Vysocina Tour etappe 4 – Top 10 in het eindklassement!

11:36 08-6-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

De laatste dag is aangebroken, beter gezegd de laatste dag in de Vysocina tour. Nog een keer mogen we onze mooie gele shirts laten zien aan de Tsjechen en Duitsers. Aan moraal geen gebrek na de overwinning van gisteren, mogelijk kan de "nieuwe" op dezelfde aankomst als gisteren laten zien dat hij ook kan winnen. Het parkoers bestaat uit een korte aanloop, gevolgd door 5x de welbekende švařec a bomby nahoru klim. Met deze zware dag in het vooruitzicht was er nog van alles mogelijk in het klassement en de mannen waren gebrand om het maximale er uit te halen. Voor Olivier en Noah was het doel de finish te halen en zo hun eerste etappe koers uit te rijden.

Nadat de rugnummers waren opgespeld in de schaduw van een oude eik kon er begonnen worden aan de laatste 80km van deze week.
Met een stevig tempo werd er naar de voet van de klim gereden. Eenmaal aangekomen op de klim stond de achterdeur wagenwijd open, het was eigenlijk eerder een schuifpui. Olivier en Noah moesten hier het peloton laten gaan en zijn respectievelijk 54e en 63e geworden.

Ondanks dat er af en toe een klein gaatje dicht gereden moest worden, wisten Arno, Antonie en Derek zich te handhaven in de kop van de wedstrijd. Twee rondes voor het einde begon de strijd voor het podium, waardoor het tempo nogmaals stevig werd opgevoerd.

Arno bewijst over goede benen te beschikken en kon met de eerste groep mee. Deze groep werd nog verder uitgedund tot er 12 man overbleven. Achter 2 koplopers sprintte onze klimmer naar een 5e plek. In de groep daarachter bewees Antonie dat de aankomst hem lag, hij won het sprintje voor de 13e plek. Derek completeerde de top 20.

Door een sterk optreden de afgelopen dagen wist Arno op te schuiven naar een 8e plek in het klassement. Gastrenner Diederik werd tiende in de etappe, met een 9e plek in het klassement als resultaat. Het constant goed presteren van Derek resulteerde in een 23e plek in het klassement.

Al deze prestaties waren niet mogelijk zonder de goede begeleiding. De verzorging op technisch en lichamelijke gebied heeft er voor gezorgd dat de renners het maximale uit zichzelf konden halen.

Vanavond staat de ploeg aan de start van de ronde van Noordeloos ook wel het Na-(Vysocina) tours criterium genoemd.

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Familie van Kerkvoorde


Ton Plieger


Tim Pijpers


Aco Wallaard


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl