MTB-Challenge, vragen en antwoorden

19:28 11-13-2020 - By Bert Pesselse - View Comments

Tjonge, wat leuk dat er al flink wat liefhebbers van frisse Alblasserwaardse lucht zijn die aangegeven hebben om mee te doen. Eh… je zou je af kunnen vragen waarvoor zij zich nou precies hebben opgegeven. Want, er is geen evenement. Er is geen organisatie. Er zijn geen vergunningen, niet of nauwelijks iets als route-aanduidingen. En EHBO-ers zijn niet gecontacteerd. En toch wordt je uitgenodigd om je op te geven 🙂 We kunnen het een idee noemen, en je kan je wel achter een idee scharen. Dan versterken we met elkaar het idee en met vereende inzet kan een idee, een droom wel realiteit worden. Ja, een idee! Laten we het daarbij houden!

Afijn genoeg gefilosofeerd. Laten we doorschakelen naar praktische vragen die inmiddels gesteld worden:

Vraag 1. Kan ik ook meedoen zonder GPS en Strava. Goeie vraag 🙂 Het lijkt ons wel mogelijk. Wat wij kunnen doen is je vrijdagavond 20 november een routekaartje in PDF-formaat sturen. Wat jij zou kunnen doen is bijvoorbeeld: A. niet te vroeg starten, zodat je (als een indiaan) sporen kan lezen. B. achter (ruime afstand) iemand aanrijden die wel GPS-gestuurd wordt. Je zult begrijpen dat je dan wél een leuke middag kan hebben, maar niét in de uitslag voorkomt.

Vraag 2. Moet ik inschrijfgeld meenemen, heb ik een wintercompetitie-stuurbordje nodig? Ook een goeie vraag. Twee vragen eigenlijk. Antwoord 1: Nee, geen stuurbordje. Antwoord 2: Nou je het toch vraagt… inschrijfgeld is niet het goeie woord. Maar wel zou je de kosten die toch wel hier en daar gemaakt worden met ons kunnen delen. Weet je wat? We gaan een oer-Alblasserwaards product, een melkbus op de plek neerzetten waar het Strava segment begint. Voor de gelegenheid door Arjan, hij is handig met hout, voorzien van een speciaal deksel. Je snapt het wel. Dus, hou vast aan een goede traditie, breng wat inschrijfgeld mee en deponeer dat in de melkbus.

Vraag 3. Is het een spannend traject? Hmm, da’s een beoordelingsvraag. Laten we zeggen: nee, als je kronkelparcoursen als die in Dorst of Leersum in gedachten hebt. Maar ook: Jazeker! Er zitten sloot-overtochten over smalle planken in, je moet over landhekken klimmen en drassige passages zijn we ook niet uit de weg gegaan. Is het spannend? Het is een Challenge!!

Lijkt het je wat? Kijk voor feitelijke informatie op https://www.janvanarckel.nl/mtb-challenge/

Voor aanmeldingen zijn we te bereiken via polderchallenge@gmail.com

Leave a Reply

   Banner     Banner