Loes Adegeest kampioen tijdrijden

15:27 06-17-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Jan van Arckel renster Loes Adegeest komt na NK tijdrijden met kampioenstrui thuis.

Niet alleen Anna van der Breggen werd in Emmen gehuldigd als winnares van het NK tijdrijden, ook Loes Adegeest uit Deventer reed naar de titel. Zij won bij de elite-zonder-contract met tien seconden voorsprong op haar eerste concurrente en werd achtste in het totaalklassement.

De renster van Jan van Arckel, opgegroeid in Dalfsen, waande zich niet zeker van haar zaak. “Ik denk dat ik nog nooit zo slecht voorbereid was op een NK tijdrijden, want ik heb niet veel op de tijdritfiets gezeten. Ik heb de kwalificatietijdrit in Enkhuizen verreden en daar was ik derde. Maar dat was een vlak parcours, hier zat meer afwisseling in. Ik heb wat risico’s genomen in de bochten en al met al bleek het genoeg. Het is natuurlijk ook niet zo dat ik niet getraind heb de laatste tijd. Deze winter heb ik veel binnen op de indoor trainer wedstrijden gereden en verder heb ik veel op de gewone fiets gezeten. Door er vol voor te gaan en goed in te delen was het met mijn vormpeil genoeg om te winnen.”En die trui was welkom in een wedstrijdluwe periode. ,,Ik heb vorig jaar geloof ik zes wedstrijden gereden. Dit seizoen is het ook nog tamelijk rustig. Als je dan koerst, is het wel mooi om te winnen. Zeker als je daar een trui aan overhoudt. Jammer dat het NK op de weg van komende zondag op de VAM-berg niet doorgaat voor clubrensters. Ik denk dat ik op dat parcours wel tot mijn recht was gekomen.”

Bericht overgenomen van Dagblad De Stentor

Leave a Reply

   Banner     Banner

Club van 100

Aco Wallaard


Familie Willemse


Peter Mesker


Annette Van den Dool


Harry Löwik


Familie van Kerkvoorde


Jan de Groot


Tim Pijpers


Aart Stek


Ton Plieger


Bert Den Hartog


Wim Rietveld


P.G. Rietveld


Daniel Blokland


1005


GTV 1987


Ook lid worden van de club van 100? Mail naar clubvan100@janvanarckel.nl