SUPER SATURDAY MTB JEUGD

16:34 04-1-2019 - By John van Middendorp - View Comments

Super Saturday voor MTB Jeugd!!
Afgelopen zaterdag was de 3e wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie mountainbiken.  In Honselersdijk had Westland Wil Vooruit een uitdagend parcours neergelegd met daarin ook enkele lange stukken. Veel afwisseling tussen techniek en snelheid maken dus. Het werd voor de Jan van Arckel mountainbikers een zeer succesvolle dag met liefst 7 podiumplekken. Zo was er in categorie 1 een 2e plaats voor Imke van Houwelingen (Hardinxveld) en een 3e plaats voor Max van Kolfschoten (Giessenburg). Voor beide rijders hun eerste podium tijdens de LJC wedstrijden. Ploeggenoot Niek Wolthuis (Hank) pakte zijn tweede overwinning en is klassementsleider  .

Imke van Houwelingen

Niek Wolthuis & Max van Kolfschoten

Isis Versluis (Meerkerk) reed in categorie 2 vanaf de start weg in een kopgroep van 3 rijders en werd na een zware strijd uiteindelijk het 2e meisje (3e overall).

Isis Versluis

Voor Darian Groeneveld (Rijswijk) dit keer een mooie 8e plaats bij de jongens.
Categorie 5:
De start was voor Elisa van Kerkvoorde met een kopstart en sprint naar de eerste bocht! Voor Elena werd het na een slechte start een mooie inhaalrace waarbij ze na de eerste ronde als 11e  doorkwam. Na drie rondes was ze 4e op de hielen gezeten door Jasper de nr 5. In de rondes erna kon ze ook hem lossen en werd overtuigend eerste meisje. Het gat naar de top 3 was te groot om echt in te lopen.

Elena Poppelaars

Daan Hartog (Groot Ammers) werd knap winnaar in categorie 5 na een geweldige start en veel kopwerk. De Nederlands kampioen Boris van der Voort kon aanhaken en is even eerste geweest. Daan hield zijn hoofd cool en ging hem weer voorbij om  de eindsprint vanaf kop te winnen. Een dubbelwinst voor JvA dus. Rick Versloot (Hardinxveld) werd 5e, Tim Verwolf (Langerak) werd 11e, Luuk Wolthuis (Hank) 12e en Duco Schrijver (Gorinchem) 18e. Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) werd 5e meisje.

Daan Hartog

Categorie 6: Sam van Herk (Arkel) 16e, Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 26e en Joris Peursem (Hardinxveld) 29e
In categorie 7 werd Christiaan van Rees (Groot Ammers) 2e, Feiko v.d. Dussen (Arkel) 5e, Dion Slomp (Hoornaar) 13e en Joas Houweling (Gorinchem) 25e.
Verslag en Foto's: Arjan Versluis :  MTB jeugd JanvanArckel

Leave a Reply

   Banner     Banner