Tsjechië! Stijgende lijn resulteert in winst!

9:34 08-5-2018 - By wouter - View Comments

Vysočina Tour etappe 2 en 3 - Stijgende lijn resulteert in winst!

Etappe 2:
De mannen stonden ondanks de mindere resultaten in etappe 1 met veel moraal aan de start. Op weg naar de start was al goed te voelen dat het vandaag weer een warme dag zou gaan worden. Vanaf de start werd er op de eerste klim van de dag gelijk hard doorgereden maar toen het peloton op de plaatstelijke ronde kwam werd er een gematigd tempo gereden. Hermen trapte bergop zijn ketting krom en kon hierdoor de koers niet vervolgen. Door de warme temperaturen en hoge snelheid in de een na laatste ronde werd de groep behoorlijk uitgedund. Noah kwam hierdoor op een klein gaatje, maar probeerde tussen de auto’s terug te komen. Door een plotseling remmoment van een ploegauto kwam Noah ten val. Na de laatste ronde verlaat de grote groep het plaatselijke rondje om nog een stuk af te dalen richting de finishplaats. De afdaling was door het slechte wegdek redelijk lastig maar alle renners kwamen er ongeschonden doorheen. Eenmaal beneden aangekomen begonnen de voorbereidingen voor een sprint in de groep. Arno probeerde nog met een late uitval het peloton voor te blijven maar werd net voor de streep terug gepakt. Antonie sprintte knap naar een negende plaats en Arno werd twaalfde na een late uitval. Ook Derek, Diederik en Olivier eindigde in het peloton.

Etappe 3:
Vandaag stond er weer een warme dag op het progamma. Bij het ontbijt was het al duidelijk dat de mannen scherp aan het vertrek wilden staan. Arno nam bij het ontbijt alleen een half bakje yoghurt en twee cuppies honing. Vanuit de start was het gelijk volle bak de klim op en het peloton brak direct. Arno bekeek de koers van achter om krachten te sparen, sparen, sparen. Helaas zag Arno Olivier en Noah in een groep van een man of 25 achterop raken, maar deze sloot relatief snel weer aan. vanaf dat moment werd de koers gecontroleerd door de klassementsleider. Door de warmte was het dringen geblazen en werd er soms echt geknokt voor een bidon. Antonie heeft vanwege gewichtsbesparing over de gehele dag 2 bidonnen op: alles om scherp te staan. Derek deed veel kopwerk, zodat wij in de veilige zone van het peloton konden zitten. in de derde ronde reed Antonie in de afdaling de spaken uit zijn wiel, maar dit bleek een slechte manier van gewichtsbesparing te zijn en zodoende moest Peter aan de bak om vanuit wagen 14 naar voren te rennen om een nieuw voorwiel te steken. Antonie kon snel zijn positie voorin het peloton weer innemen door dat Noah hem even goed platlegde op de tussenstukken. Nadat het tijd werd voor het laatste rondje met twee beklimmingen, was het wel geweest voor Noah. Hij zakt uit het peleton om netjes op tijd te finishen. Ondertussen zijn Mark en Dineke van de verzorging alvast naar de finish gereden voor de spectaculaire aankomst. In de laatste ronde wordt er op de laatste klim flink doorgetrokken. Arno, Antonie en gastrenner Diederik zitten netjes van voren, niet ver gevolgd door brommer Derek en bus Olivier. Uit de volgauto is te zien in de laatste kilometer dat Arno en Antonie van achteren zitten in de groep, waar Diederik net niet de aansluiting bij behoud maar met een aantal andere renners op de finish afgaat in een groepje van 6. Vanaf hier wordt het door de bomen zwart voor de ogen van Gerard en Peter. Arno ziet kans om solo weg te rijden, waarna er nog 2 renners aansluiten. Antonie doet alsof hij reageert en voorkomt daardoor dat er door andere ploegen direct wordt gereageerd. Nadat Arno merkt dat er al 1 mede vluchter opgebrand is, dringt hij de andere de kop op. Arno, die de hele dag gespaard heeft, alles rustig bekeken heeft van achterin het peleton, 3 keer is wezen plassen voor de gewichtsbesparing en in de kopgroep durft te bluffen, komt op het perfecte moment uit het wiel in de straten van de Bystrice nad Pernstejnem om zo de sprint te winnen!! Antonie weet met een snoeiharde sprint de derde man in de kopgroep nog in te halen en wordt nummer 3! 1 podium met 2 JvA's!

Uit de ploegleiders auto is na de finish iemand op de grond liggend te zien, met daarachter 3 lachende JvA's. Achteraf blijkt juist dat Arno gewonnen had!

Diederik wist ondertussen in de laatste 5 kilometers terug te komen tussen de auto's om in de eerste groep te finishen. Derek heeft de brommer voor het laatst aangeslingerd om in de 2e groep te finishen als 33e. Olivier finisht in de 3e groep als 44e. Noah komt wat later aan, ziet 2 JvA's bij het podium te staan en bolt met een sprint als 73e over de finish.

Op naar de laatste etappe!

Leave a Reply

   Banner     Banner