NK AMEIDE BRENGT € 12.838,57 NAAR EDE VOOR SPIEREN VOOR SPIEREN

19:57 07-4-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Ede – Op 30 juni 2019 mochten comité leden van het NK Jeugdwielrennen in Ameide een geweldig mooi bedrag van € 12.838,57 aanbieden op het grote podium van het NK Wielrennen 2019 in Ede. 

Op het podium, waar enkele minuten later de winnaar van dit NK Fabio Jakobsen werd gehuldigd, overhandigden Marcel Weeda en Arjan Molenaar, samen met kind ambassadeur Guus Bok en zijn broer Jelle de cheque aan Minke Booij, directeur van Stichting Spieren voor Spieren. 

 

Voorafgaand aan het NK Jeugdwielrennen werden er Spierballenloopjes op scholen gehouden en Spierballenwielerrondjes bij wielerverenigingen. Op 15 juni was er een grote verloting met héle mooie prijzen, beschikbaar gesteld door lokale winkeliers, standhouders op de wielermarkt en ook door ambassadeurs Jeanne Korevaar en Fabio Jakobsen. 

Jan Pannenkoek stelde een kraam met pannenkoeken beschikbaar. Wat is er van de pannenkoeken gesmuld en wat werd er veel geld opgehaald. Ook lokale initiatieven droegen bij aan het resultaat. 

 

Ameide is een hechte gemeenschap, waar  we trots op kunnen zijn. Op 15 juni werd de tussenstand bekend gemaakt door Barbara de Loor, top sportambassadeur van Spieren voor Spieren, en kind ambassadeurs Lenn Verhoeven en Guus Bok. Het bedrag was ruim € 7.300,-. maar daar kwam nog meer bij!

 

Tijdens het NK Wielrennen werd de totaal opbrengst bekend gemaakt – Bijna € 13.000,-

Een bedrag om even stil van te worden. Wat mooi….kinderen met gezonde spieren zetten zich in om kinderen met en spierziekte te helpen. Bedankt alle lieve mensen en bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt. 

 

De kers op de taart! Onze ambassadeur Fabio Jakobsen werd Nederlands Kampioen bij de profs. Na het aanbieden van de cheque moest snel plaats worden gemaakt  voor de huldiging van de nieuwe Nederlands Kampioen.

 

Wat we hoopten, gebeurde. Onze streekgenoot en ambassadeur van het NK Jeugdwielrennen 2019 in Ameide,  Fabio Jakobsen werd Nederlands Kampioen! Geweldig! Nu begrijpen we waarom er op 15 juni bij het NK Jeugdwielrennen zoveel loten werden verkocht aan jeugdrenners die het felbegeerde gesigneerde shirt of pet van Fabio wilden winnen. Dat worden collectors items!

 

Leave a Reply

   Banner     Banner