Omloop Kleine Hein – nieuwelingen

22:12 04-16-2017 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Afgelopen zaterdag 15 april stond de derde nieuwelingen klassieker op de kalender. De Omloop Door Het Land Van Kleine Hein in Emmen.

Voor JvA waren Ruben Blom (Tienhoven) en de Sleeuwijkers Geert van Kappel en Luuk Spijker van de partij. De start was om 15.30 u dus we hoefden gelukkig niet voor dag en dauw weg om op tijd in hartje Drente te zijn.

Er stond een aardig briesje dus dat beloofde wat. De start was op het clubparkoers van WSV Emmen waarna het peloton van ruim 150 renners na de neutralisatie werd losgelaten op de N391. Al direct na de neutralisatie was er een massale valpartij. Ruben kwam hierdoor gelijk op achterstand maar ook Geert en Luuk moesten direct in de achtervolging . Twee renners, Bodi Del Grosso en Enzo Leijnse, wisten al vroeg te ontsnappen en hebben dit ook niet meer afgegeven. Achter de koplopers ontstond een groepje die uiteindelijk werd uitgedund tot 5 renners, waaronder de Nederlands Kampioen Casper van Uden. De rest van het peloton was volledig uiteengeslagen. Door de valpartij was Ruben te ver op achterstand gekomen, de waaier waar Ruben in zat werd daarom na ca. 40 km uit koers gehaald. Op dat moment waren er al bijna 100 renners uit koers.

Geert en Luuk reden toen in de 3e groep die reed vanaf de 24e plek. Er waren nog ruim 40 renners in koers. Met nog iets van 10 km te gaan werd Luuk op de kant gereden, wist naast de bezemwagen nog een keer terug te komen maar moest uiteindelijk toch lossen en helaas uit koers. Geert wist zijn plek vast te houden en finishte op een mooie 33e plek.

Ruben baalde dat hij door de valpartij op achterstand was gekomen en de groep waarin hij terechtkwam niet samenwerkte, Luuk baalde dat hij de koers net niet heeft kunnen uitrijden en Geert baalde dat hun groep niet meewerkte om terug in de 2e groep te komen.

Wielrennen is frustrerend maar ook zo mooi.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Wim Rietveld


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Annette Van den Dool


Peter Mesker


Familie van Kerkvoorde


Ton Plieger


Tim Pijpers


Aco Wallaard


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


GTV 1987


1005


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl