Bram Tiesters (Maaseik/B) 3. Kjell Roerbag (Vuren).

B-klasse (Recreanten tot 45 jr): Matthias Hoogendoorn heeft smaak te pakken. Voor de tweede keer reed hij naar de overwinning met deze keer Evan Terlouw en Sonny Ruitenberg als tweede en derde. Na twee overwinningen is de eindwinst nog lang niet binnen. In deze grote groep zitten nog genoeg kanshebbers die vroeg of laat hun slag zullen slaan. Spanning gegarandeerd!

Uitslag: 1. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers) 2 Evan Terlouw (Hoogblokland) 3. Sonny Ruitenberg (Sleeuwijk).

B-Masters (Recreanten 45+): Ook bij de Masters zien we steeds meer deelnemers. Maar liefst 101 ‘oude krijgers’ stonden aan de start. Al snel ontstond een kopgroep van drie met Rien van der Dussen, Ard Rietveld en Ron Timmer. Deze laatste wilde revanche op vorige week, maar het lukte pas in de laatste ronde om het verschil te maken. Rien van der Dussen moest met een derde plaats zijn leiderstrui afstaan aan Ron Timmer. Bert Pesselse toonde zijn goede vorm met een vierde plaats en we verwachten hem binnenkort op het podium.   

Uitslag: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Ard Rietveld (Gorinchem) 3. Rien van der Dussen (Meerkerk).

C-klasse (Dames): Met veel lokale deelnemers stonden 24 dames aan de start. Dit veranderde niet veel aan het wedstrijdverloop, want we zagen dezelfde uitslag als vorige week. Elena Poppelaars is momenteel een maatje te groot voor Dieke van Wilgen en Noa Stolk. Geerie de Bruin en Larissa Mesker eindigden opnieuw als vierde en vijfde. Het is afwachten hoe zich dit verder ontwikkelt.

Uitslag: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk).

Het was een prachtige dag voor deelnemers en publiek. Dank aan de Oranje Brigade en alle vrijwilligers die hieraan hebben meegeholpen.

Volledige uitslagen en klassementen zijn te zien onder de knop Wintercompetitie.

Nog eens terugkijken? Ga naar de knop <Foto’s>

Volgende wedstrijd op 20 november in Nieuwpoort.

Leave a Reply