Wintercompetitie Giessenburg – Verslag

10:56 11-5-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen zaterdag stond Giessenburg op de kalender voor de Wintercompetitie voor mountainbikers en veldrijders. Het mooie weer lokte maar liefst 426 deelnemers naar de start. Het parcours lag er keurig bij. In het park bij de Doetse Kom was een ploeg van 35 vrijwilligers in de afgelopen week bezig geweest om alles in orde te maken. Dat resulteerde in een parcours met alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd. Bochtige passages door het bos, langere stroken door het grasland inclusief een ingenieuze carrousel en een zandstrook als extra hindernis maakten het geheel aantrekkelijk voor renners en publiek. Het mooie weer zorgde voor uitstekende omstandigheden en maakten het succes compleet.

A-klasse (Licentiehouders – 48 deelnemers): Na Noordeloos was de vraag wie Max van Hoorne van de overwinning af zou kunnen houden. Met nieuwkomers als Kelvin en Jens van den Dool en  Christiaan de Graaff aan de start waren de verwachtingen hoog gespannen. Max van Hoorne maakte al snel duidelijk hoe de vlag er voor stond. Al in de eerste ronde nam hij zoveel voorsprong dat de rest alleen nog voor de tweede plaats reed. De strijd ging verder tussen Jesse Bikker, Christiaan de Graaff, Wim de Bruin, Mika Bouman, Max de Jong, Lennart van Houwelingen en Ries Leeuwestein. Lange tijd werd een treintje gevormd door vier achtervolgers Christiaan de Graaff, Max de Jong, Lennart van Houwelingen en Jesse Bikker. Intussen reed Max van Hoorne steeds verder weg en kwamen de broers Van den Dool, Wim de Bruin, Mika Bouman, Ries Leeuwestein en Bart van den Berg niet dichter bij de kopgroep.

Uitslag A-klasse: 1. Max van Hoorne (Noordeloos) 2. Christiaan de Graaff (Rijswijk) 3. Jesse Bikker (Hoogblokland) 4. Lennart van Houwelingen 5. Max de Jong (Giessenburg).

Klassement A-klasse: 1. Max van Hoorne 2. Jesse Bikker, 3.  Max de Jong

B-klasse (Recreanten – 124 deelnemers): Bij de recreanten onder 45 jaar lijkt een nieuw talent zich aan te dienen als kanshebber voor het eindklassement. De jonge in Noordeloos woonachtige Sten Hopstaken pakte na zijn vierde plaats in zijn eigen woonplaats nu de overwinning. Ralf van Herwijnen en Fausto van Tuijl eindigden op het podium en behielden hun hoge positie in het klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Sten Hopstaken 2. Ralf van Herwijnen 3 Fausto van Tuijl

B-klasse Masters (Recreanten vanaf 45 jaar – 68 deelnemers): De verdeling van de recreanten over twee categorieën lijkt een schot in de roos. De masters rijden nu een eigen wedstrijd met hun leeftijdsgenoten.. Mooi om te zien hoe lokale favorieten als Peter Buitendijk, Jan-Piet Bikker, Jaap de Bruijn, Ries den Otter en de gebroeders Timmer er een spannende strijd van maken. Dit geeft extra motivatie voor de rest van de competitie. Ron Timmer was deze keer de sterkste en versloeg Peter Buitendijk en Jan-Piet Bikker.

Uitslag B-klasse Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Peter Buitendijk (Ottoland) 3. Jan-Piet Bikker (Noordeloos).

C-klasse (Dames – 28 deelnemers): Het was mooi om zo’n grote groep dames aan de start te zien. Meer dan de helft is afkomstig uit gemeente Giessenlanden en reed dus een thuiswedstrijd. Aangemoedigd door familie en vrienden was het voor enkelen een eerste optreden in een wedstrijd. Typisch een evenement waar plezier en prestaties samengaan en zo hoort het ook te zijn. Vooraan werd serieus strijd geleverd tussen Dieke van Wilgen en Noa Stolk die samen de leiding namen. Dieke hield er een strak tempo op na en Noa kreeg geen kans op een ontsnapping. De derde plaats ging naar wegrenster Daimy Hellemons. Larissa Mesker miste net het podium maar bleef knap voor op Gerie de Bruin en Thirza Korevaar.

Uitslag C-klasse: 1. Dieke van Wilgen (Arkel) 2. Noa Stolk (Nieuwendijk) 3. Daimy Hellemons (Hoeven) 

D-klasse (Jeugd 13/14 jr – 24 deelnemers): Veldrijder Nick Klijn moest deze keer de overwinning overlaten aan mountainbiker Rowan van Ooord. Feiko van der Dussen reed een goede wedstrijd en hield Quin van der Waal en Ruben van Kerkvoorde achter zich. Bij de meisjes won Merel Hartog haar thuiswedstrijd voor Melanie Bron en Lise Korff.

Uitslag D-klasse jongens : 1. Rowan van Ooord (Hank) 2. Nick Klijn (Leerdam) 3. Feiko van der Dussen (Arkel)

Klassement D-klasse jongens : 1. Rowan van Oord 2. Nick Klijn 3. Feiko van der Dussen

Uitslag D-klasse meisjes: 1. Merel Hartog (Giessenburg) 2. Melanie Bron (Schelluinen) 3. Lise Korff (Leerdam).

Klassement D-klasse meisjes: 1. Lise Korff 2. Melanie Bron 3. Merel Hartog.

E-klasse (Jeugd 11/12 jr – 36 deelnemers): Daan Hartog wilde graag winnen in zijn eigen woonplaats, maar hij kwam niet los van Rick Versloot en Stijn van Wingerden. Met z’n drieën reden ze naar de eindstreep waar Rick Versloot opnieuw de sterkste was. Elena Poppelaars ging met de handen in de lucht over de streep en bleef voor op  Elisa van Kerkvoorde.

Uitslag E-klasse jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2. Daan Hartog (Giessenburg) 3. Stijn van Wingerden (Hardinxveld).

Klassement E-klasse jongens: 1. Rick Versloot 2. Stijn van Wingerden 3. Bjorn van Waardenburg (Rhoon).

Uitslag E-klasse meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 3. Lotte Griep (Oosterhout).

Klassement E-klasse meisjes: 1. Elisa van Kerkvoorde 2. Lotte Griep 3. Jiska Verspuij (Noordeloos)

F-klasse (Jeugd 9/10 jr – 52 deelnemers): In deze categorie eindigde Morris van der Dussen (Arkel) als eerste streekrenner op de 7e plaats. De overige prijsrijders kwamen uit alle hoeken van Zuid-Holland en Brabant. Van heinde en ver weten de renners onze populaire competitie te vinden. Bij de meisjes wist Isis Versluis de eer hoog te houden met een 2e plaats.

Uitslag F-klasse jongens: 1. Bas Herman (Nootdorp) 2. Darian Groeneveld (Rijswijk) 3. Maurice Verhoeven (Kaatsheuvel).

Klassement F-klasse jongens: 1. Bas Herman 2. Maurice Verhoeven 3 Jurgen den Harder (Maassluis).

Uitslag F-klasse meisjes: 1. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk) 2. Isis Versluis (Meerkerk) 3. Jil Koot (Rotterdam).

Klassement F-klasse meisjes: 1. Isis Versluis 2. Rosalie van Bruggen 3. Jennifer de Groot (Hoornaar).

G-klasse (Jeugd 6/8 jr – 46 deelnemers): Julia Herman zorgde als meisje voor een verrassing door als eerste te eindigen en de vorige winnaar Ferno Verhoeven te verslaan. Nikita Verhoeven eindigde als derde zodat Ferno tussen twee meisjes naar de finish reed. Niek Wolthuis kwam als vijfde over de streep.

Uitslag G-klasse jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Erik Bikker (Rotterdam) 3. Niek Wolthuis (Hank)

Klassement G-klasse jongens: 1. Ferno Verhoeven 2. Niek Wolthuis 3. Erik Bikker

Uitslag G-klasse meisjes: 1. Julia Herman (Nootdorp) 2. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel) 3. Milou van Oord (Hank)

Klassement G-klasse meisjes: 1. Julia Herman 2. Milou van Ooord 3. Inke van Houwelingen (Hardinxveld).

 

Dank aan het comité en vele vrijwilligers voor de goede organisatie.

Volgende wedstrijd: Tienhoven 17 november 2018.

Voor een terugblik:

Kijk onder de knop Foto’s op deze site

Complete uitslagen en klassementen onder de knop Wintercompetitie 

Een filmimpressie van KontaktMediapartners:  https://www.youtube.com/watch?v=dWhZJ-rnosQ

Een link naar een mooi overzicht van de carrousel :  https://we.tl/t-BgM2L9jtow

Leave a Reply

   Banner     Banner