Nieuws van de Elite-Beloften

10:57 03-23-2019 - By Jan de Bruin - View Comments

Omloop van de Houtse Linies - Wind wind en nog eens wind.

Veel, maar dan ook heel veel wind en een beetje regen. Er was dus weinig te speculeren over hoe de koers zou gaan verlopen. De koers begon al 45 min voor de start, renners die zich al begonnen te verzamelen om een goede uitgangspositie te bemachtigen voor dat de hel los zou barsten. Om nog wat extra sfeer toe te voegen aan de Houtse Linies, kwam er 15 minuten voor de start nog een hagelbui over.

Al snel na het startschot was het duidelijk dat het voor sommigen een korte dag zou gaan worden in het peloton. Door de wind ontstonden er al snel waaiers en was het erg nerveus waardoor enkele valpartijen ontstonden. Enkele renners van Jan van Arckel zaten daarachter en moesten dus op de kant de aansluiting met het peloton weer vinden. Op een ongelukkig moment in de eerste omloop kreeg Lennart een lekke band. Hij kon zijn weg vervolgen door een afgestaan wiel van Niels. Helaas hebben Christian en Niels de koers daarna snel moeten verlaten.

Na de eerste ronden waren er al verschillende waaiers ontstaan. Lennart is na het lekrijden nog teruggekomen in een groep achter het peloton maar heeft jammer genoeg de koers 4 ronden voor het eind moeten verlaten. Jarri en Merijn konden zich lang handhaven in het geweld tegen de wind en op de klinkers. Merijn probeerde nog aan te vallen om met een selectief gezelschap uit het gedrang te blijven, tactisch, maar zijn aanval kreeg geen reactie. Na 100 km ging het gas in het peloton er weer op, een slecht moment voor de twee mannen van JVA die op de kant kwamen en niet veel later het gat moesten laten vallen. Met nog 3 en 2 ronden te gaan moesten Merijn en Jarri respectievelijk, uit koers. Dat de Houtse Linies een succes was kunnen we niet zeggen, maar gelukkig komen er nog genoeg koersen waar de mannen van JVA vast en zeker hun best gaan doen om de eerste overwinning binnen te slepen.

 

 

Arno Kleinjan 2e In Oud-vossemeer

Afgelopen weekend was de eerste overwinning bijna binnen. Afgelopen zaterdag was het net als zondag erg winderig en was er een grote kans op regen. Geen reden tot paniek bij de mannen van JVA. Het rondje heeft een stukje dijk waarop de wind schuin stond als gevolg dat het elke ronde op de kant ging. De mannen die dagelijks in de polder trainen weten hier natuurlijk wel raad mee. Gelijk vanaf de start werd het uit elkaar gereden. Helaas moest Derek al snel de wedstrijd verlaten en niet veel later ging Olivier tegen de grond. Gelukkig viel de schade mee en is het herstel spoedig. Hopelijk zien wij hem snel terug in koers.
Halverwege de koers ontstonden er nieuwe groepen met Arno in de eerste waaier. Afwisselend vormden zich kleine groepen waardoor de wedstrijd helemaal open lag. Met nog 4 ronden te gaan werden de laatste groepjes ingelopen. Het moment dat het laatste groepje was bijgehaald sprong Arno uit het uitgedunde peloton. Met nog 2 ronden te gaan kwam Tim van Dijke oversteken. Arno had al flink op kop lopen sleuren en moest dit bekopen in een sprint-à-deux. Een zeer mooi resultaat, dat smaakt naar meer.

Leave a Reply

   Banner     Banner