MTB succes LJC jeugd

10:50 03-12-2019 - By John van Middendorp - View Comments

Eerste plaatsen voor              Isis Versluis                    en                                       Daan Hartog
Bij de eerste wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie mountainbiken in Oldebroek, behaalden Isis Versluis (Meerkerk) en Daan Hartog (Giessenburg) de eerste plaats.

Isis

Isis had in categorie 2 een goede start en reed vervolgens een sterke race over het technische parcours in Oldebroek. Ze pakte haar eerste winst bij de meiden in een landelijke wedstrijd (2e overall) en liet Nederlands kampioene Nynke Jochems (Putten) achter zich. Daan Hartog volgde dit voorbeeld in categorie 5; na een geweldige start reed hij soepel naar de eerste plaats bij de jongens. Mae Cabaca (Vlaardingen) was in topvorm en kwam als allereerste over de streep. Elena Poppelaars (Sleeuwijk) werd 2e bij de meiden en 4e overall, Eliza van Kerkvoorde reed naar een 10 plek.  Bij de jongens categorie 5  werd Rick Versloot  5e, Luuk  Wolthuis  9e, Tim Verwolf  14e en Duco Schrijver  30e.
Darian Groeneveld werd 7e in categorie 4. In categorie 6 had Sam van Herk pech, na een prima start haalde hij de finish niet helaas. Stijn van Wingerden werd 26e, Joris Peursem 32e en Daniel van Rooij werd 34e. In categorie 7 reed Feiko v.d. Dussen (Arkel) naar een knappe 4e plaats. Joas Houweling werd 17e. Pech was er voor Dion Slomp (Hoornaar) en Christiaan van Rees (Groot-Ammers). Beide jongens konden de wedstrijd niet uitrijden.
In categorie 1 stonden drie JvA debutanten aan het vertrek en zij deden het prima! Niek Wolthuis (Hank) werd 2e bij de jongens (4e overall). Iemke van Houwelingen werd 13e en Max van Kolfschoten 14e.

Niek

Max

Imke

    De eerste LJC wedstrijd was er dus één met wisselend succes; mooie podiumplekken, maar helaas konden we ook enkele DNF noteren. De volgende LJC wedstrijd is op 23 maart in Berlicum.   Met dank aan Luc Wilms voor de foto's.

Leave a Reply

   Banner     Banner