Natte start wintercompetitie – update foto’s

13:15 10-31-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

In Noordeloos konden we eindelijk weer van start met de wintercompetitie. Iedereen verlangde wel weer eens naar een leuke wedstrijd sinds we op 1 februari 2020 voor het laatst in Arkel reden.

De Noordelose organisatie had alles weer dik in orde. Op de bekende locatie in het Land van de Verte naast de provincialeweg was een uitdagend parcours uitgezet en er stond een grote tent met open zijkanten zodat het publiek goed uitzicht had op de renners.

De weergoden zorgden voor een extra dimensie. Het grasland en de greppels veranderden door de overvloedige regen in een modderbaan. Sommige renners waren na enkele ronden nog nauwelijks te herkennen en ook de fietsen zaten al snel vol modder waardoor schakelen nog amper mogelijk was.

We hebben niemand horen klagen, het plezier om eindelijk weer eens los te mogen was bij iedereen aanwezig.

Vanaf 11 uur reden de jeugdcategorieën in vier verschillende leeftijdscategorieën:

Uitslagen:

G-klasse jongens: 1. Lars Bikker (Rotterdam) 2. Sven Mastenboek (Rijswijk) 3. Mats de Gelder (Dordrecht)

G-klasse meisjes: 1. Zoë van Waardenburg (Rhoon) 2. Anouk Elgersma (Waspik) 3. Saar van Doesburg (Giessenburg)

F-klasse jongens: 1. Erik Bikker (Rotterdam) 2. Max van Kolfschoten (Giessenburg) 3. Myliam Kapel (Nieuwendijk)

F-klasse meisjes: 1. Marit Elgersma (Waspik) 2. Lara Koornstra (Rijswijk) 3. Agnes Korevaar (Ottoland)

E-klasse jongens: 1. Andreas van de Streek (Ottoland) 2. Xavier van Geldrop (Rotterdam) 3. Finn Stolk (Nieuwendijk).

E-klasse meisjes: 1. Isis Versluis (Meerkerk) 2. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) 3. Marilène v.d.  Graaf (Groot-Ammers)

D-klasse jongens: 1. Darian Groeneveld (Rijswijk) 2. Luuk v.d. Biggelaar (Tilburg) 3. Tim Verwolf (Langerak)

D-klasse meisjes: 1. Jiska Verspuij (Noordeloos) 2. Britt van Stigt (Giessen)

In de middag kwamen de senioren aan de beurt met als eerste de A-klasse.

De strijd om de overwinning ging tussen de ervaren Wim de Bruin en de 15-jarige Bram Tiesters uit Maaseik (België). Dit jonge talent van het Cube Bassa Biking Team liet er geen gras over groeien en nam al snel de leiding over van Jesse Bikker (Hoogblokland) die na een moment van tegenslag toch nog terugkwam naar de derde plaats. Wim de Bruin kon op redelijke afstand blijven volgen maar voor hem was de afstand te kort om Tiesters echt te bedreigen. Opvallend was het grote aantal jonge renners bij de eerste tien in de uitslag, dat geeft hoop voor de toekomst.

Uitslag A-klasse: 1. Bram Tiesters (Maaseik/B) 2. Wim de Bruin (Hardinxveld) 3. Jesse Bikker (Hoogblokland).

De grootste groep was ook deze keer weer de B-klasse met 84 deelnemers. Deze klasse voor recreanten is erg populair onder de deelnemers en ook het publiek weet deze klasse zeker te waarderen. De renners achteraan rijden niet voor de prijzen, maar het plezier is er niet minder om.

In deze categorie rijden ook minder getrainde renners en daarom werden enkele risicovolle hindernissen voor deze categorie afgesloten. Toch waren vooral bij de passage van de greppels nog wel eens spectaculaire duikelingen te zien, gelukkig allemaal zonder gevolgen behalve een extra laag modder op je lijf.

