Nieuwelingen – nieuws uit de koers

10:59 09-13-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Zaterdag 11 september stonden 72 Nieuwelingen aan de start in Ossendrecht voor de 2e wedstrijd van de Woensdrechtse wielerzomer. Voor Jan van Arckel stonden Jan, Jost, Sem en Thijs aan de start. Net voor de start begon het hard te regen en is het niet meer droog geworden. In de eerste ronde was er gelijk een valpartij, waar Jan precies achter zat, waardoor hij al snel de aansluiting met het peloton verloor. Halverwege de wedstrijd was er weer een valpartij in dezelfde bocht en verloor ook Sem de aansluiting. Jost en Thijs handhaafden zich knap in het uitgedunde peloton. Alle vier de nieuwelingen hebben de wedstrijd uitgereden, wat een hele knappe prestatie is onder deze omstandigheden! Uitslag:Thijs 14e, Jost 15e, Sem 30e en Jan 46e

Merel reed de omloop van Ameide, georganiseerd door Jan van Arckel. Kort na de start begon het hier flink te regenen. Merel reed voor wat ze kon. Ze kreeg het, mede door niet meewerken van andere rensters, helaas niet voor elkaar om naar de koploopsters toe te rijden en nam in de regen geen risico in de eindsprint. Ze werd 21e.

Bram reed zijn eerste KNWU wedstrijd de “Ster van Berkel” op het parcours van Ahoy Rotterdam. Hij werd 6e van de 8 renners.

Zondag, 12 september, stonden er 7 Jan van Arckelrenners aan de start bij de Ronde van Hank. Debutant Luuk Wolthuis, woonachtig in Hank en Daan Hartog reden net als Christiaan, Thijs, Thom, Joris en Sem mee. Het was een ronde van 1270 meter met 90 renners aan de start.

Gelijk aan het begin werd er hard gereden. Christiaan, Daan en Thijs reden geruime tijd aan de kop van het peloton. Sem, Thom, Luuk en Joris reden voor wat ze waard waren, maar konden niet bij de kop van de wedstrijd komen.

Helaas was Thijs 2 ronden voor het einde betrokken bij een valpartij. Hij sprong toch weer op zijn fiets en finishte als 35e.

Christiaan en Daan reden goed, maar in de laatste ronde moesten ze in de remmen. Ondanks materiaalpech toch nog een 31e en 34e plek.

Sem finishte in het peloton en werd 24e. Thom werd 45e, Luuk eindigde als 68e en Joris was 74e.

   

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Daniel Blokland


Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl