Ruben, Geert en Luuk in de Omloop NWO

12:21 04-2-2017 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Zaterdagochtend 1 april stonden Ruben Blom, Geert van Kappel en Luuk Spijker in Genemuiden aan de start van hun eerste klassieker van het seizoen, de Omloop van Noord West Overijssel.

Ruben en Geert hadden hier vorig jaar ook gereden, voor Luuk was het zijn allereerste klassieker, die hij gelijk ongunstig geloot achterin het peloton van 153 renners kon starten. Na een neutralisatie van 3 à 4 km ging het net buiten Genemuiden echt van start. De route ging vervolgens via Hasselt en Zwartsluis naar het mooie natuurgebied De Wieden. Doordat er weinig wind stond bleef het peloton voor het grootste deel bij elkaar. Er waren gelukkig maar een paar kleine valpartijen, waarbij de drie JvA renners overeind wisten te blijven.
 Pas in de laaste km werd het peloton wat uit elkaar getrokken en liep het uit op een sprint naar de finish, die werd gewonnen door Olav Kooij. Sebastien van Poppel (B) en Casper van Uden pakten de andere twee plekken op het podium . 

Luuk finishte als 43e, Geert werd 58e en Ruben 86e.

Volgende week rijden Geert en Ruben  de Zuiderzee ronde, samen met Noël Luijten, waarvoor het ook zijn klassieker-vuurdoop wordt.Foto's: Breman.net

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Jan de Groot


Wim Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl