Polderchallenge – mooi vooruitzicht!

11:08 11-18-2020 - By Bert Pesselse - View Comments

De beker met de grote oren – in het land der voetballers is dát wel het hoogst haalbare. Ohoh, als je dié in je handen mag houden!

We geven het toe, het is niet helemaal vergelijkbaar. Maar toch, als we zaterdag om een uur of vijf op Strava kijken wie de snelste tijd op het PolderChallenge segment heeft gereden, en jij blijkt dat te zijn… Dan hebben we toch wel een heel mooie prijs voor je klaar staan! Op de foto nog even in concept, want het ding is nog ‘under construction’ bij smederij van Hoorne.

Wat zal ie staan te schitteren in de woonkamer, in je slaapkamer of in de fietsenschuur! Op de schoorsteen gaat ie niet passen. Want het is wel echt ‘een ding’.  Trouwens, het is goed om er dan wel elke dag even naar te kijken. Want de geldigheidsduur is beperkt tot precies 1 maand. Ja, het is een wisseltrofee! We zeiden het al eerder: zo’n Challenge kan zomaar vaker gaan plaatsvinden en het lijkt ons wel aardig als de hoofdprijs mee reist met de Challenge.

Dus, we begrijpen dat MvdP zich niet direct zal aanmelden, maarre: regionale KNWU-licentiehouders, eliterenners en overige regionale snelle lieden…. Go for it!

Nog even dit: We checken uiteraard even de gereden route van de dagsnelste. Wat dacht je dan '-). Tip: volg het spoor van de GPS-track nauwkeurig.

En dan de rubriek: actuele vragen:

Vraag: Zijn crossers en gravelaars welkom?
Antwoord : Ah, wat dom. Dat hadden we zelf wel eerder kunnen melden. Ja!!! Tuurlijk 🙂  Met zo’n smalle-banden-ding ga je nóg meer plezier beleven op sommige stroken ;-)) Tip: hou dat kromme stuur maar goed vast.

Vraag: Wordt het een beetje goed weer?
Antwoord: Het wordt prima weer! We zijn vooral blij met de windverwachting. En, ook fijn: de laagstaande zon gaat niet in je ogen schijnen. Eigenlijk zien we op dit punt geen enkele belemmering.

En dan de afsluitende vraag: Wat gaan jullie doen aan het risico op ‘wrevelige ontmoetingen’ met overige aanwezigen op de paden.
Een belangrijke vraag die om een duidelijk antwoord vraagt. Komt ie:

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de mensheid betiteld kan worden als “aardige mensen”. Laten we aannemen dat dit percentage ook geldt voor Nederlanders, fietsers, wandelaars en vissers.

Maar nu even rekenen: Stel, er zijn 100 deelnemers aan Challenge. Veronderstel: op 14 kilometer route zijn tegelijk 40 wandelaars en vissers. Al cijferend bestaat de kans dat er 5 onaardige fietsers en 2 onaardige wandelaars/vissers tegelijk op de route zijn. Daaraan dan de onheilspellende gedachte toegevoegd dat de fietser zich lekker snel wil verplaatsen, de wandelaar juist aan het ‘vertragen’ is. En de visser helemaal niet beweegt.

Tja, dikke kans op onmin. En dat willen we niet. Daarom, als antwoord op de gestelde vraag een wedervraag: “Wat gaan WE hier aan doen” En als we dit taalkundig naar de eerste persoon enkelvoud omzetten, dan komt er te staan “Wat ga IK hier aan doen?”

Kijk, dan zitten we meteen kort bij het antwoord. Voorstel: Als IK een onaardig persoon tegenkom, dan ga IK van het gas af en blijf IK wel vriendelijk. Zodat WE een initiatief als dit gewoon nog es (en nog es) kunnen doen… Ja, laten we het zo doen.

Lijkt het je wat? Kijk voor feitelijke informatie op https://www.janvanarckel.nl/mtb-challenge/

Voor aanmeldingen zijn we te bereiken via polderchallenge@gmail.com

Graag tot zaterdag!

Leave a Reply

   Banner     Banner