Succesvol NK mtb jeugd

10:45 10-1-2021 - By John van Middendorp - View Comments

Op het NK mtb  jeugd van 25 september heeft de gele brigade gezorgd voor spektakel en succes.

3 podiumplekken zijn veroverd.

Al heel vroeg was de JvA teamtent opgezet en kwamen de eerste mountainbikers voor het inrijden. Om 10 uur het startschot voor de eerste run en dat waren de meisjes categorie 1 en 2. Zoë van Waardenburg bij de 8 jarige reed sterk en bleef in het spoor van de koplopers, een mooie 3e plek op het podium was haar verdienste. De medaille mocht ze van haar moeder in ontvangst nemen.In de 3e run kwamen de jongens van cat. 2 aan de start en reden Willem van Wijngaarden en Sem Stam hun wedstrijd. Het parcours was behoorlijk lang en bochtig op het terrein van Westland Wil Vooruit waardoor onze beide renners elkaar uit het oog verloren. Na ruim 20 minuten strijd kwam Willem als 12e over de streep en Sem als 13e. Uitgeput maar voldaan waren zij tevreden met hun uitslag.In de categorie 3 jongens kwam de bekende gele trein in actie: Max, Myliam en Niek bleven bij elkaar in het spoor  en maakten er een mooie wedstrijd van. Met Max  en Myliam afwisselend voorop in de strijd denderden ze door. Uiteindelijk konden Max met zijn 4e plek, Myliam als 5e en Niek als 11e tevreden terugkijken. Max mocht daarna nog de prijs ophalen als 3e beste in de LJC competitie. Een mooie prestatie mede omdat hij geen wedstrijd miste en altijd bij de beste 5 reed.In de zelfde categorie bij de meisjes reed Imke van Houwelingen, ze deed enorm haar best en met een lichte rugblessure was het zwaar op dit parcours, ze kwam  als 7e over de finish.

De spanning werd nu opgebouwd in de categorie 4 meisjes, huidig kampioen Isis kwam haar titel verdedigen en de concurrentie zat echt op de loer. Om half een werden ze weggeschoten en Isis liet gelijk zien wie de sterkste was, met een ferme sprint kwam ze op kop en liet niet meer los, ze reed zelfs nr 2 op  ruime afstand. Met veel aanmoedigingen vanaf de kant kwam ze zegevierend over de finish en klom ze op het podium met een mooie kampioenstrui. Ook was ze de beste in de competitie, ook hiervoor kon ze een medaille ophalen.Na de pauze en het inrijden kwam wederom een gele trein het parcours op voor de strijd in categorie 6, Darian Groeneveld, Stan Holthuis, Rowan van Dalen en Xander van Waardenburg vormden de gele brigade. Darian reed heel sterk, had wel wat pech maar kwam  knokkend voor een mooie uitslag over de finish als 16e. Met  aanmoedigingen vanuit de JvA tent langs de lijn  kwamen Stan 34e, Xander 36e en Rowan 38e over de finish.En voor de laatste categorie 7 bij de jongens was alle hoop gevestigd op Rick Versloot, Daan Hartog en Luuk Wolthuis. Zenuwen en spanning gierden rond, zou het hen lukken in de top 10 te eindigen? Nou na de start een veelbelovende koppositie voor Rick, Daan daar net achter op 5 en Luuk rond de 15e positie, echter in de file bij de eerste rockgarden moest Luuk uitwijken en reed ook nog eens lek. Helaas was de strijd voor hem voorbij, wat jammer.  Met Rick als 1e door die furieus van start af de koppositie pakte en deze 3 ronden vol hield. Daan kwam door een uitgeschoten voet op de rocks door op een 8e plek en hield deze vast tot aan de finish. Rick reed wel z'n beste wedstrijd maar zijn concurrent is dit seizoen een echte plaaggeest. Op 2 ronden voor het einde was Rick gepasseerd en kon na een felle strijd de 2e plek op het podium innemen.

het was een enerverende mooie zaterdag, de JvA mountainbikers hebben laten zien wat ze waard zijn. Dank aan alle deelnemers. En dank aan ouders, familie en vrijwilligers voor de enorme support.

En afgelopen donderdag bij de training zijn de podium mtb'ers nogmaals in het zonnetje gezet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mtb jeugdcommissie.

 

Leave a Reply