Nieuwelingen seizoen 2020

13:41 12-23-2020 - By Jan de Bruin - View Comments

Als Post.NL op tijd is moet deze week ons clubblad bij de lezers zijn aangekomen.

Van onze Nieuwelingen was een artikel aangeleverd, dat helaas niet geplaatst is. Heel jammer,  we zijn altijd blij als leden een bijdrage leveren en dan willen ze natuurlijk graag het resultaat in het clubblad terugzien. Helaas is er bij de redactie iets fout gegaan. Het artikel was keurig voorbereid voor plaatsing, maar in de eindfase is er toch iets fout gegaan. Een menselijke fout die ik mezelf kwalijk neem. Hopelijk een goede leer voor de volgende keer. Om een en ander nog te herstellen vind u hieronder de tekst die in het clubblad had moeten staan. Groeten, Jan de Bruin.

 

NIEUWELINGEN

Dit jaar is, zoals we allemaal weten, anders dan andere jaren. Trainen, alleen, op afstand of in een andere vorm. Wedstrijden, eerst gaan ze wel door, dan weer niet en vervolgens ben je blij met wat er nog wel kan. De eerstejaars nieuwelingen hebben enkele wedstrijden mogen rijden.

Halverwege het seizoen mochten de renners van categorie 7 komen trainen op het welbekende tijdritrondje bij Noordeloos. Zo konden ze vast wennen aan de overgang naar de nieuwelingen.

En nu zitten we in de winterperiode. Ieder zoekt dan zijn weg, in de modder, op de weg, op de baan of virtueel.

 

De wedstrijden van Christiaan van Rees  

Ik heb dit jaar 2 wegwedstrijden gereden, allebei van de Woensdrechtse Wielerzomer. De eerste was in Woens-drecht. Het was mijn eerste echte wedstrijd na een lange tijd, dus moest ik er even inkomen. Maar daarna ging het vrij goed. Ik kwam goed in het peloton mee en voelde me goed. Er waren in de laatste ronde nog een stuk of 10 renners voor op het peloton. Toen ben ik naar de tweede groep gereden en daar werd ik derde in de sprint. En zo werk ik vijfde totaal, waar ik heel tevreden mee was als eerstejaars nieuweling.

De tweede wedstrijd was in Putte. Dit was een hele grote pechdag. Toen ik bij de start werd opgeroepen, op de tweede rij,  werd ik opeens teruggeroepen door de jury. Mijn transponder deed het niet. Toen moest ik wachten tot iedereen was opgesteld. Daarna gingen ze pas kijken wat er was. Toen bleek dat de jury zelf een fout had gemaakt, maar ik mocht niet meer naar mijn plek vooraan. Ik moest toen helemaal achteraan starten van rond  de 90 renners op een heel smal parcours, waar je moeilijk kon inhalen. Bij de start schoof ik lekker op, maar toen vielen er de hele tijd gaten net voor mij. Het kostte met veel energie om elke keer weer het gat dicht te rijden en daardoor werd ik uiteindelijk gelost. Ik kwam zo in een groepje achter het peloton en bleef gewoon rijden. We haalden nog heel veel renners in die ook gelost werden. Uiteindelijk heb ik de sprint van de tweede groep gewonnen en zo werd ik 20e, met een slecht gevoel en pech.

 

Veldrijden door Thijs Wemmers en Sem van Wijngaarden 

Een aantal nieuwelingen doen mee met de trainingen veldrijden onder leiding van Arjan Versluis en Bart Wolthuis elke donderdag in de modder (op ons eigen terrein een impressie hiervan kunt u lezen bij de jeugd).

 

Baanwielrennen door Joris Peursem 

Ik ben Joris Peursem, 13 jaar oud en ik ben in 2019 begonnen met baanwielrennen. Het leek me erg leuk om eens een keer iets anders te proberen en ik hoorde van een vriend dat de baan erg leuk was. Ik heb daar een fiets gehuurd en heb mijn eerste training gereden. Het was erg spannend, omdat je op een baanfiets geen remmen en versnellingen hebt. Het is een doortrapfiets, waardoor je je benen niet zomaar stil kan houden. In de trainingen oefenen we vooral op techniek voor wedstrijden, omdat er onder de discipline baanwielrennen nog veel verschillende soorten wedstrijden zijn. Tot nu toe vind ik het erg leuk en kijk er naar uit om ook wedstrijden op de baan te gaan rijden. Helaas is dit er door corona niet van gekomen. Hopelijk kunnen er volgend jaar nog een aantal wedstrijden gereden worden.

 

Deelname aan de Zwift eCompetitie van Jumbo-Visma door Steijn Fles 

Zaterdag 21 november was de eerste competitiedag van de Jumbo Visma Academy Zwift eCompetitie!

Er zijn totaal 3 wedstrijden die gereden kunnen worden. Ik heb meegedaan in het klassement voor categorie 7 / nieuwelingen 1&2. Deze race start om 9.30 uur en ik heb gefietst  Sand & Sequoias (Watopia). De totale afstand was circa 22,5 kilometer met circa 181 hoogtemeters. Er stonden 18 man aan de start, 2 jongens uit categorie 7 reden mee. De overige jongens kwamen uit als nieuwelingen 1&2. Vanuit verschillende verenigingen werd er meegedaan, zelfs een drietal renners van ZRTC Theo Middelkamp. Ik was de enige Jan van Arckel-renner tijdens deze race. Bij de start ging het gas gelijk open, het tempo lag hoog en al snel was de groep in twee. Gelukkig zat ik met 10 man in de kopgroep, regelmatig waren er demarrages. Daardoor vielen er weer renners af en bleef er een groep van 6 renners over waar ik ook nog bij kon blijven. In de laatste 2,5 kilometer werd er nog meer gas gegeven en moest ik lossen. Het zou gaan om plek 5 of 6. Ik heb gelukkig een goede sprint en kon daardoor nummer 6 van me af houden.

Groetjes van SteijnVoor degenen die het artikel inclusief foto’s willen printen is het artikel in PDF bijgevoegd.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner