Wintercompetitie Giessenburg – Verslag

21:57 10-27-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

De Oranjebrigade heeft met ca. 30 vrijwilligers een prachtig parcours uitgezet in het park achter de Doetse Kom. Het vaste circuit werd uitgebreid met een slingerende route van wel 3 km lengte, afgezet met rood-witte linten. Giessenburg zou Giessenburg niet zijn als er niet wat extra’s was bedacht, deze keer een reusachtige brug bestaande uit een enorme buis met een op- en afrit en een onderdoorgang. Pal voor het publiek passeerden de deelnemers een zandstrook waar niet iedereen gladjes doorheen reed. Een houtvuur midden op de weg en de 80 jaar oude tent van Arie Boer was opgetuigd om het feest in de avonduren voort te zetten. Een feest is het in alle opzichten geworden, zowel voor de 416 deelnemers als voor het talrijke publiek. De Oranjebrigade maakt er jaarlijks een dorpsfeest van en geeft veel terug aan de gemeenschap door schenkingen aan goede doelen. Zo kweek je draagvlak en dan wordt het des te leuker om als vrijwilliger aan zo’n evenement bij te dragen.

G-klasse Jeugd 6/8jr (45 deelnemers)

De G-klasse vormde de grootste klasse bij de jeugd, met maar liefst 16 jonge deelnemertjes uit Giessenburg. Dat belooft wat voor de toekomst! In de wedstrijd reed Erik Bikker voor de tweede keer naar de overwinning. Zijn naaste belagers waren drie meisjes. Amber Huiben en Isis Albers uit Oosterhout en Linne van Doesburg uit Giessenburg. De tweede en derde plaats waren de JvA renners Max van Kolfschoten en Niek Wolthuis. De lokale favorieten Jan de Ruiter en Twan Muis eindigden op enige afstand van de de kopgroep.

Uitslag G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 3. Niek Wolthuis (Hank).

Klassement G-klasse Jongens: 1. Erik Bikker, 2. Niek Wolthuis (Hank) 3. Max van Kolfschoten (Giessenburg).

Uitslag G-klasse Meisjes: 1. Amber Huiben (Oosterhout)  2. Isis Albers (Oosterhout)  3. Linne van Doesburg (Giessenburg).

Klassement G-klasse Meisjes: 1. Amber Huiben, 2. Linne van Doesburg, 3. Nikita Verhoeven (Kaatsheuvel).

 

F-klasse Jeugd 9/10 jr (32 deelnemers)

Brett Timmer was in deze klasse met afstand de snelste. In de strijd om de tweede plaats moest Isis Versluis alles geven om Stan Zeelenberg van zich af te houden. Andreas van de Streek reed naar een mooie derde plaats.

Uitslag F-klasse Jongens: 1. Brett Timmer (Papendrecht) 2. Stan Zeelenberg  (‘s-Gravendeel) 3. Andreas van de Streek (Ottoland)

Klassement F-klasse Jongens: 1. Brett Timmer,  2. Stan Zeelenberg,  3. Andreas van de Streek.

Uitslag F-klasse F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) , 2. Rosalie van Bruggen (Ridderkerk), 3. Imke van Houwelingen (Hardinxveld).

Klassement F-klasse Meisjes: 1. Isis Versluis, 2. Imke van Houwelingen, 3. Rosalie van Bruggen.

 

E-klasse Jeugd 11/12 jr (37 deelnemers)

De uitslag bij de E-klasse is precies gelijk aan de vorige wedstrijd. Daan Hartog ging op zijn thuisparcours fel van start, maar moest gas terugnemen toen hij last kreeg van rugklachten. Rick Versloot reed weer onbedreigd naar de overwinning.

Uitslag E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot (Hardinxveld) 2.  Daan Hartog (Giessenburg) 3. Luuk Wolthuis (Hank)

Klassement E-klasse Jongens: 1. Rick Versloot, 2. Daan Hartog, 3. Luuk Wolthuis.

Uitslag E-klasse meisjes: 1. Britt van Stigt (Giessen).

