MTB park Gorkum

11:53 02-19-2020 - By John van Middendorp - View Comments

Beste mensen,

Zoals jullie mogelijk al in de media hebben gelezen of gezien komt er een bikepark in Gorkum. Aan de wens van vele jongeren voor een eigen crossbaan wordt gehoor gegeven door de gemeente Gorinchem.

Er is  een start gemaakt met de aanleg en zo rond juni kan er gefietst worden op een north-shore, door een waterpad, over korte beklimmingen en leuke kombochten.

Dat wij als Jan van Arckel deel uitmaken van de werkgroep mag geen geheim zijn. Ons is toevertrouwd dat wij er in de avonduren een trainingsrondje kunnen doen met de jeugd. 

De mtb sport groeit en dat merken wij ook. En hoe mooi is het dan om zelfs uit te wijken naar dit nieuwe park om de vaardigheden te oefenen. 

Voor de aanleg van dit park zijn diverse mensen benaderd voor een bijdrage. De gemeente Gorinchem financiert en ontwikkelt. Zo is de bekende parcoursbouwer Patrick Jansen gevraagd dit park te ontwerpen en zorgt aannemer Wallaard voor het grondverzet met materieel. Natuurlijk zijn wij als vereniging gevraagd mee te denken over dit plan. Samen met de stichting 'Gorkum beweegt' gaan we voor een multi functioneel gebruik van dit complex.

De gemeente Gorinchem heeft er een budget voor vrijgemaakt maar kan niet alle werkzaamheden bekostigen en vraagt ​​vanuit de werkgroep actieve deelname bij de aanleg. Hoe mooi kan het zijn dat wij met vrijwilligers op een zaterdag helpen en wat later met de mountainbike crossen over ons eigen aangelegd stukje parcours.

Daarom doen wij een oproep aan leden om op zaterdag 14 maart de bouwers te helpen bij het aanleggen van de houten elementen in het parcours.

het gaat dan om de north-shore, de north-wall, trappen en jumps. De werkgroep zoekt minimaal 6 helpers. Op deze zaterdag is Patrick Jansen met zijn crew aanwezig en gaan wij hem daarbij helpen.

Vanuit de vereniging hopen wij dat we deze dag de klus kunnen klaren en laten zien dat Jan van Arckel op een breed vlak zich inzet voor de ontwikkeling van de wielersport. 

Het wordt een bijzonder project want op ruim tienduizend vierkante meter wordt elk stukje benut en ontstaan ​​er tracks voor elke moeilijkheidsgraad. De voorwaarde is om klimaatneutraal het bikepark aan te leggen en zullen enkel natuurlijke materialen gebruikt worden in combinatie met de aanwezige infrastructuur. 

In de aanloop heeft de mtb jeugd hulp geboden door actief mee te denken over tracks, jumps, waterride en klimmetjes. Ook zijn leuke namen bedacht. Als we dit zaterdag 14 maart af kunnen maken met de aanleg van de elementen dan is de regio een mooi initiatief rijker. Er wordt al gesproken over een heus Gorkums MTB kampioenschap.

 

Voor reacties en aanmeldingen stuur een berichtje aan:

coordinator.mtbjeugd.jva@gmail.com of bel even 0629272190

Namens de werkgroep alvast dank 

John van Middendorp

zie ook:

https://www.destadgorinchem.nl/sport/overig/320808/mountainbikeparcours-langs-haarweg-krijgt-langzaamaan-vorm-683137

    

 

Er wordt volop gegraven bij Bikepark Gorinchem. Patrick Jansen, bikepark ontwerper (zie www.trackstrails.nl) heeft de route gevlagd. Volgende week wordt een start gemaakt met de aanleg van rock gardens.

Geplaatst door Gorinchem Beweegt op Vrijdag 14 februari 2020
   

Leave a Reply

   Banner     Banner