LJC jeugd actief bij de 3 nations cup

20:05 08-25-2019 - By John van Middendorp - View Comments

Afgelopen zaterdag was het terrein bij snowworld Zoetermeer omgedoopt tot de  3 nations cup wedstrijd. ook de LJC jeugd cat.5 6 en 7 deden hieraan mee. Onze mtb'ers Christiaan, Joas, Feiko, Dion,  Luuk Viveen, Elise, Luuk Wolthuis en Rik bonden de strijd aan met hun concurrenten.

Categorie 7 ging als eerste van start op het gortdroge bochtige circuit met pittige klimmetjes. in de hitte werd het een oneerlijke strijd voor Joas en Christiaan die beide in de 1e ronde al te maken hadden met pech. Kettingbreuk voor Joas en een vastgelopen rem voor Christiaan.  Voor Feiko en Dion kon de warmte hen niet deren met respectievelijk een 11e en 12e plek reden zij sterk onder de genoemde omstandigheden.

Onder deze warme omstandigheden werd besloten de wedstrijdlengte in tekorten.

Categorie 6 startte met ruim 40 minuten te laat maar werd enkele rondes ingekort, Luuk Viveen stond hier aan de start maar helaas voor hem kwam de pech in de eerste afdaling, een lekke band maakte een einde aan zijn wedstrijd .

Luuk Wolthuis

Rick Versloot

In categorie 5  reden Rick Elise en Luuk een zware wedstrijd. Rick lag in de eerste ronde op de 4de plek maar moest door de warmte even passen, uiteindelijk kon hij samen met Luuk die een constante wedstrijd reed in de top 10 blijven. Met een ferme spurt van beiden kwam Rick als 5e jongen over de meet en Luuk als 7e. Ook Elise bleef in haar ritme en kon met een beetje hulp van moeder Diana als waterdrager naar een 6e plek bij de meisjes rijden.  

Leave a Reply

   Banner     Banner