Verslag eerste etappe Vysočina Tour (Tsjechië)

19:54 08-3-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Vandaag reden we de eerste etappe in de Vysocina Tour. Na twee reisdagen naar Tsjechië was het eindelijk tijd voor koers. Er stonden 10 okruhs (rondjes) op het route schema. Elk rondje had de nodige hoogtemeters met 1 echt klimmetje. Vol moraal stonden we aan het vertrek. Het was een warme dag met een temperatuur van een graad of 30. Vorig jaar was er een rustig vertrek maar dit jaar niet. Gelijk uit de start werd er weggereden. Met een relatief laag tempo werden een aantal okruh afgewerkt. Dat gaf moraal. Derek gaf na een okruh of 3 goed gas naar boven. Dit leverde nog een mooie punt op voor het bergklassement. Een paar rondjes later probeerden we het met een mooi JVA treintje. Dit keer ging het peloton aan bonken maar we konden helaas niet doorzetten. Noah reed z'n ketting eraf waardoor hij lang in z'n eentje moest buffelen. Voor Olivier werd het door het stuk boren met het JVA treintje even te veel.

Na nog een Okruh gaf Antonie z’n ketting de geest, dat werd op de Trek rijden. Volle bak reed Antonie terug maar een rondje later was het op, samen met Hermen werd er volle bak terug gekoerst naar de finish.

Met nog 3 ronden te gaan was het spel op de wagen, er werd venijnig doorgetrokken op het klimmetje. Diederik kwam in de 2e groep met Arno. Derek in de groep daarachter.

Al met al een dag met ietsje mindere uitslagen maar er zijn nog 3 etappes te gaan.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner