Prijsuitreiking Biesbosch Challenge

9:48 02-6-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

En de winnaar van de Polder Noordwaard Challenge is…. (tromgeroffel) Ruben Nederveen ! 

Onverwacht maar toch ook weer niet. Deze rasechte MTB’er wist de twee voorgaande edities op zijn naam te schrijven. Waar Harry Cornet zaterdagochtend de lat hoog legde met een tijd van 56 min en 49 sec wist Ruben enkele dagen later er toch nog 43 sec af te snoepen. De foto opdracht maakte het lastig. Zie maar eens uitgewoond en met 30 km/uur iets op de gevoelige plaat vast te leggen. Zowaar een duivelse opgave. Sommigen zochten creatieve oplossingen… 😉 of lieten een toptijd voor wat het was. Ze genoten wellicht nog meer van de omgeving en hebben de Noordwaard een stukje beter leren kennen. Ruben had in ieder geval de beste tijd én zijn foto’s op orde, een ware topprestatie.

 

Er is een wisselbeker trofee maar... hoe was het ook alweer? Vroeger mocht je die toch met drie overwinningen op rij houden? Kijk, we houden van nieuwe ideeën uitproberen maar hechten ook waarde aan goede tradities. Ruben, je mag hem houden, eerlijk verdiend !

 

De mooiste Challenge foto schieten is een (artistieke) topprestatie. Wie mag zich scharen bij het selecte gezelschap wereldberoemde polderfotografen..?

Veel leuke en originele foto’s kwamen voorbij. Bij sommige spatte de inspanning eraf, rode koppen, koude neuzen en modder overal. Anderen lachten in de camera en genoten van het onderweg zijn. Bijzondere foto posities werden ingenomen. De Big Five van de Noordwaard waren lastig te spotten maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door ruim beschikbare schapen, ganzen en zwanen (dead or live). 
De jury heeft er even op moeten broeden maar vindt unaniem…. (wederom tromgeroffel) dat Jelte Brienen de winnaar is ! Van harte gefeliciteerd Jelte.

Een eervolle vermelding krijgen de volgende fotografen; Peter Buitendijk, Adies van As, Rina Schrijver, Aart Groeneveld, Arjan van der Vlist, Leo Groeneveld, Jacco de Zeeuw, Jan Venhuis, Jiska Wallaard & Karin van Leeuwen, Maarten Besems, Jan Piet Bikker & Aco Wallaard, Mijke de Groot en Peter Meerkerk.

 

Leave a Reply