MTB jeugd scoort podium na straffe klimwedstrijd

19:50 04-13-2019 - By John van Middendorp - View Comments

Onze jeugd blijft goed presteren.

 

Bij Dirty Hill was een stevig klimparcours uitgezet, in een zonnig en fris decor was er na de start gelijk een  ferme klim naar boven alwaar uitdagende single tracks up en down elkaar opvolgden.

In categorie 1 de start van Imke van Houwelingen (Hardinxveld), Max van Kolfschoten (Giessenburg) en
Niek Wolthuis (Hank). Bij het optrekken van de stofwolken na de start een mooie strijd bij de jongste categorie. Met een knappe 2e overall plek finishte Imke na de winnares Jasmijn.  Niek zette nog even aan op het laatst met een knappe 6e overall en 2e jongen bij de finish. Max had het wat moeilijker maar pikte netjes aan, een 9e overall en als 4e jongen knap gefinished. Imke en Niek haalden hun medaille op met allebei knap een 2e plaats.

In categorie 2 staat Isis Versluis steevast op de eerste startlijn. ook deze keer streed ze met Nynke Jochems voor de overwinning, het was nu stuivertje wisselen en finishte Nynke als 1e, Isis knap er net achter op de 2e plaats.

Imke

Niek

Isis

In de 4e categorie reed Darian Groeneveld (Rijswijk) knap naar een 22ste plek ondanks de blessure aan zijn pols, het klimmen en dalen was daardoor wat lastiger, een mooie 16e plek bij de jongens. In categorie 5,  met 7 JvA strijders, was direct duidelijk dat er 3 jongens gingen strijden om de winst, onze Daan Hartog (Giessenburg) Boris van de Voort en Robin van Bruggen lieten niets aan twijfel over en reden bij de rest weg. Elena Poppelaars volgde op gepaste afstand als 1e meisje en hield stand. Tot aan de finish liet ze niemand voorbij en reed weg bij de concurrentie, met dank van Rick Versloot (Hardinxveld) die kopwerk verrichte reed ze naar een 1e plek bij de meisjes.  Rick werd knap 4e bij de jongens waar Daan net tekort kwam om Boris te verslaan, met een knappe 2e plek op het podium. Met Luuk Wolthuis (Hank) 7e, Tim Verwolf (Nieuwpoort) 12e, en Duco Schrijver (Gorkum) 18e toonden ze hun klimmers kwaliteiten.  Ook Elisa van Kerkvoorde streed voor een mooie uitslag en kwam als 4e meisje over de streep.

Daan

In de 6e categorie deden Daniel de Rooij (Giessenburg), Sam van Herk (Arkel)en Stijn van Wingerden (Hardinxveld) hun uiterste best. Voor Sam een 12e plek, Stijn een 19e en Daniël een 24e plek. De laatste categorie, C7, bleek al snel dat de huidige kampioen Jelte Jochems te snel was voor Christiaan van Rees (Groot-Ammers). Christiaan maakte in de laatste ronde  een klein foutje waardoor Sem Hardlooper nog passeerde. Toch een knappe 3e plek voor hem.

Christiaan

 

Leave a Reply

   Banner     Banner