Nieuwelingenkoers in Essen (B)

16:07 03-26-2017 - By Jan Theo Spijker - View Comments

Geert van Kappel en Luuk Spijker hebben vandaag gekoerst in Essen, net over de grens in België. Een omloop van 6.2 km die 8 keer gereden moest worden.

Het was voor de mannen de eerste koers in België en ja, daar gaat het net iets anders dan in NL. De vaders werden bij de inschrijftafel weggestuurd met een "Allé rijde gij óók mee of wa?" wat zoveel betekende als 'de renners moeten zichzelf aanmelden'.

Er stonden 59 renners aan de start. Geert en Luuk zaten lekker voorin de wedstrijd die gekenmerkt werd door de vele demarrages. De 'belgen' reden nogal slingerend volgens de JvA mannen. Geert heeft meerdere ontsnappingspogingen gedaan maar het peleton reageerde alert en van wegkomen was dan ook geen sprake.
 Vlak voor de laatste ronde wist Luuk een gaatje te slaan die hij door goed afstopwerk van Geert dik een halve ronde wist vast te houden. Uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven. Direct nadat Luuk was teruggepakt wist een andere renner te ontsnappen en er met de winst vandoor te gaan. Geert en Luuk moesten het door een valpartij voor hen in de laatste bocht een beetje laten lopen maar gingen toch voldaan huiswaards met resp. een 17e en 22e plaats.Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Ton Plieger


Familie van Kerkvoorde


Aco Wallaard


Tim Pijpers


Harry Löwik


Aart Stek


Jan de Groot


Wim Rietveld


Daniel Blokland


Bert Den Hartog


Familie Willemse


P.G. Rietveld


Peter Mesker


Annette Van den Dool


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl