Road Challenges – wat nu weer!?

19:13 04-22-2021 - By Bert Pesselse - View Comments

Enthousiast!! Dat waren de deelnemers aan de off-road Challenges...

Maarre, zijn Challenges nou een tijdelijke vervanging van échte wedstrijden, of is het gewoon een nieuw element in de wielersport?


Enne, zou er, nu het voorjaar lekker op gang komt en veel wielerliefhebbers dan naar de racefiets grijpen, ook belangstelling zijn voor Challenges op de weg?

Goeie vragen…
Nou kunnen we enquêtes uitzetten om het antwoord te achterhalen, maar echte Noordelozers doen dat anders. Zij vatten de koe bij de horens, steken de handen uit de mouwen en nemen gewoon het initiatief om zo’n Challenge op poten te zetten. Hup, een route samenstellen, klik klik klik, een Strava segment aangemaakt. Her en der strooien met publiciteit en uitnodigingen…… en dan maar kijken wat er gebeurt.

OK, het idee staat. De uitvoering ook! Dus…… we kunnen aan de bak!

Een nieuwe Challenge dus. Op asfalt en klinkers. Op de openbare weg… Geen hypersnelle race, dat gaat natuurlijk niet tussen al het overige verkeer door, door dorpen, over kruispunten en rotondes.

En ook niet “met z’n allen”. Ook dat is niet aan de orde

Niet, vanwege maatregelen gerelateerd aan corona
Niet, vanwege het gebruik van openbare wegen
Wat wel: een lange-afstands-Challenge. Eentje waarop je je lekker kan uitleven, In je eentje, of samen. Dan wind mee, dan wind tegen, dan geen wind en dat nog 3 x , ofwel “draaien en keren”

Een Challenge, waarbij je mooie delen van de Alblasserwaard én Vijfheerenlanden doorkruist. En natuurlijk… die snelle tijd is ook niet onbelangrijk.

WAT MOET JE WETEN:

De Challenge kan gereden worden vanaf vrijdag 23 april 08:00 uur tot en met zondag 9 mei 2021 16:00 uur.

Deelname SOLO of als DUO. We hanteren de klasse-indeling die Strava zelf ook aanhoudt. Niet die op gewicht, wel die op leeftijd. Op meervoudige aanvraag: dames en heren apart 🙂

Stel duo’s naar eigen inzicht samen. Tijdens de looptijd van de Challenge zullen we bezien hoe dat gaat en na afloop een royale greep in de prijzenpot doen. Daag ons ook maar uit “-)

De tijdmeting vindt plaats met Strava.

Deelnemen aan deze Challenges is dus alleen mogelijk met behulp van een apparaat waarmee een GPS-route gevolgd kan worden. Als je niet handig bent met GPS... ga met een vriend(in) op pad die dat wel is.

Het routebestand, de GPX-file, sturen we per e-mail naar je toe, spoedig na je aanmelding.

Ook is een routekaartje beschikbaar voor degenen die geen gebruik maken van Strava. Gewoon een mooie route door de prachtige polders (voorjaar!) rijden is tenslotte ook heel leuk.

De route heeft een lengte van een om-en-nabij 65 kilometer en vormt meteen het belangrijkste Strava segment. Het segment start bij het bushokje tegenover van der Wal auto's in Langerak (rijdend richting Ameide) en de finish is net voordat je Nieuwpoort inrijd. om precies te zijn daar waar het asfalt over gaat in klinkers en het plaatsnaambord Nieuwpoort staat.

De naam van het segment is: RoadChallenge #1 geheel

Voor de aardigheid zijn er ook segmenten voor de 1e helft en voor de 2e helft.

We stappen terug/over naar vooraf aanmelden. Je doet dat door een mail te sturen naar polderchallenge@gmail.com

We zien je ritregistratie na het rijden van de route op het leaderboard op Strava verschijnen. Let op: zet je rit wel op “publiek”.

Gereden wordt over openbare wegen en fietspaden. Let op, grote kans dat je onderweg mede verkeersdeelnemers tegen komt. Minder vaart, wees voorzichtig, maak ruimte en houdt afstand !

Publicatie van de uitslag vindt in plaats op www.janvanarckel.nl

Deelname is geheel voor eigen verantwoordelijkheid.

De initiatiefnemers zijn nergens voor aansprakelijk.

Heb je vragen? Mail aan polderchallenge@gmail.com

Tenslotte: Delen is vermenigvuldigen! Delen van dit bericht? Graag!

Nabrander / tip van de sluier:
Challenges zijn geen evenementen. Wel activiteiten met een winkans voor iedere deelnemer en absoluut een persoonlijke uitdaging, zodat je het beste van jezelf kunt geven en laten zien. Onder voorbehoud zijn de huidige ideeën het uitschrijven van diverse Challenges (denk aan een tweewekelijkse frequentie) variërend van een Endurance (een vooraf gedefinieerde lange route), een aantal snelle ronden op een clubparcours (bijvoorbeeld in Arkel, Dordrecht, Brakel, IJsselstein) of een opdracht op één of meerdere segmenten. Via de website van Jan van Arckel en waarschijnlijk binnen een aantal app-groepen, Facebook en/of andere media zal gefaseerd de benodigde informatie verstrekt worden. Iets moois om naar uit te kijken, iets nieuws om te proberen, iets actiefs om jezelf te kunnen vergelijken, iets bijzonders in onze regio, iets waar niet per saldo de snelste of sterkste wint, iets waar wat lekkers mee te winnen valt. Kortom een mooi alternatief om aan deel te nemen en te koesteren.

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100


Wim Rietveld


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Aart Stek


Harry Löwik


Jan de Groot


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl