Koeienvlaaien Tijdrit met 102 deelnemende koppels

9:27 10-3-2021 - By Jan de Bruin - View Comments

Het wegseizoen van Jan van Arckel is op zaterdag 2 oktober afgesloten met de traditionele Koeienvlaaien koppeltijdrit op het bekende parcours tussen Noordeloos en Ameide.

Maar liefst 102 koppels verdeeld over diverse categorieën verschenen aan de start.

De inschrijving was van tevoren perfect geregeld, het afhalen van de rugnummers verliep gesmeerd vanuit een ruime tent.

Het weer werkte mee, de aangekondigde buien bleven beperkt tot enkele regendruppels.

Het mooie van dit evenement is, dat iedereen op zijn/haar eigen niveau op een plezierige manier van de wielersport kan genieten. Voor sommige deelnemers geldt: “Als er rugnummers worden uitgedeeld is het een wedstrijd.” De fanatieke sporters gaan dan ook tot het uiterste en geven alles om een snelle tijd neer te zetten. Dan is het des te leuker als je opa’s ziet passeren die hun  kleinkind uit de wind houden. Of combinaties waarbij de man niet wil toegeven dat de vrouw eigenlijk sterker is. Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen plezier beleeft bij zo’n evenement en dat is zeker gelukt gezien de blije gezichten tijdens de ‘nabespreking’ na afloop.

Ook de allerkleinsten onder 6 jaar mochten hun kunsten vertonen. Prachtig om te zien hoe deze jonge kinderen in echte wielerkleding met spanning op hun gezicht hun eerste 'wedstrijdmeters' aflegden.

Het was geen verrassing dat de snelste tijd werd neergezet door Henk de Jong (Hoornaar) en Dirk-Jan Verspuij (Hoogblokland). Met een gemiddelde snelheid van 47,848 km/u bleven ze 7 seconden voor Nick van Ingen (Dordrecht) en Marijn Markusse (Brandwijk).

De snelste dames waren Alieke Kemkes (Dordrecht) en Liezeke Schakel (Giessenburg) met 40,422 km/u.

Bij de echtparen mochten Marieke van Leerdam en Rien van der Dussen (Meerkerk) als winnaars op het podium plaatsnemen.

De winnaars werden verblijd met een overheerlijke koek in de vorm van een Koeienvlaai, afkomstig van Bakkerij Trappenburg uit Noordeloos.

De volledige UITSLAGEN vind je HIER 

Voor een fotoreportage ga naar de knop FOTO’S

DANK AAN DE ORGANISATIE VOOR HET OPZETTEN VAN DEZE HAPPENING, EN DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS OM DIT MOGELIJK TE MAKEN.

Hopelijk tot ziens bij de Wintercompetitie.

Leave a Reply