MTB jeugd met goud en zilver bekroond op NK

22:39 09-21-2019 - By John van Middendorp - View Comments

Een super dag in Appelscha!

1x goud  en 3 zilveren medailles.

Isis Versluis  in categorie 2 meisjes  wint de nationale titel.

Imke van Houwelingen cat.1 meisjes, Elena Poppelaars cat.5 meisjes en Christiaan van Rees cat.7 jongens behalen de 2e plek.

 

 

Het jeugdteam van onze club heeft geweldig gepresteerd, we zijn dan ook erg trots op hun prestaties. Enige treurnis was er ook, Feiko van der Dussen is vrijdag in de training keihard onderuit gegaan en werd in het ziekenhuis onderzocht en gelukkig bleek er niets ernstigs te zijn maar wel flinke spierpijn, vanaf deze plek wensen wij hem beterschap. Een aantal jongens in categorie 5 zijn afgelopen week ziek geworden door een virus en moesten hun wedstrijd staken, ook voor hun een beterschap.

Terug naar het wedstrijdverslag: in een zonnig Appelscha op een mooi en uitdagend parcours gelegen in het bos werd er fanatiek gereden met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden.

Als eerste werden weggeschoten Niek, Max en Imke in hun categorie 1 (8 jr), Max van Kolfschoten  uit Giessenburg reed lange tijd mee voor een podiumplek maar kwam het laatste rondje net iets te kort en werd knap 4e. Niek Wolthuis uit Hank had wat pech met de ketting maar redde het met een 7e plek.  En Imke (9 jr) uit Hardinxveld zoals gezegd redde de eer in deze categorie met een 2e plek na een verbeten strijd met haar opponent, ze mocht het zilver in ontvangst nemen. Knappe prestatie van deze jongste kids die het hele seizoen sterk rijden.

Imke

  In categorie 2 een echte kanshebster; Isis Versluis (10 jr) uit Meerkerk, rijdt dit seizoen erg sterk met vele overwinningen. Zou ze het nu weer doen? Na de start werd het al zichtbaar, vliegensvlug door de bochten en sterk in de sprint. Dat bleek ook in de laatste bocht voor de finish toen de jury net op tijd aangaf dat er gesprint moest worden voor de overwinning. Isis zette een geweldige spurt in en won met 1 fietslengte voorsprong het goud, een mooi verdiende 1e plaats met een even zo mooie trui.

Isis

Darian Groeneveld uit Rijswijk streed in categorie 4  jongens (12 jarigen) wat hij waard was en een 24e plek was zijn aandeel in een veld van 35 sterke rennertjes, mooi gereden hoor Darian. In categorie 5 (13 jarigen) een uitgedunde ploeg met onze renners, zoals vermeld een paar zieken. Rick Versloot, Duco Schrijvers en Luuk Wolthuis stonden aan de start .Al snel moest Rick helaas zijn wedstrijd staken, hij voelde zich niet sterk genoeg. Maar toch knap om te starten na afgelopen week. Ook Duco kwam niet ongeschonden uit de strijd, afgelopen week ook geveld door het virus zette hij zijn strijd voort en reed de wedstrijd uit en finishte als 28e. Luuk daarentegen kon op het technische parkoers  knap naar een 6e plek rijden, een mooie prestatie. Bij de meisjes categorie 5 (13 jarigen) nog een kanshebster: Elena Poppelaars uit Sleeuwijk. Dit seizoen ongenaakbaar in de competitie en haar rol is duidelijk, ze wil een podiumplek.  Na een gezamenlijke start met cat.6 meisjes reed Elena vooraan mee. Na wat technische foutjes  zoals ze zelf zei maakte ze er een echte strijd van en behaalde een mooie 2e plaats.  Ook Elisa van kerkvoorde uit Gorinchem reed vanaf de 2e startrij mee voor een mooie klassering: een 10e plek in cat.5 was haar aandeel.

Elena

  Als laatste de start van categorie 7 jongens (15 jarigen). Een echte JvA topper ging de strijd aan: Christaan van Rees in achtervolging op de leider in de wedstrijd. Wat hij ook deed de afstand bleek te ruim en in de laatste ronde trapte hij nog maar eens extra fel door en met een verdiende 2e plaats was het zilver binnen. Daarachter reed Joas Houweling uit Gorinchem zijn strijd, opperbest en geconcentreerd reed hij naar een fraaie 24e plek. Onze derde deelnemer in deze klasse, Dion Slomp (Hoornaar) moest ook hij helaas opgeven met wat luchtwegprobleempjes.

Christiaan

  We kunnen terugkijken op een voortreffelijke triomf op dit NK. Onze jeugd heeft dit seizoen voor succes en eer gereden. Namens de club bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met deze prestatie. In 22 wedstrijden: 27x een  1e plek, 26x  een 2e plek, 13x een 3e plek en  53 noteringen in de top 10. Alle ouders, trainers en begeleiders dank voor jullie geweldige support dit seizoen. De mtb jeugdcommissie.

Leave a Reply

   Banner     Banner