MTB succes in Groesbeek

9:02 04-9-2019 - By John van Middendorp - View Comments

3 keer winst in 'De hel van Groesbeek' 
Afgelopen weekend stond de 4e wedstrijd van de landelijk jeugdcompetitie mountainbiken op het programma.
In de bossen van Groesbeek was een loodzwaar parcours uitgezet. De wedstrijd heet dan ook niet voor niets 'De hel van Groesbeek'.
Het was wederom een succesvolle dag voor de mountainbikers van Jan van Arckel. Er was winst voor Isis Versluis, Elena Poppelaars en Christiaan van Rees.
In categorie 1 werd Niek Wolthuis (Hank) 2e en Max van Kolfschoten (Giessenburg) 3e bij de jongens. Imke van Houwelingen (Hardinxveld) lag lang 1e, maar na een val werd ze uiteindelijk 4e bij de meisjes.

Niek Wolthuis en Max van Kolfschoten

In categorie 2 was het Isis Versluis (Meerkerk) die de winst bij de meisjes pakte (3e overall). Na een goede start reed ze met de 2 sterkste jongens snel van de achtervolgende groep vandaan.
Mede door een valpartij in die groep op één van de zware beklimmingen werd de voorsprong snel vergroot. Ondanks een valpartij van Isis hield ze de concurrentie achter zich en pakte ze zo haar 2e overwinning van het seizoen.

Isis Versluis

In categorie 4 werd Darian Groeneveld (Rijswijk) 23e
In categorie 5 behaalde Rick Versloot (Hardinxveld) zijn eerste podiumplek van het seizoen, hij werd knap 2e. Elena Poppelaars won bij de meisjes en werd 8e overall. Luuk Wolthuis (Hank) werd 5e, Duco Schrijver (Gorinchem) 17e, Tim Verwolf (Langerak) 24e en Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem) 28e.

Elena Poppelaars                                                         

Rick Versloot                                                                

Tim Verwolf

Categorie 6: Sam van Herk (Arkel) werd 14e en Stijn van Wingerden (Hardinxveld) 31e Bij categorie 7 won Christiaan van Rees (Groot-Ammers). Ook dit ging niet vanzelf. Christiaan viel in de eerste ronde en zijn fiets gleed naar beneden. Nadat hij zijn fiets weer had opgehaald kon hij in de achtervolging op de koploper Sem Hardlooper. In de laatste ronde zette Christiaan vroeg aan en kwam hij met 6 seconden voorsprong over de finish. Feiko v.d. Dussen (Arkel) werd 16e, Dion Slomp (Hoornaar) 22e en Joas Houweling (Gorinchem) 37e.

Christiaan van Rees

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 april in Bergschenhoek bij mountainbike club Dirty hill.
Verslag+foto's: Arjan Versluis

Leave a Reply

   Banner     Banner