Klassement E-klasse Meisjes: 1. Britt van Stigt

 

D-klasseJeugd 13/14 jr  (32 deelnemers)

Dion Slomp heeft de smaak te pakken en reed van start tot finish ruim aan de leiding. Jost van de Streek reed deze keer sterk naar de tweede plaats en Luuk Viveen mocht als derde op het podium plaats nemen.  Elena Poppelaars kon ondanks een aflopende ketting toch als eerste meisje met de handen omhoog over de streep gaan.

Uitslag D-klasse Jongens: 1. Dion Slomp (Hoornaar) 2. Jost van de Streek (Ottoland)  3. Luuk Viveen (Woidrichem)

Klassement D-klasse Jongens: 1. Dion Slomp, 2. Jordy Verkleij (Gouda), 3. Jost van de Streek.

Uitslag D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2. Lisa van Heel (Zaltbommel) 3. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

Klassement D-klasse Meisjes: 1. Elena Poppelaars, 2. Lisa van Heel, 3. Elisa van Kerkvoorde.

 

C-klasse Dames  (16 deelnemers)

Bij de dames was het stuivertje wisselen in de uitslag. Melanie Viveen was deze keer de sterkste en bleef Dieke van Wilgen en Noa Stolk voor.  

Uitslag C-klasse: 1. Melanie Viveen (Woudrichem) 2. Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk)

Klassement C-klasse: 1. Dieke van Wilgen, 2. Melanie Viveen, 3. Noa Stolk.

 

B-klasse Recreanten tot 45 jr  (128deelnemers)

Het aantal deelnemers bij de recreanten rijst de pan uit. Het enthousiasme blijft maar doorgaan. Het overgrote deel van de deelnemers rijdt voor de fun, maar het blijft een wedstrijd en dus wordt vooraan serieus gestreden voor de overwinning. Fausto van Tuyl reed lang aan de leiding maar kon zich niet losmaken van Senna Middelkoop. Senna reed in de finale naar de overwinning en Fausto kon dat waarderen met een applausje. Adriaan Brandwijk eindigde als vierde achter Daan van Vuuren en voor Rien van der Dussen, en steeg met deze uitslag naar de tweede plaats in het klassement.

Uitslag B-klasse: 1. Senna Middelkoop (Gorinchem) 2. Fausto van Tuyl (Nieuwaal) 3. Daan van Vuuren (Woudrichem)

Klassement B-klasse: 1. Fausto van Tuyl, 2. Adriaan Brandwijk (Molenaarsgraaf) 3. Rien van der Dussen (Arkel).

 

B-klasse Masters Recreanten vanaf 45 jr  (80 deelnemers)

Ron Timmer laat er voorlopig geen twijfel over bestaan wie de sterkste is in deze categorie. Voor de tweede keer reed hij van start af aan onbedreigd naar de overwinning. Jacco van Mastrigt en Edwin Bos streden verwoed om de tweede plaats met Jacco voorlopig als de betere. Sacha van den Anker reed de longen uit z’n lijf en eindigde als vierde net naast het podium.

Uitslag B-klasse Masters: 1. Ron Timmer (Schelluinen) 2. Jacco van Mastrigt (Nieuwendijk) 3. Edwin Bos (Gorinchem).

Klassement B-Masters: 1. Ron Timmer, 2. Jacco van Mastrigt, 3. Hans-Jos Liefhebber (Giessenburg).

 

A-klasse Licentiehouders  (46 deelnemers)

Bij afwezigheid van Jesse Bikker ontstond een mooie strijd tussen Wim de Bruin, Bart de Haas en Mika Bouman. Met de jonge talenten Ruben van der Stelt, Ruben Nederveen en Max van Hoorne op enige afstand was het lang onduidelijk wie vandaag zou winnen. Wim de Bruin moest als eerste afhaken bij de kopgroep. Uiteindelijk bleek Mika Bouman over de beste talenten te beschikken en kon met een mooie overwinning meteen de leiding in het klassement overnemen.

Uitslag A-klasse: 1. Mika Bouman (Rijswijk)  2. Bart de Haas (Hardinxveld) 3. Wim de Bruin (Hardinxveld).

Klassement A-klasse: 1. Mika Bouman, 2. Bart de Haas, 3. Ruben van der Stelt (Nieuwendijk).

We danken de Oranjebrigade en alle vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement.

Uitslagen en foto’s: ga naar de knoppen Wintercompetitie en Foto's. 

Volgende wedstrijd: Tienhoven 16-11-2019.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner