Mooi avondje koers op clubparcours

10:52 05-5-2019 - By Peter Mesker - View Comments

Arjan van Dijk wint de funklasse wedstrijd op ons clubparcours, Dirk-Jan Verspuy wordt gehuldigd als beste clubrenner.

Dit waren de highlights van de afgelopen vrijdagavond 3 mei gehouden wieleravond. Een avond die in het teken stond van de clinic voor de nieuwsgierige renner die voorbereid wil worden om deel te gaan nemen aan wedstrijden, een koers voor de startklasse en aansluitend de tweede wedstrijd voor de zomercompetitie waarin tevens de beste clubrenner gehuldigd zal worden.

Mooie ingrediënten en goede vooruitzichten.  Het slagen evenwel hangt natuurlijk af van deelname. Deelname wordt deels bepaald door "heeft de renner tijd en zin", "blijft het droog?", "is het een leuk rondje".

De organisatoren (dank aan alle vrijwilligers) waren goed voorbereid en hadden zelfs gezorgd voor een alternatief rondje.  Het door boomwortels op sommige stukken hobbelige skeelerparcours is vermeden en van moeilijke bochten was geen sprake. Zelfs de finish was verlegd naar de andere kant van het clubgebouw waardoor een supersnel 'klinker parcours' ontstond.

Desalnietemin hadden we slechts een(1) deelnemer voor de clinic, nul deelnemers voor de startklasse, maar (en dat is zeker een hoogtepunt) wel 26 deelnemers voor de funklasse wedstrijd.

Met de zorgvuldige toewijding van Govert Tukker is de deelnemer (Marcel Kwakernaak) van de clinic direct klaargestoomd om reeds een uur later te kunnen starten tussen de funklasse renners.  En genoten heeft hij zeker van deze ervaring. Bij de volgende wedstrijd van de startklasse zeker iemand om in de gaten te houden.

Dan terug naar de enige wedstrijd van de avond. Met de onderling afgesproken duur van de koers (55 minuten en drie ronden), nauwlettend gecontroleerd door Aart van Beuzekom en vakkundig vastgelegd op foto door Jan de Bruin werd het publiek getrakteerd om een niet selectieve koers (rondje was te makkelijk om te volgen denk ik) vol met diverse aanvallen. Echter lukte het keer op keer niet om een breuk te slaan. En met slechts de uitval van Tim van Lopik (lekke band) en het voortijdig afhaken van onze nieuwkomer gingen we met 24 renners de finale van de koers in. Doordat het wegdek inmiddels natter en natter werd, de scherpte bij een groot aantal renners er vanaf was werden de laatste ronden nog als spannend ervaren en leek even dat het wachten was op een stuurfpout of val.  Gelukig bleef iedereen overeind en kon de sprint aangegaan worden voor de winst.

Arjan van Dijk, ooit begonnen als mountainbiker bij de club, wist de sprint met overmacht te winnen voor Simon Haberlah en de altijd gemotiveerde Dirk-Jan Verspuy.

Dirk-Jan was hiermee tevens de beste clubrenner, gevolgd door Govert Tukker en Peter Mesker

Volgende wedstrijd (telt niet mee voor de zomercompetitie) is een koers in de Biesbosch. Per categorie maximaal 40 deelnemers, dus snel opgeven geadviseerd.  opgeven kan via www.altenabiesboschronde.nl.

 

Leave a Reply

   Banner     Banner