Omloop van Ameide 11-9-2021 – verslag

21:24 09-11-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Eindelijk was het sinds september 2019 zover dat we vanaf de uitbraak van het Corona virus weer live van een heuse wielerronde konden genieten.

Het comité Ameide heeft de handschoen opgepakt en kreeg het voor elkaar de enige pelotonswedstrijd in de regio te organiseren. Weliswaar op bescheiden niveau met slechts twee categorieën, maar dat was onder de huidige omstandigheden al heel wat.

De Nieuwelingen Meisjes hadden met 24 deelnemers de eer als eerste van start te gaan over de omloop van 5 km. De stevige wind zorgde meteen voor een kopgroep van drie meiden die goed samen werkten. Merel Hartog (Giessenburg) deed haar best om het gat te dichten maar kreeg niet genoeg medewerking van haar medestrijders. De dames kregen het extra zwaar te verduren toen een flinke regenbui losbarstte. De laatste ronden waren niet gemakkelijk maar de koplopers konden onbedreigd sprinten voor de overwinning. Lisa van Heel kon de Omloop van Ameide bijschrijven op haar palmares. Merel Hartog nam geen risico in de regen en eindigde als 21e.

Uitslag: 1. Lisa van Heel (Zaltbommel) 2. Masja Keesman (Velserbroek) 3. Zoë van Velzen (Waddinxveen).

Vervolgens mochten de Sportklasse en renners met Starterlicentie vertrekken na het startschot van burgemeester Sjors Fröhlich die voor deze gelegenheid zijn ambtsketen had gecombineerd met een authentiek Raleigh shirt. De regen was inmiddels gestopt en de stevige zuid-westen wind beloofde een zware koers. Ondanks enkele vluchtpogingen bleef het peloton lang gesloten. Een massasprint lag in de verwachting met Robert de Poel als grote favoriet. Brian Burggraaf had lange tijd moeite om achterin aan het wiel te blijven, maar deze oude krijger wist er toch nog een spannende sprint van te maken. Samen met Jan-Arie Scherff, daags tevoren winnaar in Giessen, kwam hij twee centimeter te kort om Robert de Poel te verslaan. Een prachtige eindsprint met drie toppers die enkele lengtes voor het peloton eindigden. Chris Maas werd 4e en Mike van der Ham (Lexmond) sprintte naar een mooie 5e plaats.

Uitslag: 1. Robert de Poel (Papendrecht) 2. Brian Burggraaf (Velsen-Noord) 3. Jan-Arie Scherff (Waardhuizen) 4. Chris Maas (Papendrecht) 5. Mike van der Ham (Lexmond).

Al met al was het heel fijn om weer terug te zijn in de sfeer van het wielerleven. Laten we hopen dat we dit in het nieuwe seizoen weer normaal kunnen gaan vinden.

En dank aan het comité en vrijwilligers voor het organiseren van dit unieke evenement.

Onder de knop foto's kunt u nog eens terugkijken.

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl