Simac Omloop der Kempen – Starten in het blauw

14:17 05-22-2018 - By Jan de Bruin - View Comments

Afgelopen zondag was alweer de vierde wedstrijd in de Topcompetitie. Dit keer mocht Arno door zijn goede optreden in de Ton Dolmans Trofee (tweede), zelfs in de trui voor beste clubrenner starten. Wij wilden er alles aan doen om dat ook zo te laten.

Het was prima weer. Er stond weinig wind en de renners hadden er veel zin in. Na vijf kilometer was er een valpartij en shit, ja daar lag helaas ook Arno bij. Met als resultaat een schouder uit de kom. Gelukkig ging die er snel weer in en kon hij zijn weg vervolgen. Met hulp van Hermen en Derek kon Arno weer snel terugkomen in het peloton. Het tempo bleef er goed in zitten en het was opletten geblazen door wat kleine valpartijtjes, gelukkig zonder JvA renners. Na 75 km doken daar de eerste kasseistroken op, iedereen kon deze goed verteren en ze kwamen hier zonder problemen uit. 

Daarna reed er een kopgroep weg waar Antonie bijzat. Daarachter was het peloton in stukken gebroken en zaten Hermen en Wim helaas niet meer in koers. De kopgroep werd uit elkaar gereden na de tweede keer kasseien. Het was een waar slagveld met Antonie en Stefan nog in de eerste groep.

Daarachter probeerde Arno zijn blauwe hoop levend te houden. Met het ingaan van de laatste twee lokale rondjes van elf kilometer zat ook voor Noah zijn koers erop. Het eerste pelotonnetje kon niet meer bij de kopgroep komen en uiteindelijk sprintten Antonie en Stefan naar een nette 25ste en 29ste plek tussen dit geweld. Daarachter bleef Arno mede door de hulp van Melle en Derek rijden voor wat hij waard was, maar kon helaas niet voorkomen dat de trui achter bleef in Veldhoven. Aan de finish stond de verzorging alweer klaar om de renners op te vangen, waarvoor dank. De volgende kans in de Topcompetitie is de Ronde van Limburg op 3 juni, tot dan.

Leave a Reply

   Banner     Banner