MTB jeugdwedstrijd Arkel een succes

21:57 05-26-2018 - By John van Middendorp - View Comments

Wat een mooie dag!! Zonovergoten en 3 podiumplekken voor onze jeugd.

In een temperatuur van boven de 25 graden is een ware strijd geleverd in alle jeugdcategorieën. Er was weer een uitdagend parcours uitgezet met vele klimmetjes, rockgardens, single tracks en drop-offs. Ondanks de hitte werd er fel gestreden voor het podium. Langs het parcours stonden ouders  en verzorgers klaar met waterbidons om aan te geven. Zelfs na het finishen kregen de renners een koude natte handdoek om de nek om na de intensieve strijd af te koelen. In deze hitte waren ook de ehbo mensen voorbereid en gaven zij iedereen advies hoe om te gaan met de warmte.

In overleg tussen organisatie en jury zijn uiteindelijk de middagwedstrijden ingekort om zo geen oververhitting op te lopen.

Het verloop van de wedstrijd:

in categorie 1 meisjes reed de 9 jarige Isis Versluis  (Meerkerk) naar een mooie 2e plaats en  moest ze alleen de Nederlands kampioen voor laten. Een mooie prestatie van Isis, zeker ook omdat ze nog maar pas op een mtb is gaan fietsen en dit seizoen de competitie al rijdt.

in categorie 2 jongens 9 jaar reed Morris van der Dussen (Arkel) naar een 9e plaats. Floris de Rooij (Giessenburg) had nog een prachtige inhaalactie op de rockgarden en behaalde een 13e plek, nieuwkomers Jorn Buyserd (Meerkerk) en Remon Bokhout  (Sliedrecht) reden naar een 16e en 17e plek en hebben de smaak te pakken.

in categorie 3 reden 3 jongens en 2 meisjes van Jan van Arckel. Bij de 9 jarige jongens reed Darian Groeneveld  (Rijswijk) naar een verdienstelijke 14e plek en Mark Witzier (Hardinxveld) er net achter naar een 21e plek. Bij de 10 jarige meisjes zijn Nora van der Dussen (Arkel) en Isa Klijn (Leerdam) aan elkaar gewaagd,  samen kwamen ze over de finish en voor hen een 12e en 13e plek.

De strijd in categorie 4 jongens werd echt opgedreven door onze JvA renners, in deze klasse rijdt onze kampioen Daan Hartog (Giessenburg) en een mooie 4e plek is voor hem, echter blijft Rick Versloot (Hardinxveld) ons dit seizoen verbazen hij strijdt in deze competitie altijd mee om een podiumplek en reed na een verbeten strijd knap naar de 2e plek. Daar kort achter kwamen achtereenvolgens Luuk Wolthuis (Hank) 6e, Tim Verwolf  (Langerak) 8e en Duco Schrijver (Gorinchem) 9e. Bij de meisjes ook weer een mooie strijd, Elena Poppelaars (Sleeuwijk) werd knap 4e en is weer terug in de top na wat blessureleed. En een knappe 7e plek voor Elisa van Kerkvoorde (Gorinchem).

Na de pauze nog 3 categorieen die in de echte hitte een strijd moesten leveren. Na het inrijden was iedereen voorbereid. En op strategische punten hadden ouders en verzorgers een plekje om bidons aan te geven.

in categorie 5 jongens kwam Sam van Herk (Arkel) sterk naar voren en met een knappe 4e plek reed hij een puike wedstrijd. Joris Peursem (Hardinxveld) reed netjes naar een 21e plek met kort daarachter Daniël de Rooij (Giessenburg) als 25e met Benjamin den Breejen (Leerdam) er net achter als 29e.

in categorie 6 jongens is Christiaan van Rees (Groot Ammers) in topvorm, na een onderlinge strijd met Jelte Jochems blijkt Christiaan toch iets meer te hebben. In een spannende tweestrijd naar de finish was Christiaan te sterk, top gereden en een 1e plek voor hem. Dion Slomp (Hoornaar) kwam net iets te kort  maar toch een mooie 11e plek voor hem. Helaas had Joas Houweling (Gorinchem) kort voor de start materiaalpech  maar hij reed toch een verdienstelijke 21e plek. En na een zware blessure is Feiko van der Dussen (Arkel)  op weg om zijn vorm te pakken: de 25e plek. Bij de meisjes kwam Lisa Korf (Leerdam) net tekort voor een klassering.

Met de start van categorie 7 kwamen 4 JvA renners in het veld,  pech voor Levi Schrijvers (Gorinchem)  want in de startronde reed hij lek en moest helemaal verder lopen naar de technische zone voor een wiel maar hij wist van geen ophouden en reed daarna door naar een 31e plek. Nick Klijn (Leerdam) was de snelste Arckel renner en kwam tot een 16e plek. En op plek 19 kwam Ruben van Kerkvoorde (Gorinchem) binnen na een felle strijd met 2 renners die geen kopwerk wilden doen. En onze 4e renner  Jelmer Bassa (Arkel) finishte op een 23e plek.

Na alle huldigingen door de organisatie met assistentie van de jongedames Doorte , Merel  en Rosanne kijken we terug op een geslaagde dag.

We zijn trots op de prestaties van onze renners. Vandaag was een zware dag,  het maakt niet uit jullie gaan allemaal voorop in de strijd en maken er een geweldige sportieve wedstrijd van.

Allemaal top gereden en we kijken al uit naar de volgende ronde in Assen 16 juni (Zeegse vervalt).

Ook wil de organisatie graag alle vrijwilligers, ouders en begeleiders  danken voor hun enorme inzet om deze (zeer) warme dag weer tot een mooi evenement te maken.

 

De jeugdcommissie mtb.

(Nb. sfeerverslag onder de button FOTO)

 

 

Leave a Reply

   Banner     Banner