Ronde van Noordeloos – grandioos!

10:46 08-7-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Noordeloos was maandag weer even het episch centrum van de wielersport. Zoals elk jaar was er weer een uitgebreid programma van 13.00 tot 22.00 uur.

Het begon met de Dikke Banden Race waar de plaatselijke jeugd zich kon uitleven, gevolgd door de traditionele dameskoers. Alle dames van Jan van Arckel waren aanwezig en ze lieten zich goed zien. De overwinning ging naar Bente van Teesseling met Amber van der Hulst als derde.

Ook bij de Junioren leverden de JvA renners mooie strijd. Noël Luijten kwam als vijfde het dichtst bij het podium met Delano Swenne als winnaar van de pelotonssprint op plaats acht.

Bij de Startklasse konden we genieten van een uitzonderlijk prestatie van Wouter de Bruin die pas een week geleden een fiets kocht en met een mooie solo naar de overwinning reed. De conditie was opgebouwd met hardlopen, maar hard fietsen kan ie ook wel. Marcel Vonk en Teus van Dijk completeerden het podium.

De Funklasse voor regiorenners biedt altijd veel spektakel. Deze renners rijden voor de fun, maar ze trainen als profs. En dat is ook wel te zien aan het tempo dat ze rijden. Na een aantal uitlooppogingen eindigde de wedstrijd in een massasprint die gewonnen werd door Niels Bongers vóór Maarten Molenaar en Jan Bassa.

Het klapstuk werd gevormd door de Elite-Beloften. Vanaf het begin werd het peloton op een lint getrokken en het tempo viel nooit stil. Aangemoedigd door de vele premies en het enthousiaste publiek reden de renners voor wat ze waard waren. Zo blijft Noordeloos voor veel renners het favoriete rondje. Jan van Arckel renner Remco Schouten stal de show door telkens weer naar voren te rijden. Hij scoorde zijn vijfde overwinning binnen twee weken! Antonie van Noppen mocht naast Jasper de Laat als derde op het podium plaatsnemen.

De grote winnaar was het publiek dat onder prima weersomstandigheden kon genieten van een prachtige wielershow. Dank aan de organisatie voor dit mooie evenement.

Voor een terugblik ga naar de knop Foto’s.

Leave a Reply

   Banner     Banner