Uitslag B-klasse: 1. Matthias Hoogendoorn (Groot-Ammers) 2. Wouter de Bruin (Goudriaan) 3. Pieter van der Sluijs (Werkendam).

Ook bij de B-Masters (Recreanten 45+) is de belangstelling met 72 deelnemers niet gering.

In de vorige editie van de wintercompetitie was Ron Timmer in deze categorie niet te verslaan en dat leek zich in eerste instantie te herhalen. Echter, Rien van der Dussen voelde zich op dit parcours als een vis in het water en bepaalde het tempo met als gevolg dat Timmer met de tweede plaats genoegen moest nemen. Ard Rietveld legde beslag op de derde plaats. In deze categorie rijden de lokale coryfeeën zoals Peter Mesker, Teus van Dijk, Bert Pesselse, Peter Buitendijk, Sascha van den Anker en Aco Wallaard. Mooi om te zien hoe ze de strijd met hun leeftijdgenoten aangaan, loerend op hun kans op een goede uitslag.

Direct achter de masters gingen de Dames van start. De eerstejaars nieuwelinge Elena Poppelaars reed voor het eerst mee bij de ‘grote’ dames en gaf meteen haar visitekaartje af. Behendig als ze is, snelde ze als een hinde over het parcours en herhaalde ze haar prestaties bij de jeugd. Een overwinning waar de overige deelnemers geen antwoord op hadden. Dieke van Wilgen kwam als tweede nog het dichtst in de buurt en Noa Stolk reed op haar routine naar de derde plaats. Geerie de Bruin moest nog in het ritme komen en nieuwkomer Laura Holtslag reed naar een mooie vijfde plaats.

Uitslag C-klasse (Dames): 1. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) 2, Dieke van Wilgen (Arkel) 3. Noa Stolk (Nieuwendijk).

De winnaars van de senioren categorieën mochten zich in de gele leiderstrui hijsen, gesponsord door Brouwer Bikesport en Acero Partners in Verspanen.

Al met al was het een genoegen om weer van de wintercompetitie te kunnen genieten. Dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen.

De volledige uitslagen zijn te vinden onder de knop Wintercompetitie.

Op naar de volgende wedstrijd in Giessenburg op 6-11-2021.

Voor degenen die gewend zijn na de wedstrijd naar het fotoverslag te kijken is er een teleurstellende mededeling. Uw fotograaf was zo enthousiast bezig dat de geheugenkaart met zo’n 2000 foto’s vol raakte. Tijd om naar de auto te lopen en de kaart te wisselen. Een nieuwe geplaatst en daarbij gaf de camera de melding: ‘card error’. In de haast de reserve camera geïnstalleerd en verder naar de wedstrijd van de masters en dames. So far so good. Echter bij thuiskomst bleek de volle kaart nergens meer te vinden. Fototas, jas- en broekzakken doorgezocht, niets te vinden. Ook in de auto geen spoor van de geheugenkaart. “Ik kan me precies herinneren wat ik gedaan heb, maar heb geen idee waar de kaart kan zijn. Helaas deze keer dus alleen foto’s van de masters en de dames. De rest is figuurlijk in het water gevallen.”

Heel vervelend, maar gelukkig is er volgende week alweer een herkansing in Giessenburg.

FOTO’S VAN RINA SCHRIJVER ZIJN TE ZIEN OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/sportfotos.s/photos/?ref=pagw_internal

of onder de volgende links:

D-klasse: https://myalbum.com/album/FELYv4EsbEC5b9/

E-klasse: https://myalbum.com/album/EUDgmrUhHPZJB5/

F-klasse: https://myalbum.com/album/2Eu4FfszGgg5oJ/

G-klasse: https://myalbum.com/album/nSMdcSRTWg444B/

A-klasse: https://myalbum.com/album/bJNWv9SBE6NHHa/

B-klasse: https://myalbum.com/album/datejfC7VZpcax/

B- Masters en Dames: https://myalbum.com/album/djQAuo2D7dCDot/

 

 

Leave a Reply