Sportklasse in Ronde van Dordrecht

21:47 09-7-2015 - By Jan de Bruin - View Comments

Het is zaterdagochtend 5 september, koers voor de meeste van ons in Dordrecht! Buienradar word nauwlettend in de gaten gehouden, in het hoofd spelen alle scenario's af! Wel regen, geen regen. Wel hoezen over de schoenen of toch maar niet...
De zenuwen in bedwang houdend richting de koers! Een sportklasse wedstrijd over een asfalt parcours in het vierkant 1300 meter lang, 40 kilometer strijden met 57 andere renners! We staan met een mooi ploegje aan de start, Bart Streefkerk, Jan Bassa, Mike van der Ham, Anne-Jan Stuy, Frits Boel, Teus de Jong, Henrik Boele en William Westerlaken.. Een flink ploegje renners die natuurlijk voor het hoogst haalbare gaan!

Gelukkig is de start droog en allen hebben er zin in! Gelijk vanaf de start wordt er flink door getrokken en wordt het gemiddelde gelijk omhoog gegooid tot boven de 44 per uur!
Een stevige wind maakt het alleen lastig om met dit tempo ook nog weg te rijden en weg te blijven! Een aantal pogingen worden netjes gepareerd door JVA jongens die met vier man goed voorin zitten...
Met nog 18 ronden te gaan komen er al wat groepjes bij elkaar voorin om weg te rijden, 8 man trachten te demarreren en William sprong er achter aan met het hele peloton in het wiel en twee ploeggenoten er vlak achter. Het was er op en erover en gelijk een gat dankzij het werk van Frits en Henrik, bij passage van de meet gezelschap gekregen van Chris Maas om samenwerkend door te rijden en zodoende een premie mee te pakken...
Ondertussen in het peloton worden er renners nerveus en gaan domme acties uit halen in de bochten waardoor er een massale valpartij komt, Jan reed even op een hele nette manier een concurrent z'n fiets aan barrels (zonder zelf te vallen) en Bart moest helaas ook vol in de remmen! Alle renners melden bij de jury voor een ronde vergoeding! Precies bij passage van kopgroep schoten de renners die vergoeding kregen weer in gang en was het voor het peloton erg makkelijk om weer aan te sluiten en de kopgroep na vier ronden afzien weer terug te pakken!

Gelijk de ervaring gehad dat er op dit parcours met zo'n wind met twee man niet weg te blijven is!
Vijf ronden voor het eind probeert Bart nog een poging om met een paar renners weg te springen, helaas na een halve ronde al weer ingerekend.
Vier ronden voor het einde begon het licht te regenen en werd er in de bochten zonder risico gereden, drie ronden voor het einde superpremie sprint! Na de sprint maken drie man zich los van het peloton en blijven vooruit! Dan maar sprinten om plaats 4 en de rest! Met 11 man tegelijk de laatste bocht door voor een machtige eindsprint, de juist wielen worden gekozen en gegokt wanneer het beste aan gegaan kan worden!
Links Henrik en een aantal Mol renners, Jan Muis voor me, de rest van de ploeggenoten achter ons in een groep op een gaatje! Op de meet word de uitslag bepaald, William 9e, Henrik 12e, Jan Bassa 26e, Frits Boel 28e, Mike van der Ham 31e, Anne-Jan Stuy 33e, Bart Streefkerk 36e en Teus de Jong 47e!

In de uitloop ronden bedankjes en duimpjes ophoog, het zit er weer op! Ploegenspel was er zeker en met een tevreden gevoel naar de volgende koers, voor de ene een Criterium op vrijdagavond in Giessen (NB) voor de ander de Zeeland Classic op zaterdag! Allemaal ons eigen doel maar toch samen in koers en elkaar steunen waar het kan!!! Dat is de Spirit!!! Mannen bedankt voor de mooie wedstrijd en de leuke samen werking!
En succes komende zaterdag en de komende wedstrijden!

 

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Wim Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl