MTB jeugd in Oldebroek

9:39 09-20-2021 - By John van Middendorp - View Comments

Onze AMBI groep was 18 september te gast op het vernieuwde parcours van de mtb club Oldebroek.

 

 

Verzamelplaats was bij onze nieuwe JvA vlag, met dank aan Christiaan van Wijngaarden en familie Kapel.

Soms gaat een gezegde wel eens van pas komen:

"een slechte generale is een goede finale".

Deze wedstrijd kwamen enkelen ten val en hielden hun goede positie niet vast. Volgende week is het NK en zal de concentratie vele malen hoger liggen en gaan we voor meer succes.

Op het uitdagende parcours van Oldebroek met flinke north walls en steile klims was de gele brigade een beetje verrast. Het youtube filmpje had ons al gewaarschuwd, het wordt flink aanpakken.

enfin,  in categorie 1 was wederom Zoë van Waardenburg vroeg aanwezig voor het inrijden. na de start had ze een goede positie en in haar enthousiasme om op te schuiven ging ze onderuit en moest een paar plaatsjes toegeven. Toch doorgezet en op plek 15,  (7e meisje) over de lijn.

In categorie 2 hadden Willem van Wijngaarden en Sem Knip het moeilijk op de klims,  toch nog op de vlakke trails de aansluiting gehouden en Willem als 13e (10e jongen) met Sem als 17e (13e jongen) over de finish.

In categorie 3 de bekende gele trein aan de start, Max Niek Myliam en Imke waren weer gebrand op de top 5. Na het inrijden toch wel besef dat het zwaar is. Max bleef in het spoor en knap op de 5e plek (4e jongen), Niek Wolthuis er gelijk achter op 6 en Myliam moest er 1 tussenlaten en kwam op plek 8 (6e jongen) binnen. Imke moest ze laten gaan maar met een eindspurt op plek 14 (6e meisje) gefinisht.

In categorie 4 kwam Isis aan de start, ze had nog twijfel na haar schoolkampweek maar na enkele ronden bleek de twijfel weg, ook nog eens omdat haar concurrente lek reed kwam ze met ruime voorsprong als 2e en natuurlijk 1e meisje over de finish.

In de grootste categorie 6 Darian Xander Rowan en Stan aan de start. Darian reed heel sterk totdat een bocht in de northwall hem teveel werd, iets teveel bovenin gestuurd kostte hem een val maar knap herpakt en uitgereden op een 17e plek (15e jongen). Rowan deed zijn best en had  wat moeite met de nieuwe tricks maar reed zijn race en kwam als 38e (32e jongen) over de finish, Xander reed weer zijn eigen bekende strijdlust en kwam als 41e (34e jongen) over de meet. En Stan had behoorlijke tegenslag ook door een val en met flinke moed in de laatste ronde als 46e (43e jongen) geëindigd.

In de laatste categorie 7 de toppers Daan Rick en Luuk in de wedstrijd. Rick was als eerste weg en wilde geen stuivertje meer wisselen in de top 3. Maar ook pech zat m op z'n hielen, na een val de 4e plek opgepikt in achtervolging op de top 3 en kn niet meer aanpikken. Samen met Daan naar de finish als 4 en 5. Luuk kon in dit sterke deelnemersveld goed standhouden en kwam in de laatste spurt net iets te kort met een 17e plek voor hem.

Zo was Oldebroek een goede test voor volgende week in Honselersdijk, het laatste ultieme hoogtepunt voor de gele brigade komt eraan: het NK.  Parcours is klaar en kan vrijdagmiddag getest worden en dan zaterdag volle bak in een mooie ambiance.  Allen heel veel succes.

MTB jeugdcie.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl