Recreatieve dames rijden Biesbosch Challenge

20:52 05-27-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Of we mee willen doen met de Biesbosch Buffel Challenge!!?

Natuurlijk gaan wij, de dames van Jan van Arckel, de uitdaging aan. Met een gedegen voorbereiding, want een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk …..

Om niets aan het toeval over te laten gaan we een week eerder de route alvast verkennen. En dat is maar goed ook, want ons verkenningsrondje verloopt niet helemaal soepel:
  • met al bijna 30 kilometer op de teller komen we aan bij de start van de challenge - dat moet efficiënter kunnen
  • een haperend navigatiesysteem - de twee foute afslagen in de route zullen we niet nog eens maken (of toch wel!?)
  • bijna winterse kou - de weersgoden zijn ons volgende week vast beter gezind
De positieve kant is dat niemand ons de extra kilometers die we in de benen hebben meer afneemt. De route wordt door onze Aak daarom nog een keer verkend: de heen en terugreis wordt ingekort. We verzamelen wat eerder dan normaal. Alles voor de sportieve uitdaging om tijdens de challenge alles te kunnen geven en scherpe tijden neer te zetten ….. Een challenge ….  buffelen ….. het afzien begint al bij vertrek …. het regent namelijk pijpenstelen!? Terwijl buienradar toch echt aangeeft dat het droog zou zijn ….. Het vertrek in Noordeloos wordt even uitgesteld, maar het mag niet baten. We ontkomen er niet aan om in de stromende regen op de fiets te stappen. De dames in Hoornaar wachten op ons en legen vast hun schoenen. Maar voordat de Gorcumse brug, waar de laatste Jan van Arckel dames staan te wachten, in zicht komt, begint het zonnetje te schijnen en komt ons zelfvertrouwen terug. We gaan ervoor! En weten ons allemaal te overtreffen om na afloop moe en voldaan naar huis te keren. Sommigen kunnen geen pap meer zeggen ….. een gewone ‘hochies en bochies training’ is zo gek nog niet. Met onze klasseringen op Strava kan onze trainer alleen maar trots zijn ….. met baas boven baas onze eigen Marieke van Leerdam! Met 37,4 km/uur is Marieke de allersnelste en mag zij als terechte winnaar de kampioensbeker in ontvangst nemen.. Compleet Jan van Arckel podium met een gedeelde tweede plaats voor Jiska Wallaard, Karin van Leeuwen en Marieke den Otter 

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


Wim Rietveld


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl