Omloop van de Maasvallei – nieuwelingen

21:08 06-6-2017 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Zaterdag 3 juni stond de Omloop van de Maasvallei op het klassiekerprogramma van de nieuwelingen. 

Het is een lokale ronde met een aantal venijnige beklimmingen met de finish op de kasseien van de Maasberg. Om 10.00 staan Timo de Zeeuw, Luuk Spijker en Geert van Kappel gunstig geloot vrij vooraan het peloton van 150 renners. De wedstrijd begint met een geneutraliseerde rit van 10 km van Stein naar Elsloo. De neutralisatie is meestal het meest hectische deel van de koers, iedereen wil voorin zitten. En ja hoor, in de neutralisatie gaat het al mis. Gelukkig ontspringen de JvA renners de dans maar Timo wordt wel opgehouden door de valpartij. Luuk en Geert kunnen er gelukkig om heen. Aangekomen in Elsloo gaat het los voor 7 ronden van 11 km met in Geulle een klim van 900 meter met een maximaal stijgingspercentage van 15%, gevolgd door een snelle afdaling. De finishstraat is bovenop de Maasberg, een kasseien klim van 600 meter. Maar voor het zover is is het weer raak, in de eerste kilometer is Timo maar liefst twee keer opnieuw betrokken bij een valpartij. Inmiddels is het peloton op stoom geraakt en Timo mist de aansluiting met het peloton en raakt op achterstand. Na twee ronden wordt hij uit koers gehaald. 

Ook Geert moet diep gaan om de in de neutralisatie opgelopen achterstand goed te maken. Hij weet zich tot kort achter de kopgroep -die inmiddels is uitgedund tot een man of 60- terug te vechten maar het lukt net niet de aansluiting te maken. Geert wordt na 6 ronden uit koers gehaald. 

Luuk rijdt zich ook helemaal stuk op de klimmetjes maar weet in de kopgroep te blijven. Iedere klim gaat het volledig op een lint en is het weer diep gaan om naar voren te komen. In de finale ronde wordt de snelheid nog eens flink opgevoerd en valt het peloton volledig uit elkaar. In de slotklim weet Luuk als 41e over de meet te komen. In totaal zijn er 50 renners geklasseerd in de met afstand zwaarste ronde tot nu toe.

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


Wim Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl