MTB jeugd trainingsprogramma winterperiode

9:49 10-19-2021 - By John van Middendorp - View Comments

Beste mtb'ers en ouders,
zoals beloofd  informeren we jullie over ons winterprogramma.
En net als vorig seizoen gaan we met de mtb groep op zaterdag trainen als er geen wintercompetitie is.
Voor de ambi groep komt er een uitdaging bij: de pilot cyclocross training krijgt een vervolg. Door het succes van deze training afgelopen seizoen wordt het een vast onderdeel in ons winterprogramma.
Daarnaast vinden wij het ook belangrijk de ketentraining te handhaven en gaan we  aan de gang met de indoortraining voor de  competitie jeugd.
We hebben het programma als volgt samengesteld:
2021
din. 26 okt   -  ambi training (iedere dinsdag t/m 21 dec) 18.45u-20.15u
don. 28 okt  -  start ambi cyclocross training 19u-20u  (iedere donderdag t/m 23 dec)
don. 4 nov   -  start ambi indoortraining 19.15u-20.15u (bij voldoende deelname t/m 23 dec)
zat. 13 nov  -  mtb training 10u-11u
zat. 11 dec  -  mtb training 10u-11u
* Geen trainingen in de kerstvakantie.
2022
din. 11 jan   -  ambi training (iedere dinsdag) 18.45u-20.15u
don.13 jan  -  ambi indoortraining 19.15u-20.15u (iedere donderdag t/m 24 mrt)
zat. 15 jan  -  mtb training 10u-11u
zat. 26 febr -  mtb training 10u-11u
zat. 19 mrt  -  mtb training 10u-11u
* Alle buitentrainingen gaan door tenzij: - er bij veel neerslag  het veld een waterpoel is geworden.
                                                                           - veel sneeuwval en flinke vorst.
* Wij via de sociale media kanalen, mail en website tijdig communiceren dat een training vervalt.
Nu de wintercompetitie aanvangt, de tijdrit is geweest en de startposities bekend zijn, gaan vele mtb'ers genieten in deze wedstrijden (zie button op de homepage). Voor veel mtb kids is dit  vaak een moment om bij Jan van Arckel  lid te worden en mee gaan trainen.  Ook is de wintercompetitie een opstap om meer wedstrijden te willen rijden. Zo kom je al gauw terecht bij de KNWU voor de landelijke mtb jeugd competitie. Wij als mtb jeugd afdeling sluiten daarop aan met onze trainingen, we hebben een ambi-groep voor de competitie mtb'ers. Een groep ambitieuze kids die graag hun techniek en fysieke kracht willen verbeteren en in de landelijke wedstrijden hun kunsten vertonen. In deze landelijke competitie is het vooral op uitdagend terrein mountainbiken met leeftijdsgenoten. Vooral bezig zijn met verbeteren van je techniek, wedstrijdgericht biken en wellicht een mooie uitslag rijden want tijdens deze wedstrijden oogsten onze mtb'ers zeker ook succes, bij de wedstrijden worden podiumplekken behaald en hebben we wel eens kampioenen bij het NK.
Het gaat vooral om plezier, prestatie en teamwork. Onze teambus en teamtent zijn bij wedstrijden de verzamelplaats voor ouders en renners van waar we de wedstrijden begeleiden.
Ook willen we zo het leuke trainen bij de ambi groep onder de aandacht brengen van andere jeugdleden. Hoe mooi kan het zijn om meer uit je sport te halen door extra training en wedstrijden.
Heb je interesse of wil je  meemaken hoe wij trainen bij de ambi groep dan mag je best eens een keer aansluiten. Informeer bij onze coördinator.
Wellicht fietst als ouder ook op een mtb of atb fiets en wilt u er meer mee doen dan is het misschien een uitdaging om bij ons aan te sluiten als begeleider of (hulp)trainer. Meestal op donderdagavond bent u al op ons terrein en kunt u onze vereniging ondersteunen. Zelf bent u flink in beweging en gaat  u met een groep enthousiaste kids crossen op de tracks en uw techniek bijwerken. In deze combinatie zijn ooit onze huidige trainers begonnen met interesse voor de mtb sport. Zo brengen wij onze ervaring over aan de jeugd, zijn we zelf actief in de sport en zorgen we voor een borging van het verenigingswerk en de jeugdleden hun sport kunnen beoefenen. Kom gerust eens kijken en meedoen bij een training.
Ook in het onderhoud maken vele handen licht werk, een aantal keren per jaar doen we groen onderhoud of verbeteren we de tracks en vragen we uw hulp. Afgelopen jaar hebben we zo flinke klussen kunnen uitvoeren. Komende periode gaan we weer aan de gang en hopelijk kunnen we rekenen op uw inzet.
Met sportieve groet, de MTB jeugd commissie.

Leave a Reply